Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nibbixwoud

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Nibbixwoud? Op www.autobandenspot.nl tref je landelijke shops gespecialiseerd in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tevens verstrekken wij handige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is cruciaal dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Nibbixwoud inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €44,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Gewoon goede banden van populaire merken zoals Toyo koop je al vanaf €325. Budgetmerken als Imperial All zijn er al vanaf €230 per set van 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Maak afspraak bij banden montage in Nibbixwoud

Banden wisselen in Nibbixwoud

De bandenwissel bij een autobedrijf in Nibbixwoud is belangrijk. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) laten we de winterband monteren en als de zomer nadert gaat de zomerband erop. Op eigen houtje wisselen is een vak apart. Verder eist dit de nodige ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Nibbixwoud maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je geen tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij sommige aanbieders heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nibbixwoud.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenservice controleert ook of het profiel nog voldoende is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de band beschadigd of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 32.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een slechter rijcomfort, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook leidt het tot een ongunstig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen betekent dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit bevordert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €75,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Grote kans dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Hierbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo bevorder je jouw rijveiligheid, verbruik je minder benzine en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Vind banden garages in Nibbixwoud

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Nibbixwoud? In het onderstaande schema vind je autogarages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Noord-Holland). Deze bandenservices zijn opgeleid voor repareren, sipen, balanceren, (de)monteren, uitlijnen, wisselen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal check je evenzeer montagebedrijven in Wognum, Zwaagdijk-West, Zwaagdijk-Oost, Midwoud en Oostwoud.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nibbixwoud

Goedkope autobanden Nibbixwoud

Je bent op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Het is geen geheim dat het aanbod meer dan divers is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dat wordt bepaald door rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Tip: banden van Europese makelaardij voldoen aan aan alle normen, ook de goedkoopste banden. De autobanden worden vaak onderverdeeld in 3 groepen:

KlasseSoort autoKilometersRijgedragPrijzen
1. Hoogste klasseSnel en/of zwaarVeel kilometersPittig180
2. GoedNormale autoRond de 25.000Herkenbaar€107
3. BudgetStadsautootjeMinder dan 15.000Log€71

Bandenleveranciers vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het onderstaande schema doorzoek je populaire internetwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Nibbixwoud hebben. Via deze website vind je ook meer informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Meestal rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Nibbixwoud monteren geeft optimale grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de diepe sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste keuze van april t/m september.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Direct winterbanden wisselen Nibbixwoud

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en wissel je weer om in maart. Ze beschikken over meer profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dat resulteert in een korte remweg, verhoogt het gripniveau en dus minder kans ongelukken bij winterse omstandigheden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Italië, Oostenrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • De beste prestatie tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet aan wintersport doet.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de kosten van nieuwe autobanden in Nibbixwoud kopen? In de tabel in het volgende blok tref je de huidige prijzen van verscheidene merken en soorten. Let op: dit zijn kosten exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook aanvullende info over: Kies de juiste banden voor uw auto.

MerkTypeAfmetingVermogenTarief
Michelinpilot alpin pa4285/35 R20104W€340
Continentalwintercontact ts 860205/60 R1591T€109
Vredesteinsnowtrac 5 actie155/70 R1375T€60
Bridgestonemoto cross m5980/100 R2151M€84
Goodyeareagle ls2255/50 R19103V€197
Dunlopd427130/90 R1667H€193
Pirellipzero295/45 R19113Y€216
Hankookwinter icept evo2 w320265/35 R1897V€153
Kumhopower grip kc1131/11 R15109Q€144
Uniroyalrainsport 3 xl245/40 R1897Y€162
Nexenro-ct8215/65 R15104T€87
Firestoneroadhawk225/55 R1699Y€100
Superiaecoblue275/40 R20106W€68
Savatrenta 2225/65 R16112R€118
Maxxisvansmart snow225/55 R17109H€138
Toyocelsius xl215/45 R1690V€88
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Medemblik).

Zoek jouw geschikte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar maar liefst 50%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Vanaf het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er een paar details die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is vermeld op het rubber van de band. Deze getallen en letters combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 155 / 65 R14 – 75V.

 • 155 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 65 is de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 65%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 14 biedt inzicht in de velgmaat (hier is dat dus 14 inch).
 • 75 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 387 kilogram.
 • De afsluitende waarde (V) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. betekent snelheden tot 240 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bedenk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans een effectieve optie. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de speciale winterband van oktober/november tot maart/april aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Nibbixwoud.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Onkosten
Autobanden verdelen we onder in 3 prijscategorieën: Koopjes, middenklassen en A-segment. Welke klasse past bij jou hangt met name af van hoeveel power je auto heeft, de manier waarop je rijdt en hoeveel je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Continental of Nexen in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Kia Picanto) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Bfgoodrich en Marshal.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Bridgestone of Nexen zijn vrij duur. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Nibbixwoud bestellen, en ontvang je tot 40% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Nibbixwoud: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Kies voor gebruikte banden Nibbixwoud: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al vanaf €152,50 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal rijgedrag moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste is het enorm aan te raden dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Nibbixwoud.

Wat kost autobanden wisselen in Nibbixwoud?
Banden vervangen in Nibbixwoud laat je al uitvoeren voor €40,00 per set van 4 (bij band reeds op de velg, bekend als wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit circa €89,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €60,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met behulp van de verstevigde wanden kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Op die manier rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een autogarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn een optimaal draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Tip: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. Garagehouders adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Nibbixwoud.

Plaats een reactie