Keuzehulp

Het kopen van banden is een grote beslissing, maar het hoeft niet een verwarrende te zijn. Hier zijn een aantal factoren die u moet overwegen: type banden, Bandenmaat en het gebruik van verschillende banden. In de tabel hieronder kun je bekijken bij welke aanbieders je de verschillende soorten banden kunt bestellen en vergelijken.

Aanbieder Banden Montage USP Beoordeling Aanbod
euromaster logo Zomerbanden
Winterbanden
All Season
montage op locatie of bij partners Betrouwbare aanbieder met goede montageservice.
Beste deal!
BEKIJKEN
kwikfit logo Zomerbanden
Winterbanden
All Season
montage bij 175+ eigen Kwik Fit garages Groot team van bandenexpert. Montage & onderhoud mogelijk. BEKIJKEN
banden-nl Zomerbanden
Winterbanden
All Season
montage op locatie of bij partners Ruim aanbod aan zowel goedkope als kwaliteitsbanden. BEKIJKEN
tirendo logo Zomerbanden
Winterbanden
All Season
montage bij partners Losse banden of complete wielensets inclusief velgen. BEKIJKEN
autobandencollectief logo Zomerbanden
Winterbanden
All Season
montage bij een van de vele vestigingen Vakkundige service van specialist. Scherpe prijzen. BEKIJKEN
tyre-company logo Zomerbanden
Winterbanden
All Season
geen montageservice beschikbaar Eenvoudig online banden bestellen en laten bezorgen. BEKIJKEN
winparts logo Zomerbanden
Winterbanden
All Season
montage bij partners - BEKIJKEN
winterbanden.nl logo Zomerbanden
Winterbanden
All Season
montage bij partners - BEKIJKEN
autobandencheck logo Zomerbanden
Winterbanden
All Season
montage bij partners - BEKIJKEN
pneus-online logo Zomerbanden
Winterbanden
All Season
montage op locatie of bij partners - BEKIJKEN
bandenshop.nl logo Zomerbanden
Winterbanden
All Season
geen montageservice beschikbaar - BEKIJKEN
velgenshop.nl logo Zomerbanden
Winterbanden
All Season
geen montageservice beschikbaar - BEKIJKEN

Zoek het juiste type autoband

Een van de eerste vragen die uw dealer u waarschijnlijk zal vragen is: “Wat voor type banden zoekt u? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van uw voertuig en de rijomstandigheden. Als u comfort en goede weg handeling zoekt zijn helpen touring banden voor een uitstekende betrouwbaarheid op nat en droog wegdek. Ze bieden een evenwicht van een soepele en rustige rit met goede handeling prestaties. Als je een sportwagen rijdt, dan kijk voor de handeling en de prestaties van High-performance banden die ontworpen zijn voor gebruik bij hogere snelheden bij droog en nat weer. Ze hebben een zachtere rubber compound voor een betere grip, vooral op hoge snelheid in de bochten. Als je een pick-up truck of een SUV rijdt dan helpen lichte vrachtwagenbanden voor duurzaamheid en tractie in moeilijke off-road omstandigheden. Aan de andere kant, SUV banden zijn ideaal voor op de weg, comfort afgestemd op SUV-toepassingen.

Zorg ervoor dat uw nieuwe banden aan uw behoeften voldoen. Denk na over niet alleen de typische omstandigheden, maar voorziet ook in de slechtste omstandigheden waarin u rijdt. Wat voor prestatiecriteria zoekt u? Bijvoorbeeld, is tractie belangrijker voor u dan het vermogen in bochten op droge wegen? Hoe meer u uw dealer verteld, hoe makkelijker het zal zijn om de juiste band voor uw behoeften te kiezen. Winterbanden zijn ontworpen om te presteren in koude, ijzige, natte en besneeuwde weersomstandigheden. Ze zijn geoptimaliseerd voor het hanteren en tractie onder natte omstandigheden, maar kunnen ook in droge omstandigheden presteren.

Bandenmaat kiezen

Het weten van uw bandenmaat kan u tijd besparen en u helpen om een welbewuste keuze te maken. De originele bandenmaat van uw auto kunt u vinden in de handleiding van uw auto of in het handschoenenkastje, of binnen in de brandstof klep. In geval van twijfel neem contact op met uw lokale band retailer of kijk op uw zijwand van de band zelf. Zie ook: wat is het bandenlabel en wat kan ik er mee?

 • Band Breedte: Het drie-cijferig getal verwijst naar de totale breedte van de band in millimeters.
 • Aspect Ratio: De relatie tussen de band hoogte en breedte.
 • Radial: De letter “R” geeft een radiale constructie van de lagen. De geraamte lagen, lopen over de band van lip tot lip, waardoor de sterkte, stabiliteit, flexibiliteit, en het rijcomfort verzekerd wordt.
 • Wiel Diameter: Het nummer geeft aan dat deze band past op een wiel met een 16-inch diameter.
 • Laad vermogen: De lading index kan van 0 tot 279 gaan en geeft aan voor hoeveel laadgewicht de band is gecertificeerd bij maximale bandenspanning. Koop een band nooit met een lagere belasting index dan de originele banden van uw voertuig. Om uw laadvermogen te bepalen, wordt verwezen naar de laad index.
 • Snelheid bepaling *: Het snelheid cijfer vertelt je de top snelheid waarmee de band gereden kan worden. Snelheid ratings variëren van Q (laagste) tot Z (hoogste) met één uitzondering: het H cijfer valt tussen de U en de V.
 • Sneeuw en modder: De letters M en S geven aan dat deze band voldoet aan de normen van de Association Rubber fabrikant voor modder en sneeuw banden. De letters zijn te vinden in de volgende combinaties: M + S, M / S en M & S. All-season banden dragen dit merk.

Kies nooit een band die kleiner is dan de band die origineel bij de auto hoort. Als u geïnteresseerd bent in een andere bandenmaat dan die bij de originele uitrusting van uw auto hoort, die dus groter of kleiner zijn, raadpleeg dan uw plaatselijke banden retailer in bijvoorbeeld Almelo of Spijkenisse.

Het rijden met verschillende banden

Voor voor- of achterwiel aangedreven voertuigen, adviseren wij de montage van de nieuwe banden op de achteras om een onstabiele overstuur aandoening te voorkomen. Bij de aanschaf van een enkele nieuwe band, moet de achteras worden gekoppeld met de band met de grootste resterende profieldiepte. Als je radiaalbanden moet gebruiken (niet aanbevolen), plaats de radiaalbanden dan altijd op de achteras. Meng nooit radiale en laag profiel banden op dezelfde as. Voor de 4-wiel aangedreven voertuigen, als er geen aanwijzingen te vinden zijn in de handleiding van het voertuig voor het gebruik van verschillende banden, houd u zich dan aan de volgende richtlijnen.

 • – Geen verschillende maten mixen – alle vier de banden moeten worden gebrandmerkt met dezelfde bandenmaat
 • – Radiale en laag profiel banden niet mixen.
 • – De buitenomtrek van alle vier de banden moeten binnen een en een halve (1-1 / 2 inch) van elkaar liggen.
 • – Heeft loopvlakpatronen zoals off-road en all-season niet mixen.
 • – Overschrijding van de veilige, wettelijke maximumsnelheid is noch aanbevolen noch goedgekeurd.