Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Geldrop-Mierlo

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Geldrop-Mierlo? Op deze website vind je landelijke leveranciers van goedkope autobanden en lokale autogarages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tenslotte tref je hier aanvullende informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product aansluit bij jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Geldrop-Mierlo incl. balanceren en uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €39,95.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt het aanbevolen om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van A-merken als Bridgestone bestel je al vanaf €325. Budgetmerken als Keter kan je al krijgen vanaf €190 per 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Geldrop-Mierlo

Banden wisselen in Geldrop-Mierlo

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Geldrop-Mierlo is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en omstreeks maart of april laten we de zomerband monteren. Zelf banden verwisselen is best een complexe klus. Verder vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Geldrop-Mierlo is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Er is geen twijfel over dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Soms kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Geldrop-Mierlo.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autobedrijf analyseert ook of de profieldiepte nog volstaat. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band beschadigd of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 50.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check elke maand je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt onveilig, trekt naar één kant en stuurt minder gemakkelijk. Doorgaans zien we dan ook een verhoogd brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een laag brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de wagen kan al vanaf €85,00.

Waarom banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Wellicht is het dan zo dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit bij de prijs in.

Zoek banden garages in Geldrop-Mierlo

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Geldrop-Mierlo? In de tabel hieronder verzamelen wij contactgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Noord-Brabant). Deze bedrijven verlenen diensten zoals wisselen, sipen, uitlijnen, (de)monteren, repareren, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker tref je eveneens montageservices in Eindhoven, Heeze-Leende, Waalre, Bergeijk en Valkenswaard.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-geldrop-mierlo

Goedkope autobanden Geldrop-Mierlo

Wil je investeren in nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is je misschien al opgevallen dat het aanbod meer dan divers is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en de eigenschappen van de auto. Let op: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 classificaties:

CategorieType autoKilometersRijstijlTarief
1. PremiumSnel en/of zwaarGrootverbruikerPittig€189
2. UitstekendDoorsnee autoDagelijks gebruikNormaal€109
3. VoordeligKleine auto’sKleingebruikerRustig€77

Vergelijk banden webshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de bijgaande tabel bieden we je landelijke online leveranciers die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Geldrop-Mierlo hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook nuttige informatie over: Milieuvriendelijke autobanden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Over het algemeen worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Geldrop-Mierlo monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een langere levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer stabiliteit en rijcomfort.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Geldrop-Mierlo

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben een dieper profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit bevordert de remweg, directer contact met de weg en een optimale wegligging bij gladheid of sneeuw. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Frankrijk, Zweden) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • In hun element bij vorst of ijzel.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden worden steeds populairder: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Geldrop-Mierlo kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de tariefindicaties van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook handige informatie over: Voordeligste autobanden.

MerkSerieGrootteKenmerkTarief
Michelinpilot alpin pa4295/40 R19108V€288
Continentalwintercontact ts 850p225/55 R1999V€182
Vredesteinsnowtrac 5165/65 R1581T€69
Bridgestonebattlax sport touring t30 r evo180/55 R1773ZR€122
Goodyearvector 4seasons gen-2195/55 R2095H€130
Dunlopsportmax qualifier ii f120/65 R1756W€159
Pirellicarrier all season225/70 R15112S€123
Hankookwinter icept evo2 w320295/30 R19100W€198
Kumhowp51185/65 R1588H€54
Uniroyalsnow max 2195/60 R1699T€109
Nexennblue hd plus185/65 R1588H€65
Firestonedestination245/70 R16107H€99
Superiasa37275/35 R19100W€62
Savaadapto175/70 R1484T€58
Maxxism931 razr21/7 R1025J€65
Toyos954s xl265/40 R21105V€204
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Geldrop-Mierlo).

Autobanden zoeken en vinden

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar ongeveer 40%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er belangrijke details die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je maximaal wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is vermeld op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 240 / 40 R18 – 79V.

 • 240 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 40 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 40%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 18 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 18 inch).
 • 79 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 437 kilogram.
 • De afsluitende letter (V) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ben jij iemand die dagelijks veel kilometer rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een effectieve optie. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band aan te raden. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Geldrop-Mierlo.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid en vorst.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en is prima te rijden in zomer en winter.

Prijs
Autobanden kunnen we onderverdelen in 3 prijsklassen: Goedkoopste, prijs-kwaliteit en de a-merken. Welk segment voor jou geschikt is hangt met name af van de inhoud van de motor, je manier van rijden en de afstanden die je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Bridgestone of Nexen als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Suzuki Celerio) en doe je het rustig aan? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Falken of Paxaro.


Dagdeals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Bridgestone of Nexen hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen checkt regelmatig aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op die manier kan je extra goedkope autobanden in Geldrop-Mierlo bestellen, en krijg je zomaar 35% korting.

 • Check de autobanden outlet in Geldrop-Mierlo: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Gebruikte banden Geldrop-Mierlo: tweedehands die amper gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor slechts €160,00 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Onder normale omstandigheden gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Als laatste moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Geldrop-Mierlo.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Geldrop-Mierlo?
Professioneel banden vervangen in Geldrop-Mierlo kost je zo’n €55,00 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €80. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €50,00 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Middels de extra sterke stukken in de wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een autogarage. Een thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Goed om te weten: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Autogarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Geldrop-Mierlo.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie