Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Provincie Gelderland

Nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Provincie Gelderland? Op deze website tref je de beste webshops in winter- zomer- en all season banden en contactgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Daarnaast bieden wij praktische info over de banden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product matcht met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is cruciaal dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Provincie Gelderland inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €40,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen is het aan te raden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Degelijke banden van de betere merken als Bridgestone kosten ongeveer €335. budgetmerken als Ep Tyre zijn al te koop vanaf €190 per set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Provincie Gelderland

Banden wisselen in Provincie Gelderland

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Provincie Gelderland is belangrijk. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) zetten we de winterband eronder en ronde maand maart laten we de zomerband monteren. Thuis de banden wisselen is een precies werkje. Bovendien vergt het flink wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Provincie Gelderland is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Provincie Gelderland.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf checkt ook of het profiel nog toereikend is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na 30.000 kilometer. De slijtage van de banden wordt bepaald door kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt zwaar. Je krijgt ook te maken met een onzuinig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kost je ongeveer €89,99.

Wanneer banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De oplossing is dan vaak dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Daarbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en je banden gaan langer mee. Bij een wissel zullen zit dit standaard doen.

Bekijk de mogelijkheden in o.a. Barneveld, Harderwijk, Ermelo, Nijkerk, Putten, Tiel, Neder-Betuwe, Culemborg, Buren, West Betuwe, Zaltbommel, Maasdriel, Nijmegen, Berg en Dal, Heumen, Wijchen, Beuningen, Druten, West Maas en Waal, Overbetuwe, Lingewaard, Wageningen, Ede, Arnhem, Renkum, Zevenaar, Duiven, Westervoort, Rozendaal, Brummen, Doesburg, Rheden, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Aalten, Oost Gelre, Berkelland, Zutphen, Bronckhorst, Lochem, Apeldoorn, Voorst, Losser, Hattem, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Epe en Heerde.

Goedkope autobanden Provincie Gelderland

Wil je investeren in nieuwe banden voor jouw auto? Je merkt al snel er een enorm aanbod is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt af van het remgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Let op: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge regelgeving, ook de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 categorieën:

SegmentSoort autoKm p/jaarWegcontactTarief
1. A-segmentGroot vermogenMeer dan 45.000Agressief192
2. UitstekendDoorsnee autoRond de 25.000Doorsnee€103
3. EconomyLichte auto’sBeperkt gebruikSimpel €75

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is geschikt bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Meestal laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Provincie Gelderland monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Geadviseerd van maart tot november.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Voordelig winterbanden wisselen Provincie Gelderland

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij sneeuw of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Zweden) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • De beste prestatie van oktober tot en met maart.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een belangrijk nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Autobanden zoeken en vinden

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar wel 30%