Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Schiphol-Rijk

Online autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Schiphol-Rijk? Op www.autobandenspot.nl tref je de grote shops gespecialiseerd in voordelige autobanden van alle merken en lokale garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop kan je aan de slag met belangrijke info over de banden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product strookt met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Schiphol-Rijk inclusief montage, balanceren en testen kan al worden uitgevoerd vanaf €45,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid bevelen wij aan om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Autobanden van de betere merken als Kumho Tyres zijn al te koop vanaf €300. Budgetmerken als Bf Goodrich zijn al te koop vanaf €220 per vier.

Banden wisselen in Schiphol-Rijk

De bandenwissel bij een autobedrijf in Schiphol-Rijk is cruciaal. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. In het najaar laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaan we over op zomerbanden. Dit zelf doen is een heel precies klusje. Bovendien vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Schiphol-Rijk maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt veel stress.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en nagekeken.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Schiphol-Rijk.

Wanneer banden vervangen
Een autobedrijf kan je ook vertellen of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook op het moment dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na circa 30.000 kilometer. De levensduur van de banden wordt bepaald door rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een langere levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt raar. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een personenauto uitlijnen regel je al vanaf €89,99.

Waarom banden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? De oplossing is dan vaak dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, rijd je een stuk efficiënter en je banden gaan langer mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Banden garages in Schiphol-Rijk

In no-time en goedkoop banden vervangen in Schiphol-Rijk? In de tabel in het volgende blok vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Noord-Holland). Deze bedrijven ondersteunen je bij (de)monteren, balanceren, uitlijnen, wisselen, repareren, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl check je tevens montagepunten in Schiphol, Duivendrecht, Amsterdam-Duivendrecht, Stitswerd en Zandeweer.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-schiphol-rijk

Goedkope autobanden Schiphol-Rijk

Wil je investeren in nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel zien dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt af van rijstijl, het dagelijkse gebruik, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Goed om te weten: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 classificaties:

CategorieType autoKm p/jaarRijgedragPrijs
1. TopsegmentSportautoVanaf 40.000Driftig180
2. StandaardDoorsnee autoRond de 25.000Gemiddeld€103
3. BasisKleine stadsautoWeinig kilometersStatisch€64

De beste aanbieders vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de tabel hierna check en vergelijk je toonaangevende webwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Schiphol-Rijk hebben. Op deze website zoek je ook nuttige informatie over: Zomerbanden

Informatie over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Doorgaans rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Schiphol-Rijk monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een langere levensduur van de band en een effectieve waterafvoer vanwege de brede sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Winterbanden laten wisselen Schiphol-Rijk

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit bevordert de remweg, directer contact met de weg en een betere wegligging bij vorst of sneeuw. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Italië) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Biedt de beste performance tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden worden steeds populairder: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Minpunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een uitstekende keuze als je weinig kilometers maakten voornamelijk in Nederland rijdt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Schiphol-Rijk kopen? In de tabel hieronder vind je de verwachte prijzen van verschillende soorten en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website tref je ook handige informatie over: Maximale snelheid en draagcapaciteit.

MerkSerieFormaatVermogenTarief
Michelinprimacy 4215/55 R1693V€123
Continentalpremiumcontact 6235/55 R18100H€134
Vredesteinwintrac ice spiked235/50 R18101T€196
Bridgestoneturanza245/50 R18100Y€144
Goodyearefficientgrip205/50 R1789W€133
Dunlopsp255/35 R2097Y€176
Pirellisc.verd.asxl n0285/40 R21109V€332
Hankookkinergy eco 2 k435165/70 R1379T€55
Kumhowp71 rft225/50 R1794V€109
Uniroyalrain max 3215/65 R16109T€112
Nexennferasu1215/55 R1794V€88
Firestoneroadhawk195/60 R1588V€65
Superiaecoblue 4s215/45 R1791W€63
Savaeskimo hp 2205/65 R1594H€83
Maxxisvansmart a/s225/65 R16112T€113
Toyoproxes r888r265/35 R1897Y€258
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Haarlemmermeer).

Zoek direct jouw band

Check acties en aanbiedingen en bespaar ongeveer 35%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er meerdere onderdelen die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de zijkant van je huidige autobanden. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Neem je nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 135 / 70 R15 – 70T.

 • 135 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 70 staat voor de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (hier is dat dus 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 15 geeft de velgmaat weer (in dit geval 15 inch).
 • 70 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 335 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot190 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans veruit de beste keuze. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Rij je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is een extra winterband tijdens de wintermaanden uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Schiphol-Rijk.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Onkosten
Autobanden zijn beschikbaar in 3 prijssegmenten: Goedkoopste, goed en de hoogste klasse. Welke categorie past bij jou wordt bepaald door de trekkracht van de auto, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Ga voor A-merken als Michelin of Maxxis als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Volkswagen Up!) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Imperial Fs All of Trazano.


Dagdeals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Kumho Tyres of Toyo zijn niet perse heel goedkoop. Wie wat verder kijkt houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de grote en lokale bandenleveranciers. Zo kan je verrassend goedkope autobanden in Schiphol-Rijk bestellen, en krijg je wel 40% korting.

 • Check de autobanden outlet in Schiphol-Rijk: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Het alternatief is gebruikte banden Schiphol-Rijk: tweedehands met lichte gebruikerssporen die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €165,00 per jaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij gewoon rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige slijtage door ze goed te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Als laatste moet je erop letten dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Schiphol-Rijk.

Wat kost autobanden wisselen in Schiphol-Rijk?
Door een vakman banden vervangen in Schiphol-Rijk kan al vanaf €40,00 per bandenset (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €82,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €50,00 per seizoen.

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Met gebruikmaking van de verstevigde wanden kan je nog een stuk blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Dan kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Een reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De voordelen zijn een hoger draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn een stuk sterker. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning nog op orde is en en natuurlijk het profiel. Het algemene advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Schiphol-Rijk.

Plaats een reactie