Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Barchem

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Barchem? Op Autobandenspot.nl vind je onder andere de grote aanbieders van winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages gespecialiseerd in bandenwissel. Ook lees je hier meer info over de banden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Zorg ervoor dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Barchem inclusief uitlijnen en balanceren kan al voor €44,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen bevelen wij aan om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Autobanden van de beste merken zoals Sava kosten gemiddeld zo’n €300. Budgetmerken als Hifly koop je al vanaf €195 per set van 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Barchem

Banden wisselen in Barchem

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Barchem is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) rijden we op de winterband en rond maart / april laten we de zomerband monteren. De banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Ook eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Barchem heeft verschillende voordelen:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De autobanden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij steeds meer services heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Barchem.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 40.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van de rijstijl en type wegdek. Check elke maand je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt raar. Vaak heeft de auto dan ook onnodig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit geeft een veilige wegligging, een laag brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een auto uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €89,99.

Balanceren van de autobanden
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Het kan maar zo zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Hierbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en gaan de banden extra lang mee. Bij een wissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind banden garages in Barchem

Rap en goedkoop banden vervangen in Barchem? In de tabel hieronder verzamelen wij garages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Gelderland). Deze montagebedrijven zijn opgeleid voor wisselen, sipen, (de)monteren, balanceren, trimmen, repareren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website vind je tevens montage-experts in Wichmond, Vierakker, Warnsveld, Toldijk en Bronkhorst.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-barchem

Goedkope autobanden Barchem

Je bent op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je komt er al gauw achter dat er een ontzettend grote keuze is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Opmerking: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge regelgeving, ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

SegmentType autoKM (op jaarbasis)RijstijlPrijzen
1. TopklasseZware wagensVanaf 40.000Druk182
2. MiddenklasseNormale autoGemiddeldHerkenbaar€115
3. GoedkoopsteBoodschappenauto< 15.000Eenvoudig€76

Vergelijk banden webshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het volgende overzicht bieden we je de beste online garages die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Barchem hebben. Op Autobandenspot.nl check je ook meer informatie over: Gehomologeerde banden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Doorgaans rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Barchem monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, een kortere remweg, geeft minder geluidsproductie en een effectieve waterafvoer door de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Veel kortere remweg.
 • Beperkte geluidsproductie.

Direct winterbanden wisselen Barchem

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en een optimale wegligging bij gladheid of vorst. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Zwitserland) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste prestatie bij winterse omstandigheden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Barchem kopen? In het onderstaande schema tref je de actuele tarieven van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal zoek je ook extra informatie over: All season banden.

MerkSerieAfmetingVermogenTarief
Michelin4×4 diamaris235/65 R17108V€155
Continentalcontisportcontact 5p275/30 R2198Y€282
Vredesteinwintrac pro235/60 R18107H€117
Bridgestoneturanza165/70 R1481T€65
Goodyeareagle f1 asymmetric 2255/35 R2097YY€198
Dunlopsport maxx rt235/55 R1799V€115
Pirelliscorpion verde all season215/65 R1698V€127
Hankookwinter icept rs w442195/65 R1489T€66
Kumhoecsta hs51205/50 R1687V€122
Uniroyalms+77 suv225/70 R16103H€111
Nexenroadian ct8225/60 R16105T€83
Firestonewint.hawk2205/55 R1691H€67
Superiasnow hp235/40 R1895V€50
Savatrasporto leggero195/80 R14106P€95
Maxxiswp-05 arctictrekk225/55 R1699H€125
Toyoopen country a/t+215/75 R15100T€83
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Lochem).

Vind jouw perfecte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar wel 35%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Vanaf het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er belangrijke factoren die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat lees je af op op de band. Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een voorbeeld van een bandenmaat is 215 / 70 R15 – 98S.

 • 215 staat voor de breedte in millimeters.
 • 70 staat voor de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 15 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit geval 15 inch).
 • 98 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval een max. belasting van 750kg.
 • De afsluitende waarde (S) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 180 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bedenk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band het overwegen waard. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Een winterband rijden is dan van oktober/november tot maart/april uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Barchem.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat kost het?
Autobanden kan je vinden in 3 prijsklassen: Economy, goed en de a-merken. Welke categorie voor jou ideaal is wordt bepaald door het aantal PK’s van de auto, jouw rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Schaf een A-merk aan zoals Dunlop of Sava als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Ben je niet zoveel onderweg en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijv. een Renault Twingo) en heb je een rustig rijgedrag? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Gislaved of Sumitomo.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Dunlop of Superia zijn in de basis best duur. De slimme consument profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je extra goedkope autobanden in Barchem bestellen, en regel je snel 25% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Barchem: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Kies voor gebruikte banden Barchem: tweedehands die amper gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €157,50 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Onder normale omstandigheden zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Barchem.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Barchem?
Door een vakman banden vervangen in Barchem kost je zo’n €37,50 per set van 4 (mits de band al op de velg zit, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €94,95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per 6 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Geholpen door de Runflat eigenschap kan je nog 80 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. In die situatie kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door dat ze meer kilo’s kunnen dragen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en de profielkwaliteit. De ANWB adviseert om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Barchem.

Plaats een reactie