Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Sneeuwketting

Op autobandenspot.nl vind u diverse merken sneeuwkettingen die onze partners verkopen. Levertijd van alle sneeuwkettingen, mits op voorraad, is gemiddeld 1-2 dagen. Eventueel zijn ze ook te koop bij de lokale garages. Ze bieden sneeuwkettingen van o.a. Thule, Pewag en Maggi. Voer op de website of webshop uw bandenmaat in en u krijgt een overzicht van alle beschikbare modellen.

Waarom sneeuwkettingen gebruiken?

Tegenwoordig wordt het gebruik van winterbanden onder de auto in het algemeen gezien als veiligheidsverhogende maatregel, niet alleen tijdens de wintersport in het buitenland, maar ook in de Nederlandse winters met (natte en droge) sneeuw, hagel, ijzel en regen. In landen om ons heen, geldt er onder bepaalde omstandigheden zelfs een plicht voor het gebruik ervan, of kun je mede aansprakelijk gesteld worden, als je onder winterse omstandigheden met zomerbanden bij een aanrijding betrokken raakt. We zien dan ook steeds meer Nederlandse auto’s met winterbanden uitgerust worden. Zie ook: Sneeuwkettingen mee op wintersport: wel of niet verplicht?

Zijn sneeuwkettingen verplicht?

Het gebruik van sneeuwkettingen is echter een ander verhaal. In Nederland is het gebruik ervan zelfs verboden. In andere landen kan het op bepaalde wegen en onder bepaalde omstandigheden verplicht zijn om sneeuwkettingen te gebruiken, zelfs wanneer de auto is uitgerust met winterbanden. Dit wordt dan ter plekke met een bord aangegeven.

Banden met sneeuwketting gebruiken

Het monteren van een sneeuwketting op een autoband is geen ingewikkeld klusje. De manier waarop je de sneeuwketting gebruikt verschilt per merk en type band. Over het algemeen adviseren we om voordat je gaat rijden eerste een instructiefilmpje of de handleiding doorlees. Op die manier voorkom je schade aan de auto, de velgen, je complete wiel of zelfs de auto. Zie ook lijst met adressen van bandenwinkels in Amsterdam.

Actuele prijzen

De prijzen van sneeuwkettingen voor autobanden wisselen sterk. Dit is vooral afhankelijk van het type band en de maat. Grotere banden (inch-maat en breedte) hebben vaak een duurdere sneeuwketting nodig. Via internet kun je de kosten eenvoudig vergelijken. Let erop dat goedkope sneeuwkettingen vaak ingewikkelder in gebruik zijn. Wanneer je in winterse omstandigheden gaat rijden wil je echt geen kwartier bezig zijn met de montage. Kies daarom voor een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Plaats een reactie