Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice IJsselham

Online autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in IJsselham? Op deze pagina ontdek je de beste webshops in winter- zomer- en all season banden en lokale garages gespecialiseerd in bandenwissel. In aanvulling daarop kan je aan de slag met belangrijke informatie over de verschillende type banden die er zijn en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Zorg ervoor dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in IJsselham inclusief montage, balanceren en ventiel kan al worden uitgevoerd vanaf €37,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor de beste veiligheid is het aan te raden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Banden van A-merken als Goodyear zijn al te koop vanaf €320. Budgetmerken als Apollo zijn al te koop vanaf €205 voor een hele set.

Banden wisselen in IJsselham

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in IJsselham is belangrijk voor de optimale grip. De meeste auto-eigenaren doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Vanaf oktober of november laten we de winterband monteren en ronde maand maart laten we de zomerband monteren. Thuis de banden wisselen is een tijdrovende klus. Ook vraagt het behoorlijk wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in IJsselham ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in IJsselham.

Wat is de levensduur van banden?
Een banden montagebedrijf controleert ook of het profiel op de banden nog voldoet aan de richtlijnen. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na circa 37.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt niet erg licht. Ook geeft het een te hoog brandstofverbruik en te snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit bevordert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een personenauto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €90,00.

Wat is autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, het rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit standaard inbegrepen.

Vind lokale banden garages in IJsselham

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in IJsselham? In de volgende tabel tref je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Overijssel). Deze bandenservices kunnen je helpen bij wisselen, trimmen, balanceren, sipen, uitlijnen, (de)monteren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op deze website vergelijk je plaatselijke montage-garages in Blokzijl, Giethoorn, Wapserveen, Eesveen en De Bult.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ijsselham

Goedkope autobanden IJsselham

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit heeft te maken met de rijstijlen, de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht van de auto. Tip: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 categorieën:

KlasseSoort autoKM (op jaarbasis)RijgedragPrijs
1. KwaliteitSportautoVeel kilometersEnergiek198
2. GoedNormale autoVanaf 25.000Doorsnee€101
3. BudgetKleine auto’sMinder dan 15.000Log€69

Online banden webwinkels vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de bijgaande tabel vergelijken wij erkende online winkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in IJsselham hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook handige informatie over: Bandenspanning

Informatie over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de regel rijdt je van maart tot oktober met deze band. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in IJsselham monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer door de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Direct winterbanden wisselen IJsselham

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben diepe gleuven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Het gevolg is een korte remweg, meer grip en een betere wegligging in het geval van natte en koude periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Italië) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • In hun element bij gladheid of vorst.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een vaak genoemd nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Geschikt als je niet zoveel kilometer rijdt en niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de tarieven van een set nieuwe autobanden in IJsselham kopen? In het onderstaande schema beiden wij de verwachte tarieven van verschillende merken en modellen. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: Zuinigste autobanden.

MerkSerieAfmetingPrestatieTarief
Michelinagilis crossclimate205/70 R15106R€122
Continentalcrosscontact275/50 R20109W€508
Vredesteinultrac satin205/55 R1691W€61
Bridgestoneblizzak215/45 R1791V€139
Goodyeareagle ls2255/55 R19107H€228
Dunlopsp winter sport 3d mo mfs255/55 R18105H€157
Pirellinight dragon f100/90 R1957H€121
Hankookwinter icept rs2 w452 hp225/45 R1794H€96
Kumhokma02425/65 R23165K€553
Uniroyalrainexpert 3155/65 R1475T€49
Nexennbluehd-oe205/55 R1691V€65
Firestonewint.hawk2185/65 R1588T€46
Superiastar cross265/70 R16112H€68
Savaeffecta+145/70 R1371T€72
Maxxisma-p1185/60 R1482V€98
Toyoproxes sport275/40 R1899Y€158
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Steenwijkerland).

Welke bandenmaat zoek je?

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar plus minus 45%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Als je de banden wilt verwisselen zijn er diverse zaken waar je rekening mee moet houden. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt geperst op de flank van de band. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 275 / 35 R19 – 100V.

 • 275 betekent de breedte van de band in mm.
 • 35 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (hierbij dus 35%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 19 beschrijft de velgmaat (hierbij dus 19 inch).
 • 100 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 800 kilogram.
 • De afsluitende waarde (V) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de vierseizoenenband aan te raden. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden IJsselham.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je elke winter veel gaat rijden en bij gladheid of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Budget bepalen
Autobanden zijn beschikbaar in diverse prijsgroepen: Economy, standaard en de a-merken. Welk model je moet kiezen heeft te maken met de inhoud van je auto, rijstijl en de afstanden die je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Michelin of Pirelli als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Opel Karl) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Double Coin & Royalblack.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Kumho Tyres of Toyo zijn niet perse voordelig. De slimme automobilist checkt regelmatig aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je verrassend goedkope autobanden in IJsselham bestellen, en regel je snel 25% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in IJsselham: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden IJsselham: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Totaalpakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor slechts €157,50 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Het advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij een redelijke rijstijl moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een goede band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag IJsselham.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in IJsselham?
Door een vakman banden vervangen in IJsselham is al mogelijk vanaf €37,50 voor een totale set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit circa €82,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met gebruikmaking van de speciale constructie kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Een reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor bestelbussen). De pluspunten hiervan zijn een hoger draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Aandachtspunt: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning van de banden en de profieldiepte. Autogarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in IJsselham.

Plaats een reactie