Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice s-Heer Hendrikskinderen

Online autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in s-Heer Hendrikskinderen? Op Autobandenspot.nl tref je gerenommeerde leveranciers van goedkope autobanden en lokale autogarages voor een snelle bandenwissel. Verder kan je aan de slag met nuttige info over de soorten banden die er allemaal zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is cruciaal dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in s-Heer Hendrikskinderen inclusief uitlijnen en balanceren is er al vanaf €39,99.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen is het aan te raden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Vredestein koop je al vanaf €315. budgetmerken als Lassa koop je al vanaf €220 per set van 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in s-Heer Hendrikskinderen

Banden wisselen in s-Heer Hendrikskinderen

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in s-Heer Hendrikskinderen is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. In het najaar nemen we de winterband en vanaf het voorjaar kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf verwisselen is best een complexe klus. Daarnaast vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in s-Heer Hendrikskinderen maakt het jou lekker makkelijk:

 • Er is geen twijfel over dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in s-Heer Hendrikskinderen.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autogarage kan je ook vertellen of het profiel op de banden nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond moeten er nieuwe banden op. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een onjuist uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt scheef en stuurt te zwaar of juist te licht. Je krijgt ook te maken met een onzuinig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit bevordert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto kan je bij een garage laten doen vanaf €79,99.

Banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? De kans bestaat dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Hierbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) zullen zit dit standaard doen.

Vind lokale banden garages in s-Heer Hendrikskinderen

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in s-Heer Hendrikskinderen? In het onderstaande schema verzamelen wij autogarages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Zeeland). Deze bedrijven zijn opgeleid voor repareren, wisselen, sipen, uitlijnen, (de)monteren, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vind je tevens montageservices in Wolphaartsdijk, s-Heer Arendskerke, Lewedorp, Nieuwdorp en Borssele.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-s-heer-hendrikskinderen

Goedkope autobanden s-Heer Hendrikskinderen

Zoek jij ook nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is geen geheim dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Advies: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

ClassificatieSoort autoKM (op jaarbasis)RijgedragTarief
1. PremiumVeel vermogenVanaf 50.000Dynamisch195
2. UitstekendNormale autoTot 30.000 kmGewoon€116
3. VoordeelKleine stadsautoWeinig kilometersRustig€67

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna check en vergelijk je landelijke online leveranciers die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in s-Heer Hendrikskinderen hebben. Op deze website lees je ook aanvullende info over: Autobanden reinigen

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband rijd je in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Doorgaans gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in s-Heer Hendrikskinderen monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer met behulp van de brede groeven en sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Direct winterbanden wisselen s-Heer Hendrikskinderen

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dit verbetert de remweg, directer contact met de weg en een betere wegligging bij sneeuw of ijzel. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Zweden) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • In hun element vanaf eind oktober tot begin april.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Ideaal als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden worden steeds populairder: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een vaak genoemd nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in s-Heer Hendrikskinderen kopen? In het overzicht hierna beiden wij de geschatte prijzen van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt zoek je ook handige informatie over: Run-on-flat banden.

MerkTypeGrootteVermogenTarief
Michelins1100/80 R1053L€76
Continentalwintercontact ts 850p225/45 R1895H€155
Vredesteinwintrac pro255/40 R19100V€164
Bridgestonetrail wing tw42120/90 R1764S€123
Goodyeareagle f1 asymmetric 2255/35 R1992Y€154
Dunlopstreetresponse 2185/65 R1486T€66
Pirelliscorpion verde255/45 R19100V€115
Hankookdw04155/80 R1390P€68
Kumhokh21215/65 R16109/107T€88
Uniroyalms-plus 77195/55 R1687H€77
Nexenn blue eco215/55 R1693V€63
Firestonefirehawk235/45 R1898Y€131
Superiaecoblue va215/65 R16109T€60
Savaeskimo s3+ ms175/65 R1588T€64
Maxxisvettura185/65 R1588T€74
Toyoopen c. w/t255/70 R16111T€115
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Goes).

Zoek direct jouw band

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar wel 25%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er verschillende factoren die relevant zijn. De maat van jouw huidige velgen, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is vermeld op de wang van de je band. Deze cijfer-letter combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een van de bandenmaat codes is: 165 / 70 R14 – 89T.

 • 165 betekent de breedte van de band in mm.
 • 70 slaat op de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 70%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 14 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 14 inch).
 • 89 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 580 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 190 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden s-Heer Hendrikskinderen.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat mag het kosten?
Autobanden zijn beschikbaar in meerdere prijssegmenten: Budget, standaard en topkwaliteit. Welk product voor jou geschikt is hangt af van hoeveel power je auto heeft, rijgedrag het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Michelin of Hankook als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijv. een Peugeot 107) en rijd je rustig? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Heidenau & Sunfull.


Dagdeals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Sava hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme automobilist checkt regelmatig aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zo kan je verrassend goedkope autobanden in s-Heer Hendrikskinderen bestellen, en profiteer je snel van 45% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in s-Heer Hendrikskinderen: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden s-Heer Hendrikskinderen: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €165,00 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Zoek maandelijks uit of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tevens is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag s-Heer Hendrikskinderen.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in s-Heer Hendrikskinderen?
Vakkundig banden vervangen in s-Heer Hendrikskinderen regel je al voor €32,50 voor een complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, oftewel een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit circa €89,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €65,00 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door gebruik te maken van de bijzondere eigenschappen kan je nog 80 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor rijd je jouw auto veilig naar huis of naar de dealer. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat is het belang van caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een zeer hoog draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning en de profieldiepte. De ANWB adviseert om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in s-Heer Hendrikskinderen.

Plaats een reactie