Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Amstenrade

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Amstenrade? Op Autobandenspot.nl vind je betrouwbare webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en contactgegevens waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tevens verstrekken wij handige info over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product matcht met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Amstenrade inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €43,50.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor de verkeersveiligheid bevelen wij aan om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van A-merken als Maxxis koop je al vanaf €340. B-merken als Falken zijn er al vanaf €195 per set van 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Amstenrade

Banden wisselen in Amstenrade

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Amstenrade is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste autorijders kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en als de zomer nadert laten we de zomerband monteren. Zelf banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Verder vergt het behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Amstenrade is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je bent er zeker van dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Amstenrade.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage weet ook of het profiel nog volstaat. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond is het tijd voor nieuwe banden. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en abnormale slijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een auto uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €85,00.

Wanneer banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Daarbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit bij de prijs in.

Lokale banden garages in Amstenrade

Vlug en voordelig banden vervangen in Amstenrade? In de tabel hieronder vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Limburg). Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in wisselen, (de)monteren, uitlijnen, balanceren, sipen, trimmen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website vind je eveneens montage-experts in Hoensbroek, Schinnen, Wijnandsrade, Nuth en Baneheide.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-amstenrade

Goedkope autobanden Amstenrade

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is geen geheim dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt af van jouw rijgedrag, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en de eigenschappen van de auto. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

CategorieType autoKm p/jaarWegcontactKosten
1. KwaliteitSportautoGrootverbruikerDruk€180
2. UitstekendGemiddelde autoRond 30.000Gewoon€109
3. InstapBoodschappenautoWeinig gebruikBeheerst€70

Online banden webwinkels vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het onderstaande schema vergelijken wij erkende online garages die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Amstenrade hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook handige informatie over: Gehomologeerde banden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is ideaal in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Over het algemeen gaan deze er onder in het voorjaar. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Amstenrade monteren geeft meer grip op het wegdek, geeft een betere wegligging, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de brede sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Winterbanden wisselen Amstenrade

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter rubber gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, directer contact met de weg en een optimale wegligging in de winterse periodes. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Luxemburg) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • In hun element tijdens de wintermaanden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Minpunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Geschikt als je niet zoveel kilometer rijdt en niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Amstenrade kopen? In het onderstaande schema tref je de geschatte tarieven van diverse types en merken. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: All season banden.

MerkTypeGrootteKenmerkPrijs
Michelinprimacy 3245/55 R17102W€170
Continentalvancowinter 2225/70 R15112R€113
Vredesteinwintrac xtreme s275/45 R21110V€222
Bridgestonepotenza re 050245/45 R1795W€111
Goodyeareagle f1 asymmetric 5225/45 R1791Y€85
Dunlopwinter sport 5195/55 R1691H€115
Pirellipzero265/40 R1998Y€282
Hankookwinter icept rs w442205/70 R1596T€75
Kumhokh27205/60 R1591V€59
Uniroyalall season expert 2 xl205/60 R1696H€89
Nexennblue 4 season225/50 R1794V€91
Firestonevanhawk 2225/65 R16112R€108
Superiaecoblue 4s195/70 R1491T€56
Savaeskimo s3+145/80 R1375T€50
Maxxiswp-05 arctictrekke225/50 R1798V€86
Toyos954s xl265/60 R18114H€125
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Beekdaelen).

Zoek jouw geschikte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Als je wilt overstappen op andere banden zijn er diverse dingen die belangrijk zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

De bandenmaat
De maat wordt geperst op de zijkant van je huidige autobanden. Deze cijfer-letter combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Neem je nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een bandenmaat kan zijn 255 / 40 R18 – 95V.

 • 255 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 40%.
 • De R staat voor Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 18 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 18 inch).
 • 95 staat voor het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 690kg.
 • De laatste waarde (V) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de beste optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot zo’n 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is de speciale winterband in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Amstenrade.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat wil ik betalen
Autobanden zijn er in velerlei prijsklassen: Voordeel, goed en topkwaliteit. Welke klasse je moet kiezen wordt bepaald door het gewicht van de auto, rijstijl en de afstanden die je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Vredestein of Toyo als je veel op de weg zit, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Toyota iQ) en heb je een rustig rijgedrag? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Aeolus of Zeetex.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Nexen zijn niet perse voordelig. De slimme consument zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je extra goedkope autobanden in Amstenrade bestellen, en profiteer je snel van 20% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Amstenrade: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Amstenrade: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €160,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Achterhaal een paar keer per jaar hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ten derde moet je ervoor zorgen dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Amstenrade.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Amstenrade?
Professioneel banden vervangen in Amstenrade laat je al uitvoeren voor €40,00 voor de complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt hanteren ze tarieven van plus minus €92,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €54,00 per seizoen.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door middel van de unieke samenstelling kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Aandachtspunt: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldiepte. De ANWB adviseert om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Amstenrade.

Plaats een reactie