Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zevenhuizen

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Zevenhuizen? Op onze autobandenvergelijker kan je aan de slag met de meest populaire shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en adresgegevens voor een snelle bandenwissel. Tevens raadpleeg je hier nuttige informatie over bandenmaten en populaire merken en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Het is essentieel dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Zevenhuizen inclusief montage, balanceren en ventiel is er al vanaf €39,99.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid adviseren wij om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Autobanden van populaire merken zoals Vredestein zijn al te koop vanaf €335. B-merken als Gt Radial koop je al vanaf €195 per 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Zevenhuizen

Banden wisselen in Zevenhuizen

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Zevenhuizen is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste autorijders doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en als het weer wat warmer wordt (maart/april) kiezen we weer voor de zomerband. Zelf wisselen is een heel precies klusje. Ook vergt het de nodige ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Zevenhuizen maakt het jou lekker makkelijk:

 • Er is geen twijfel over dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en nagekeken.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zevenhuizen.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte nog in orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook op het moment dat de band beschadigd of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 45.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van het type auto en jouw rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een langere levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet zo eenvoudig. Vaak heeft de auto dan ook een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit bevordert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een personenauto uitlijnen regel je al vanaf €89,99.

Waarom autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Grote kans dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, verbruik je minder benzine en gaan de banden extra lang mee. Bij een wissel zit dit bij de prijs in.

Overzicht met banden garages in Zevenhuizen

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Zevenhuizen? In de volgende tabel bekijk je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit de regio (provincie Groningen). Deze bandenspecialisten zijn opgeleid voor wisselen, sipen, balanceren, repareren, (de)monteren, uitlijnen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je ook andere montagebedrijven in Moerkapelle, Gelderswoude, Benthuizen, s-Gravenzande en Poeldijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zevenhuizen

Goedkope autobanden Zevenhuizen

Ben je aan het zoeken naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van het remgedrag, de afstanden die je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht en vermogen van de auto. Advies: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 categorieën:

SegmentType autoKM (jaarlijks)RijstijlPrijzen
1. KwaliteitSportwagenVeel kilometersEnergiek€199
2. PopulairNormale autoDagelijks gebruikGewoon€117
3. GoedkoopsteKleine stadsautoBeperkt gebruikKalm€73

Bandenleveranciers vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de tabel hierna bekijk en vergelijk je landelijke webwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Zevenhuizen hebben. Via deze website ontdek je ook uitgebreide info over: Gehomologeerde banden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaliter worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Zevenhuizen monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Een lager brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Zevenhuizen

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit bevordert de remweg, bevordert de grip en geeft een veiliger gevoel in de auto tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Zweden, Frankrijk, Zwitserland, Noorwegen, Oostenrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren vanaf eind oktober tot begin april.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Zevenhuizen kopen? In het overzicht hierna verstrekken wij de tariefindicaties van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website lees je ook extra informatie over: All season banden.

MerkSoortGroottePrestatieKosten
Michelinpilot power 2ct front120/70 R1758W€96
Continentalkks10200/90 R1924B€46
Vredesteinultrac vorti245/40 R1998Y€143
Bridgestonebattlax bt016 r pro170/60 R1772(W)€112
Goodyeareagle ls2245/40 R1998V€175
Dunlopamerican elite www85/0 R1677H€234
Pirellimoto120/70 R1758H€105
Hankookkinergy eco k425165/70 R1481T€84
Kumhowi.craft wp71xl225/45 R1895V€96
Uniroyalrainsport 3245/40 R1893Y€145
Nexenroadian htx rh5 xl235/65 R17108H€80
Firestoneroadhawk255/50 R19107Y€120
Superiaecoblue 4s185/55 R1480H€40
Savatrenta 2205/65 R16107T€97
Maxxisvettura205/65 R1594H€70
Toyoproxes cf2 suv215/55 R1794V€92
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Zuidplas).

Zoek jouw geschikte autoband

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar plus minus 30%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Op het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er veel factoren die relevant zijn. De maat van jouw huidige velgen, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat deze investering mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt geperst op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 155 / 70 R13 – 82T.

 • 155 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 70 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 13 biedt inzicht in de velgmaat (hierbij dus 13 inch).
 • 82 geeft de maximale draagkracht weer. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 475kg.
 • De afsluitende waarde (T) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. betekent snelheden tot 190 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een uitstekende keuze. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Zevenhuizen.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijsklassen: Budget, medium en premium. Welk type aan te raden is voor jou is met name afhankelijk van hoeveel power je auto heeft, rijstijl en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Koop een A-merk als o.a. Kumho Tyres of Firestone op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Skoda Citigo) en een rustige rijstijl? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als General Tire of Tristar Fs.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Maxxis zijn niet goedkoop. Wie wat verder kijkt checkt regelmatig aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Zevenhuizen bestellen, en ontvang je tot 20% korting.

 • Check de autobanden outlet in Zevenhuizen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Kies voor gebruikte banden Zevenhuizen: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • All-in deal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor slechts €140,00 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tenslotte is het belangrijk dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Zevenhuizen.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Zevenhuizen?
Op locatie banden vervangen in Zevenhuizen is al mogelijk vanaf €42,50 voor een complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, bekend als wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt hanteren ze tarieven van plus minus €82,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €54,00 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Op basis van de unieke samenstelling kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Op die manier kan jij dus nog naar huis rijden of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning en de profieldikte. Autogarages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Zevenhuizen.

Plaats een reactie