Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Haaksbergen

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Haaksbergen? Op onze autobandenvergelijker communiceren wij de beste webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten voor een snelle bandenwissel. Ook lees je hier meer informatie over bandenmaten en populaire merken en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is essentieel dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Haaksbergen inclusief montage, balanceren en testen laat je al doen vanaf €43,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid wordt vaak aangeraden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van toonaangevende merken als Sava zijn al te koop vanaf €345. Budgetmerken als Cst kan je al krijgen vanaf €195 per vier.

Voordelig banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Haaksbergen

Banden wisselen in Haaksbergen

De bandenwissel bij een autobedrijf in Haaksbergen is cruciaal. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) kiezen we weer voor de zomerband. De banden verwisselen is niet eenvoudig. Bovendien vraagt het de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Haaksbergen heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De banden worden tevens gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Haaksbergen.

Wanneer moet ik wisselen?
Een garage weet ook of de profieldiepte nog voldoende is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook op het moment dat de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 40.000 kilometer. De levensduur van de banden wordt bepaald door rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Uitlijnen van de auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt niet zo eenvoudig. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen betekent dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een wagen laat je al uitvoeren vanaf €74,99.

Waarom banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Het kan maar zo zijn dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zullen zit dit standaard doen.

Overzicht met banden garages in Haaksbergen

In no-time en goedkoop banden vervangen in Haaksbergen? In de volgende tabel tref je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de regio (provincie Overijssel). Deze autogarages verlenen diensten zoals (de)monteren, repareren, sipen, wisselen, balanceren, uitlijnen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op deze website tref je evenzeer montageservices in Hof van Twente, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Deventer en Voorst.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-haaksbergen

Goedkope autobanden Haaksbergen

Ben je aan het oriënteren naar een set andere banden voor je wagen? Je komt er al gauw achter dat het aanbod meer dan divers is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit is met name afhankelijk van de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 segmenten:

KlasseType autoKm p/jaarWegliggingKostprijs
1. KwaliteitVeel powerVanaf 50.000Energiek€181
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoGemiddeldHerkenbaar€117
3. BasisBoodschappenautoWeinig kilometersKalm€60

Bandenshops vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de tabel hieronder check en vergelijk je populaire online winkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Haaksbergen hebben. Op deze website vind je ook aanvullende info over: Motorbanden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de regel gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Haaksbergen monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de doorlopende sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Goedkoop winterbanden wisselen Haaksbergen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit bevordert de remweg, meer grip en een optimale wegligging in het geval van natte en koude periodes. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Luxemburg, Zweden) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Aanbevolen in het najaar en in de winter.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Perfect als je niet zoveel kilometer rijdt en niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Haaksbergen kopen? In de volgende tabel beiden wij de actuele tarieven van diverse types en merken. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal check je ook handige informatie over: Homologatie.

MerkSerieGroottePrestatieKosten
Michelinpilot sport cup 2265/30 R1993Y€312
Continentalwintercontact ts 860205/60 R1591H€110
Vredesteinultrac vorti suv255/45 R20105Y€186
Bridgestonetrail wing tw302 f120/80 R1862P€100
Goodyearmarathon demo205/65 R16107/105T€117
Dunlopwinter sport 5 suv255/45 R20105V€226
Pirellicinturato all season plus225/50 R1798W€139
Hankookah31 225 inch315/70 R225156L€451
Kumhops31195/55 R1585V€98
Uniroyalall season expert 2 xl205/60 R1696H€89
Nexenro-ct8205/65 R16107T€74
Firestonevanhawk 2185/75 R16104/102R€86
Superiabluewin245/70 R16111T€60
Savaeskimo s3+175/80 R1488T€62
Maxxisma-1 wsw205/70 R1493S€164
Toyos954 xl215/55 R1798V€138
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Haaksbergen).

Zoek jouw geschikte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar ongeveer 30%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De maat van jouw huidige velgen, hoe intensief je de banden gebruikt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat is vermeld op op de band. Deze getallen en letters combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 185 / 65 R15 – 82T.

 • 185 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 65 slaat op de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in dit voorbeeld 65%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 15 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 15 inch).
 • 82 staat voor het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 475kg.
 • De afsluitende letter (T) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 190 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is de speciale winterband tijdens de koude maanden echt essentieel. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Haaksbergen.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijssegmenten: Budget, prijs-kwaliteit en het topsegment. Welke soort je moet kiezen wordt bepaald door het aantal PK’s van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Neem een A-merk zoals Dunlop of Firestone als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Volkswagen Up!) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Headway en Tigar.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Kumho Tyres of Firestone hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wat verder kijkt zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Haaksbergen bestellen, soms met wel 50% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Haaksbergen: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Haaksbergen: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €142,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal gebruik zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige slijtage door een balanceer afspraak te maken en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Als laatste is het belangrijk dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Haaksbergen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Haaksbergen?
Vakkundig banden vervangen in Haaksbergen regel je al voor €45,00 per bandenset (waarbij de velgen ook worden verwisseld, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet jij uitgaan van +/- €92,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €57,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door de stuggere wang van de runflats kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Op die manier rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een autogarage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Wat dit type onderscheidt is het verbeterde draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder vervorming. Tip: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en en de diepte van het profiel. Het advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Haaksbergen.

Plaats een reactie