Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Best

Online autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Best? Op dit portaal tref je populaire aanbieders van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Daarnaast bieden wij belangrijke info over montage, uitlijnen en balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product matcht met jouw wensen.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Let er op dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Best inclusief demonteren, monteren en balanceren heb je al vanaf €42,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen adviseert de ANWB om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Michelin kan je al krijgen vanaf €350. B-merken als Davanti kosten gemiddeld zo’n €200 per set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Best

Banden wisselen in Best

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Best is cruciaal. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) nemen we de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaat de zomerband erop. Dit zelf doen is een precies werkje. Tevens vraagt het de nodige ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Best is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Best.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenservice weet ook of het profiel op de banden nog toereikend is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber versleten of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na circa 50.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat je er langer plezier van hebt.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit bevordert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een personenauto uitlijnen kost om en nabij de €70,00.

Wanneer autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Het kan maar zo zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Lokale banden garages in Best

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Best? In de volgende tabel verzamelen wij de adresgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Noord-Brabant). Deze bandenspecialisten kunnen je helpen bij (de)monteren, uitlijnen, trimmen, wisselen, repareren, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op Autobandenspot.nl check je regionale montageservices in Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Eindhoven, Heeze-Leende en Waalre.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-best

Goedkope autobanden Best

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een set andere banden voor je wagen? Je komt er al gauw achter dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), de jaarlijkse kilometrage, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en wat voor type auto je rijdt. Noemenswaardig: producten van EU-merken voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

ClassificatieAutoKilometersWegcontactTarief
1. KwaliteitSportwagen50.000+ Driftig198
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoRond de 25.000Doorsnee€114
3. InstapStadsautootjeKleingebruikerRustig€75

Vergelijk online bandenshops
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende schema bieden we je goede online aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Best hebben. Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook aanvullende info over: Banden in de winter

Informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Over het algemeen worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Best monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, geeft een betere wegligging, geeft minder slijtage in de zomer en voert het water uitstekend af dankzij de doorlopende sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Voordelig winterbanden wisselen Best

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en een betere wegligging bij vorst of sneeuwval. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Luxemburg, Italië) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Aanbevolen bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Minpunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Best kopen? In het overzicht hierna verstrekken wij de huidige prijzen van de meest verkochte merken. Dit is exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl zoek je ook uitgebreide info over: Milieuvriendelijke autobanden.

MerkTypeAfmetingVermogenKosten
Michelinprimacy 4205/60 R1692V€113
Continentalcontiraceattack comp endurance120/70 R1758W€134
Vredesteinquatrac 5205/60 R1591H€83
Bridgestonebattlax sport touring t30 r evo160/60 R1769ZR€123
Goodyeareagle f1 asymmetric 2225/40 R1892W€125
Dunlopelite 3200/50 R1876H€246
Pirellicinturato winter195/55 R1585H€83
Hankookkinergy 4s h740175/80 R1488T€64
Kumhowp51205/65 R1594T€63
Uniroyalms+77185/65 R1588T€55
Nexenn-blue eco225/50 R1794V€70
Firestonefirehawk205/55 R1691V€102
Superiastar lt195/70 R15104R€53
Savaintensa suv255/55 R18109W€117
Maxxismu-01 zilla25/8 R1243J€81
Toyoh08195/70 R15104S€100
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Best).

Autobanden zoeken en vinden

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar 45%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er diverse details die relevant zijn. Denk aan de bandenmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je maximaal wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat lees je af op het rubber van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je ook voor een nieuwe velg? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 145 / 80 R12 – 80P.

 • 145 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 80 staat voor de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in dit voorbeeld 80%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 12 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 12 inch).
 • 80 geeft de maximale draagkracht weer. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 450 kilogram.
 • De afsluitende waarde (P) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 150 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel veruit de beste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een interessant alternatief. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband tijdens de koude maanden een onmisbare keuze. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Best.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat wil ik betalen
Autobanden verdelen we onder in velerlei prijsklassen: Instap, gemiddeld en topkwaliteit. Welke categorie je moet kiezen hangt af van de inhoud van de motor, je manier van rijden het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Kies voor een A-merk als Goodyear of Firestone als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je vooral kleine afstanden? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Opel Karl) en heb je een rustig rijgedrag? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Duraturn of Tourador.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Goodyear of Hankook hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie slim is checkt regelmatig aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Best bestellen, en regel je snel 25% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Best: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Best: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €132,50 per jaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Onder normale omstandigheden zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Verder is het cruciaal dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Best.

Wat kost autobanden wisselen in Best?
Op korte termijn banden vervangen in Best regel je al voor €55,00 voor een complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €95,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €57,50 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Op basis van de bijzondere eigenschappen kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie rijd je jouw auto veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door het verbeterde draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Tip: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en de profieldiepte. De garages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Best.

Plaats een reactie