Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Provincie Overijssel

Online autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Provincie Overijssel? Op www.autobandenspot.nl vind je betrouwbare webshops in winter- zomer- en all season banden en lokale autogarages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Daarnaast lees je hier praktische informatie over montage, uitlijnen en balanceren en leert onze keuzehulp welk product rijmt met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Let er op dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Provincie Overijssel inclusief uitlijnen en balanceren is er al vanaf €40,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor optimale veiligheid adviseert de ANWB om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Autobanden van de betere merken als Maxxis scoor je al vanaf €320. Budgetmerken als Imperial All zijn er al vanaf €180 per set van 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Provincie Overijssel

Banden wisselen in Provincie Overijssel

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Provincie Overijssel is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november kiezen we voor de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) zetten we de zomerband er weer onder. De banden verwisselen is een behoorlijke operatie. Bovendien vergt het behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Provincie Overijssel maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Provincie Overijssel.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autogarage kan je ook vertellen of de profieldiepte nog volstaat. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook zodra de band beschadigd of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 32.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet erg licht. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit verbetert de wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €80,00.

Waarom autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Mogelijk is het zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een wissel zit dit bij de prijs in.

Bekijk ook de mogelijkheden in Deventer, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Hof van Twente, Haaksbergen, Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Dinkelland, Almelo, Borne, Wierden, Tubbergen, Twenterand, Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Staphorst, Zwolle, Zwartewaterland, Raalte, Olst-Wijhe, Kampen, Steenwijkerland.

Goedkope autobanden Provincie Overijssel

Op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Het is geen geheim dat het aanbod meer dan divers is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Welke moet ik nu kopen? Dit is met name afhankelijk van rijstijl (rustig of dynamisch), het dagelijkse gebruik, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Let op: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we terugbrengen naar 3 groepen:

CategorieSoort autoAantal kilometersRijgedragKostprijs
1. TopsegmentGroot vermogenVeel kilometersEnergiek194
2. StandaardDoorsnee autoDagelijks gebruikGemiddeld€102
3. VoordeligKleine autootjesBeperkt gebruikSimpel €64

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen vanaf 7 graden. Meestal is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Provincie Overijssel monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer vanwege de doorlopende sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Winterbanden laten wisselen Provincie Overijssel

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, directer contact met de weg en dus minder kans ongelukken tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Zweden, Frankrijk, Oostenrijk, Noorwegen) zijn winterbanden verplicht.

 • Presteren het best bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Minpunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Zoek jouw nieuwe band

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 30%