Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kerk Avezaath

Nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Kerk Avezaath? Op deze pagina vind je betrouwbare leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en contactgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Tenslotte lees je hier meer informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw rijgedrag.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Let er op dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Kerk Avezaath inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al voor €44,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid is het verstandig om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Banden van de betere merken als Goodyear kosten ongeveer €330. B-merken als Evergreen koop je al vanaf €185 per vier.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Kerk Avezaath

Banden wisselen in Kerk Avezaath

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Kerk Avezaath is belangrijk voor de optimale grip. De meeste mensen laten het twee keer per jaar vervangen. Rond oktober / november nemen we de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) kiezen we weer voor de zomerband. Thuis de banden wisselen is een precies werkje. Verder vraagt het behoorlijk wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Kerk Avezaath heeft verschillende voordelen:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vuile handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kerk Avezaath.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf checkt ook of de profieldiepte nog op orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond dien je nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 30.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt scheef en stuurt niet erg licht. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit geeft een veilige wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een personenauto uitlijnen kan al vanaf €80,00.

Waarom banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je duurzamer bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit standaard inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Kerk Avezaath

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Kerk Avezaath? In de tabel in het volgende blok bieden wij contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Gelderland). Deze garages kunnen je helpen bij repareren, uitlijnen, sipen, balanceren, (de)monteren, wisselen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op dit portaal ontdek je daarnaast ook montagepartners in Wadenoijen, Kapel Avezaath, Zoelen, Tull en ’t Waal en Schalkwijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kerk-avezaath

Goedkope autobanden Kerk Avezaath

Ben je aan het zoeken naar een set andere banden voor je wagen? Je komt er al gauw achter dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met de manier waarop je rijdt, de gebruiksintensiteit, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en wat voor type auto je rijdt. Belangrijk: alle Europese bandenmerken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden verdelen we onder in 3 klassen:

KlasseAutoKm p/jaarRijstijlPrijs
1. A-merkKrachtige auto50.000+ Pittig192
2. StandaardDoorsnee autoRond 30.000Normaal€115
3. BudgetKleine autootjesMinder dan 15.000Zwaar€72

Vergelijk banden webshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het onderstaande schema check en vergelijk je landelijke webshops die ook leveren en een voordelige bandenservice in Kerk Avezaath hebben. Op dit portaal check je ook nuttige informatie over: Run-on-flat banden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Meestal worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Kerk Avezaath monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Voordelig winterbanden wisselen Kerk Avezaath

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, directer contact met de weg en geeft een veiliger gevoel in de auto in de winterse periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Luxemburg, Oostenrijk, Italië, Zweden, Frankrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of sneeuwval.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je niet zoveel kilometer rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden maart 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de prijzen van nieuwe autobanden in Kerk Avezaath kopen? In de tabel hieronder tref je de geschatte tarieven van de meest verkochte merken. Dit is exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op dit portaal lees je ook aanvullende info over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden.

MerkSoortAfmetingenKenmerkKosten
Michelinpilot sport cup 2255/35 R1996Y€271
Continentalcontiwintercontact ts 830p265/35 R1998V€241
Vredesteinsportrac 5185/60 R1588H€83
Bridgestonet001205/60 R1692H€81
Goodyearexcellence235/60 R18103W€131
Dunlopsport maxx rt 2225/45 R1895Y€120
Pirelliscorpion verde all season245/45 R20103V€173
Hankookventus prime3 k125205/55 R1691H€63
Kumhocrugen hp91 xl295/35 R21107Y€166
Uniroyalms plus 77suv245/70 R16107T€128
Nexencp671215/55 R1793V€79
Firestonedestination wi235/60 R17102H€118
Superiasa37245/35 R1892W€55
Savatrenta 2225/65 R16112R€118
Maxxismecotra me3205/60 R1591V€100
Toyos953205/50 R1793V€96
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Tiel).

Zoek de autoband die bij jou past

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 35%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er verschillende factoren die relevant zijn. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. De reeks aan cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je ook voor een nieuwe velg? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een van de bandenmaat codes is: 195 / 50 R15 – 86W.

 • 195 betekent de breedte van de band in mm.
 • 50 is een indicatie voor de bandhoogte, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 50%.
 • De R houdt in: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 15 geeft de velgmaat weer (in ons voorbeeld 15 inch).
 • 86 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 530 kilogram.
 • De afsluitende letter (W) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. betekent snelheden tot 270 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door veruit de beste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een geschikt type. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de speciale winterband van november tot april een onmisbare keuze. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Kerk Avezaath.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst of sneeuw.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je bestellen in 3 prijscategorieën: Economy, gemiddeld en de hoogste klasse. Welke soort voor jou ideaal is heeft te maken met de trekkracht van de auto, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Toyo als je veel op de weg zit, veel op de snelweg zit en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Fiat 500) en doe je het rustig aan? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Aplus of Vee Rubber.


Dagdeals en aanbiedingen maart 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Superia hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de grote en lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je dikwijls goedkope autobanden in Kerk Avezaath bestellen, en krijg je wel 20% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Kerk Avezaath: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Het alternatief is gebruikte banden Kerk Avezaath: tweedehands producten van goede kwaliteit met minimale slijtage.
 • Combideal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor slechts €162,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij standaard merken kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Bekijk een keer per maand hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ten derde is het van groot belang dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Kerk Avezaath.

Hoe duur is autobanden wisselen in Kerk Avezaath?
Bij een garage banden vervangen in Kerk Avezaath laat je al uitvoeren voor €50,00 voor een totale set (voor een combinatie van velg + band, dit heet een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit ongeveer €89,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €62,50 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Geholpen door de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zo rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). De voordelen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Opgelet: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en en natuurlijk het profiel. Autogarages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Kerk Avezaath.

Plaats een reactie