Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lochem

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Lochem? Op deze website ontdek je populaire shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Tevens lees je hier handige info over de verschillende soorten autobanden en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is belangrijk dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Lochem inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al voor €45,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Hankook zijn al te koop vanaf €325. B-merken als Hifly kosten ongeveer €210 voor een complete set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Lochem

Banden wisselen in Lochem

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Lochem is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste consumenten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) laten we de winterband monteren en als de zomer nadert rijden we verder op de zomerband. Zelf banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarnaast vraagt dit om ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Lochem ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Jouw banden worden doorgaans ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Steeds vaker kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lochem.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenservice checkt ook of het profiel op de banden nog op orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn is het tijd voor nieuwe banden. In de regel is dit na 40.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wanneer auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en stuurt licht of juist zwaar. Je krijgt ook te maken met een te hoog brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit bevordert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €74,99.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Trillend stuur of dashboard? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Lokale banden garages in Lochem

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Lochem? In de tabel hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Gelderland). Deze lokale garages ondersteunen je bij (de)monteren, balanceren, uitlijnen, trimmen, wisselen, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website ontdek je plaatselijke montagebedrijven in Bronckhorst, Zutphen, Berkelland, Oost Gelre en Aalten.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lochem

Goedkope autobanden Lochem

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), de gebruiksintensiteit, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Tip: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten splitsen we uit in 3 categorieën:

CategorieType autoAantal kilometersRijgedragKosten
1. TopklasseGroot vermogenMeer dan 45.000Agressief182
2. MiddenklasseDoorsnee autoGemiddeldGewoon€106
3. VoordeelStadsautootje< 15.000Statisch€70

De beste aanbieders vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de tabel hieronder vergelijken wij erkende webwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Lochem hebben. Op deze website zoek je ook uitgebreide info over: Autobanden controleren voor vakantie

Wanneer zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Standaard rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Lochem monteren geeft jou extra grip, een kortere remweg, geeft minder slijtage in de zomer en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Winterbanden laten wisselen Lochem

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een korte remweg, meer grip en een ideale rijervaring bij vorst of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Zweden, Zwitserland, Italië, Noorwegen) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Presteren het best in de winterse periodes.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Lochem kopen? In de tabel hieronder vergelijk je de prijsindicaties van verschillende merken en modellen. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook extra informatie over: Kies de juiste banden voor uw auto.

MerkSoortAfmetingenVermogenKosten
Michelinenergy saver +215/65 R1596H€112
Continentalwintercontact ts 860175/70 R1488T€86
Vredesteinultrac vorti xl285/30 R1998Y€185
Bridgestonebattlecross x30 r120/80 R1963M€95
Goodyeareagle f1 asymmetric 2 suv285/40 R21109Y€242
Dunlopspwin3d ao mfs ms255/45 R20101V€241
Pirelliscorpion winter255/60 R18112H€144
Hankookkinergy 4s h740165/70 R1485T€60
Kumhowp51215/55 R1693H€77
Uniroyalallseasonmax195/75 R16107R€88
Nexenroadian htx rh5255/70 R17112T€105
Firestonemultiseason 2195/60 R1689H€87
Superiars300215/65 R1698V€68
Savatrenta m+s195/75 R16107Q€91
Maxxistrasporto leggero195/70 R15104S€77
Toyoopen c.ut275/65 R18116H€176
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Lochem).

Autobanden zoeken en vinden

Check acties en aanbiedingen en bespaar maar liefst 25%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Wanneer je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een paar aspecten die belangrijk zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor rijstijl je hebt en wat deze investering mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Neem je nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 155 / 80 R15 – 82T.

 • 155 staat voor de breedte in millimeters.
 • 80 slaat op de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 80%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 15 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 15 inch).
 • 82 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In dit geval een max. belasting van 475kg.
 • De laatste letter (T) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 190 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bekijk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Maak je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de winterband in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Lochem.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je elke winter veel gaat rijden en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijs
Autobanden verdelen we onder in allerlei prijssegmenten: Instap, middenklassen en het topsegment. Welk model past bij jou hangt met name af van het vermogen van de auto, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Maxxis als je meer dan 30.000 km maakt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Volkswagen Up!) en rijd je niet al te hard? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Keter en Radar.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Dunlop of Nexen zijn vrij duur. De slimme rijder koopt uitsluitend aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op deze manier kan je hele goedkope autobanden in Lochem bestellen, en ontvang je tot 45% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Lochem: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Lochem: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €140,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Onder normale omstandigheden moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tevens moet je erop letten dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Lochem.

Hoe duur is autobanden wisselen in Lochem?
Op korte termijn banden vervangen in Lochem is al mogelijk vanaf €37,50 voor de complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit heet een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €95. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €57,50 per seizoen.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door de stuggere wang van de runflats kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je onverhoopt lek rijdt. Dan kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). Je kunt rekenen op een optimaal draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en je hebt veel minder kans op een klapband. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Lochem.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie