Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Provincie Groningen

Nieuwe autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Provincie Groningen? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij de meest populaire aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en gegevens van garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Daarnaast verstrekken wij nuttige informatie over bandenmaten en populaire merken en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product aansluit bij jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Provincie Groningen inclusief montage, balanceren en testen is al mogelijk vanaf €44,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid is het verstandig om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van bekende merken als Dunlop kosten gemiddeld zo’n €350. B-merken als Irc kosten ongeveer €190 per set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Provincie Groningen

Banden wisselen in Provincie Groningen

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Provincie Groningen is cruciaal. De meeste consumenten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) laten we de zomerband monteren. Zelf banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens eist dit wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Provincie Groningen is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Steeds vaker bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Provincie Groningen.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autogarage kan je ook vertellen of de profieldiepte nog in orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook op het moment dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt is het tijd voor nieuwe banden. In de regel is dit na 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Uitlijnen van de auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt raar. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit verbetert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de wagen regel je al vanaf €70,00.

Wanneer banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Wellicht is het dan zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Bekijk de mogelijkheden in o.a. Zuidplas, Oss, Stadskanaal, Midden-Groningen, Veendam, Pekela, Oldambt, Westerwolde, Groningen, Westerkwartier, Appingedam, Loppersum, Delfzijl en Het Hogeland.

Goedkope autobanden Provincie Groningen

Je bent op zoek naar een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Dat wordt bepaald door rijstijl (rustig of dynamisch), de afstanden die je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het vermogen van de auto. Opmerking: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we uiteenzetten in 3 niveau’s:

CategorieAutoKM (op jaarbasis)Rij-kenmerkPrijs
1. A-segmentZware auto’sVanaf 40.000Pittig181
2. GoedDoorsnee autoRond 30.000Doorsnee€112
3. VoordeelStadsautootjeMinder dan 15.000Log€74

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. Doorgaans worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Provincie Groningen monteren geeft optimale grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minder slijtage en voert het water uitstekend af vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer stabiliteit en rijcomfort.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Provincie Groningen

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit verbetert de remweg, directer contact met de weg en geeft een veiliger gevoel in de auto bij sneeuw of ijzel. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Italië, Frankrijk) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of sneeuw.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door plezier van hebt. Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Ideaal als je niet zoveel kilometer rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Vind jouw perfecte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar tot 25%