Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Zuinigste Autobanden

De auto-industrie is natuurlijk niet de meest eco vriendelijke industrie op de planeet. Maar het goede nieuws is dat zowat iedereen die betrokken is bezig om haar ecologische voetafdruk te verkleinen. Nieuwe voertuigen hebben een ongelofelijke vooruitgang geboekt in het verminderen van brandstofverbruik. Gelukkig hoef je niet een nieuwe auto te kopen om brandstof te besparen. De juiste set banden kan dat al voor je doen. In de afgelopen jaren, zijn in de auto en banden industrie positieve stappen ondernomen op weg naar het maken van hun aanbod in meer eco vriendelijke en zuinige hybrides, elektrische auto’s, auto’s met interieurs waar minder giftige dampen vrijkomen je weet wel, die nieuwe auto geur waar we allemaal zo van houden, en zelfs eco vriendelijke banden. Zie ook ons overzicht met leveranciers in Gouda, Vlaardingen en Assen.

Maar laten we eerlijk zijn echter, ondanks alle positieve inspanningen, zullen auto’s waarschijnlijk nooit 100% eco vriendelijk worden, maar voor de meesten van ons, zijn ze een noodzaak. Dus wat staat een eco bewuste consument te doen?. Als er weer een nieuwere, meer milieuvriendelijke auto op de markt komt moet dat ook maar net iets voor jou zijn. Het kan ook zijn dat het gewoon niet in uw budget ligt een nieuwe auto te kopen, maar er zijn natuurlijk wel kleinere dingen die je kunt doen om uw huidige auto groener te maken. Voor nu gaan we ons richten op milieuvriendelijke banden.

Wie kiest de banden?
Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het kopen van banden, veiligheid is een van de overwegingen. Prijs is een andere. Garantie, levensduur, en reviews spelen ook een rol. Voor degenen onder ons die ook nog een beetje leunen in de richting van de eco vriendelijke kant, is de groene factor ook nog een overweging.

Wat zijn de voordelen van eco-banden?

Door zoveel informatie tegen elkaar af te laten wegen is het toch nog moeilijk de juiste te kiezen. Maar niet getreurd, ik ga je hierbij een handje helpen, want ik ga je vertellen waarom ik denk dat eco-banden iets is om te overwegen. Allereerst een aantal voordelen die u moet weten bij het aankopen van eco merk banden. Ten eerste verbeterde rolweerstand, die verhoging van brandstofverbruik tegen gaat. Verminderd gewicht van de band die resources ontziet en het gebruik van milieuvriendelijke materialen, zoals niet-aromatische olie en gerecycleerde materialen. Een klein percentage van gerecycled rubber wordt dan ook gebruikt in de productie van de meeste eco banden. Dit gaat middels een recycling programma waar oude banden hergebruikt worden voor de productie van milieuvriendelijke banden.

Bespaar brandstof
Een eco-vriendelijke band zal u ook brandstof besparen, iets wat we allemaal kunnen waarderen gezien de nooit eindigende stijging in brandstof prijzen. De statistieken van elke fabrikant die eco banden produceren variëren enigzins, maar u kunt potentieel tot 7,5 liter brandstof besparen per maand in vergelijking met conventionele banden.

Deze statistieken zullen variëren op basis van de wegen, de rijstijl, en hoe goed je auto en banden hebt onderhouden. Ook is van belang de luchtdruk in uw banden zolang die niet juist is veroorzaakt dat er meer van het rubberen oppervlak in contact komt met de weg. Dit leidt tot een hogere rolweerstand. En uw motor moet harder werken om je vooruit te duwen. Dat vertaalt zich naar meer brandstof verbruik op een kortere afstand. Zorg ervoor dat uw banden voldoen aan de PSI die door de fabrikant van het voertuig is aanbevolen.

Is het echt beter voor het milieu?
Toch is er nog onder de milieu bewuste auto eigenaren de bezorgdheid over de vraag of ze nu daadwerkelijk beter zijn voor het milieu en of ze wel volledig veilig zijn. Hoewel sommige mensen bedenkingen bij de eerste generatie van groene banden zou kunnen hebben, zijn recente fabrikanten in staat om een hoge kwaliteit te produceren met een milieuvriendelijke product. Stap voor stap heeft de Europese Unie een groot aantal CO2 beperkingen geïntroduceerd. Deze beperkingen dwongen bandenfabrikanten om milieuvriendelijke en brandstof zuinige banden te produceren.

Minder weerstand met duurzame banden
De meeste van deze banden verminderen hun carbon voetprint door een lichter contact met de weg (zowel in de zomer als in de winter), waardoor de hoeveelheid weerstand en dus noodzakelijk minder benzine nodig heeft om het voertuig vooruit te duwen. Echter, met minder weerstand kan minder rem efficiëntie gepaard gaan. In bepaalde situaties kunnen de eco vriendelijke banden iets langer door rollen na het intrappen van de rempedaal dan traditionele banden. Bij de eco banden van nu is er geen bijzonder onderhoud nodig en ze zijn net zo veilig als elke ander top merk banden die er op de markt te koop zijn. Voor het kopen van uw volgende set banden, doe wat onderzoek, stel veel vragen, en neem de tijd bij het maken van uw beslissing om te controleren of u inderdaad het beste product koopt voor u, uw familie, en het milieu.