Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Provincie Noord-Brabant

Nieuwe autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Provincie Noord-Brabant? Op Autobandenspot.nl bieden wij betrouwbare webshops in goedkope autobanden en servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Verder vind je hier praktische informatie over montage, uitlijnen en balanceren en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Let er op dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Provincie Noord-Brabant inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is er al vanaf €44,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Autobanden van de betere merken als Vredestein zijn al te koop vanaf €350. Budgetmerken als Briway kosten ongeveer €185 per set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Provincie Noord-Brabant

Banden wisselen in Provincie Noord-Brabant

De bandenwissel bij een autobedrijf in Provincie Noord-Brabant is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) nemen we de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaan we over op zomerbanden. Dit zelf verwisselen is een vak apart. Daarnaast vraagt het flink wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Provincie Noord-Brabant scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Provincie Noord-Brabant.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage bekijkt ook of het profiel op de banden nog voldoende is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook zodra de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 40.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt met name af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een langere levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een onveilig gevoel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt raar. Tevens zie je daarbij een te hoog brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Het gevolg is een goede wegligging, een scherp brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €85,00.

Balanceren van de banden
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Het kan maar zo zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijdt je een stuk rustiger, het rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Bekijk de mogelijkheden in o.a. Altena, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen, Roosendaal, Rucphen, Halderberge, Moerdijk, Breda, Alphen-Chaam, Etten-Leur, Zundert, Oosterhout, Drimmelen, Geertruidenberg, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Haaren, Hilvarenbeek, Dongen, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Waalwijk, Loon op Zand, s-Hertogenbosch, Heusden, Vught, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Grave, Uden, Landerd, Gemert-Bakel, Boekel, Cuijk, Mill en Sint Hubert, Meierijstad, Bernheze, Veldhoven, Eersel, Bladel, Reusel-De Mierden, Valkenswaard, Bergeijk, Waalre, Heeze-Leende, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Best, Oirschot, Son en Breugel, Helmond, Someren, Asten, Laarbeek, Deurne, Boxmeer, Sint Anthonis en Cranendonck.

Goedkope autobanden Provincie Noord-Brabant

Ben je aan het zoeken naar een tweede set banden voor je auto? Het is geen geheim dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt vooral af van het remgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en wat voor type auto je rijdt. Tip: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden splitsen we uit in 3 segmenten:

CategorieType autoAantal kilometersRijstijlKostprijs
1. A-segmentSportauto50.000+ Agressief192
2. PopulairDoorsnee autoCirca 25.000Modaal€115
3. VoordeelStadsautootjeWeinig kilometersVoorspelbaar€77

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is ideaal wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de basis laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Provincie Noord-Brabant monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, geeft een betere wegligging, zorgt voor minimale slijtage en een effectieve waterafvoer door de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer stuurcontrole en precisie.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Provincie Noord-Brabant

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit bevordert de remweg, beter contact met het asfalt en een optimale wegligging in het geval van natte en koude periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Zweden) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste keuze bij nat en koud weer.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Ideaal als je niet al te veel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Zoek jouw bandenmaat

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar maar liefst 25%