Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Motorbanden

Een goede kwaliteit motor band is waarschijnlijk het meest essentiële stuk van uitrusting op uw motor. Dankzij het internet kunt u motorbanden vinden op de meeste motor sites met korting. De kortingen variëren afhankelijk van de site, maar ze zijn meestal goedkoper dan wat uw lokale dealer u in rekening zal brengen. Ter bestrijding zijn de dealers gekomen met een aantal dingen. Een daarvan is dat ze zullen overeenkomen met de prijs van de band die u kunt vinden op het web. Het andere is dat ze u een vergoeding geven als een band aankoopt en hem door hun laat monteren. Sinds het monteren van een motor band op je een velg zonder machine echt bijna onmogelijk is. Dit is hoe de dealers (in o.a. Almere en Emmeloord) u proberen om van het kopen van online te ontmoedigen.

Bij het kiezen van een motor band moet je jezelf afvragen wat voor soort rijder je bent en hoelang je verwacht dat de band mee zal gaan. Over het algemeen hoe kleveriger de band hoe beter de handeling en kun je agressiever rijden met een goede grip. De langere levensduur banden zijn minder kleverig en geven u een compromis voor een lange levensduur. Als ik zeg kleverige heb ik het eigenlijk over de verbinding van de band met de weg. De rubbersamenstelling van de band zal de levensduur bepalen, hoe zachter de compound hoe kleveriger de band, hoe sneller deze zal moeten worden vervangen. Hoe harder de verbinding, hoe langer de band zal meegaan, maar je geeft dan een beetje kleverigheid op.

Je bent misschien geneigd om slechts één band te vervangen op een bepaald moment, omdat de achter band de neiging heeft om sneller te slijten dan de voorste. Met uitzondering van crossmotor banden waar dit niet zo veel uitmaakt, omdat als algemene regel is dat je een voorband pas hoeft te vervangen nadat je meerdere achterbanden hebt versleten. Het zijn de achterbanden die veel te verduren hebben in vergelijking met een voorband. Echter, een straat motor of cruiser is het de zorg dat als ze op elkaar zijn gebracht ze hetzelfde aantal mijlen erop hebben, terwijl de voorband lijkt minder slijtage te hebben. Door vervanging van slechts de achterband is dat een werkelijke prestaties match is voor de oudere voorband. Het vervangen van de voor- en achterband op hetzelfde moment is een goede manier om te verhinderen dat de oude band overweldigd wordt door de nieuwe. Het wordt aanbevolen dat u uw banden moet vervangen in paren om eventuele problemen te voorkomen en te rijden met de gemoedsrust dat u de best mogelijke, afgestemd set banden hebt die u verbindt met de weg

Voor cruise motors over het algemeen is een hardere compound aanvaardbaar omdat met een cruiser lange afstanden gereden wordt, en er wordt niet zo agressief gereden, dus is het beter om een hardere compound te nemen wat de band een langere levensduur geeft. Maar als je een agressieve rijder bent zelfs op een cruiser wilt u misschien toch voor een beetje zachtere compound kiezen, zodat je een beetje betere handeling hebt.

Voor race motors is het heel simpel, u zult een zachtere compound band willen voor de beste handeling mogelijk. Er zijn meestal verschillende graden van zachte compound banden voor race motors beschikbaar. Sommige die u vind zijn gemaakt voor de baan. Deze zijn zeer plakkerig en moeten te vaak vernieuwd worden voor de straat. Dus als u op zoek bent naar een goede straat band voor een race motor is de beste keuze een zachte compound band die is gemaakt voor agressieve straat rijden. Een voorbeeld van dat soort band zou een Dunlop 207 of een Bridgestone BT014. Voor op de baan wilt u misschien een andere set banden voor extreme grip nemen.

Motor band producenten zijn er in overvloed vandaag de dag. De meer erkende fabrikanten zijn Dunlop, Bridgestone, Pirelli, Michelin en Metzeler. Die allemaal uitstekende banden leveren voor motors. Verschillende mensen zweren bij verschillende merken. Sommige kiezen voor Dunlop en anderen voor Pirelli. Ik denk dat bij dit deel van het kiezen van een band het zelfde is als sommige jongens zullen kiezen voor een Ford en andere voor een Opel. Het zijn allemaal kwaliteit fabrikanten van banden en ze zijn allemaal goed, de keuze is aan u.

Als het aankomt op het kiezen van een motor band laat niet de prijs de grootste factor zijn. Je kunt een goede kwaliteit band krijgen ontworpen voor uw rijstijl. Omdat u slechts twee banden op je motor hebt is het van vitaal belang om ze in goede staat te houden. Als je ooit een klapband hebt gehad met uw auto kun je je voorstellen dat op twee wielen het gevaar tien keer zo groot is. Het is een van de moeilijkste situaties waar rijder ooit mee zal worden geconfronteerd, daarom adviseer ik dat je niet al te veel over de prijs moet in zitten en je meer zorgen moet maken over uw veiligheid, kijk dus naar kwaliteit.

Plaats een reactie