Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Schiphol

Nieuwe autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Schiphol? Op Autobandenspot.nl vind je onder andere gerenommeerde shops gespecialiseerd in voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens voor een snelle bandenwissel. Tenslotte bekijk je hier handige informatie over bandenmaten en populaire merken en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Zorg ervoor dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Schiphol inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €40,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen wordt door de ANWB geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Superia zijn er al vanaf €310. budgetmerken als Formula koop je al vanaf €230 per set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Schiphol

Banden wisselen in Schiphol

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Schiphol is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert nemen we de winterband en rond maart / april laten we de zomerband monteren. Zelf banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarnaast vraagt dit om flink wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Schiphol heeft verschillende voordelen:

 • Je weet zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij steeds meer services is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Schiphol.

Wat is de levensduur van banden?
Een autobedrijf weet ook of het profiel op de banden nog goed genoeg is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook wanneer we zien dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na circa 37.500 kilometer. De slijtage van de banden wordt bepaald door kwaliteit van de band en rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit geeft een veilige wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen regel je al vanaf €79,99.

Informatie over autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit eigenlijk altijd inclusief.

Overzicht met banden garages in Schiphol

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Schiphol? In het overzicht hierna vind je autogarages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Noord-Holland). Deze montagebedrijven ondersteunen je bij repareren, uitlijnen, (de)monteren, sipen, balanceren, wisselen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website zoek je tevens montagepunten in Duivendrecht, Amsterdam-Duivendrecht, Stitswerd, Zandeweer en Eppenhuizen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-schiphol

Goedkope autobanden Schiphol

Wil je investeren in nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl, het aantal afgelegde kilometers, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en kenmerken van de auto zelf. Noemenswaardig: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge regelgeving, ook de goedkoopste banden. De banden verdelen we onder in 3 categorieën:

SegmentSoort autoKM (op jaarbasis)Rij-kenmerkPrijzen
1. Hoogste klasseSportautoVeel kilometersEnergiek192
2. GoedDoorsnee autoTot 30.000 kmDoorsnee€113
3. BudgetBoodschappenautoMinder dan 15.000Rustig€61

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het volgende overzicht check en vergelijk je de beste internetwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Schiphol hebben. Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook extra informatie over: Zuinigste autobanden

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Standaard gaan deze er onder in het voorjaar. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Schiphol monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een goede waterafvoer dankzij de brede lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Goedkoop winterbanden wisselen Schiphol

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, directer contact met de weg en een optimale wegligging bij gladheid of vorst. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Zwitserland) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de kosten van nieuwe autobanden in Schiphol kopen? In het onderstaande schema verstrekken wij de standaard prijzen van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker check je ook aanvullende info over: Cijfers en letters op autobanden.

MerkSoortFormaatPrestatieTarief
Michelinpilot alpin 5265/40 R19102V€261
Continentallegend_ww_rf_hr90/90 R1674H€188
Vredesteinwintrac ice spiked245/45 R18100T€192
Bridgestoneturanza235/40 R1895Y€113
Goodyearwrangler at adventure255/70 R15112T€152
Dunloptrailsmart max170/60 R1772V€141
Pirelliscooter150/70 R1466P€79
Hankookkinergy eco 2 k435175/60 R1581H€63
Kumhowp71225/45 R1791V€115
Uniroyalrain max 3215/75 R16116R€106
Nexenn blue hd plus225/60 R1799V€97
Firestoneroadhawk175/60 R1581V€107
Superiaecoblue 4s185/55 R1480H€40
Savaeskimo hp 2 xl225/55 R17101V€98
Maxxisvansmart snow185/80 R15103R€96
Toyoproxes cf 2185/60 R1686H€85
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Haarlemmermeer).

Zoek direct jouw band

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 45%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Op het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er meerdere onderwerpen die invloed hebben op de beste keuze. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor rijstijl je hebt en wat je budget is.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op alle autobanden (aan de zijkant). Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 135 / 80 R14 – 70S.

 • 135 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 80 staat voor de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hier dus 80%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 14 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in ons voorbeeld 14 inch).
 • 70 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 335 kilogram.
 • De laatste letter (S) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot180 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bedenk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de juiste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (rond de 10.000 km) dan is een vier-seizoenenband een uitstekende keuze. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is het rijden op winterbanden in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Schiphol.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat kost het?
Autobanden verdelen we onder in diverse prijsklassen: Voordeel, prijs-kwaliteit en de a-merken. Welke groep je moet kiezen heeft te maken met de inhoud van de motor, rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Neem een A-merk zoals Goodyear of Maxxis in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Ford Ka) en een rustige rijstijl? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Imperial All en Metzeler.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Bridgestone of Firestone hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme consument profiteert van acties en aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Schiphol bestellen, en regel je snel 25% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Schiphol: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Kies voor gebruikte banden Schiphol: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €155,00 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Het advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij een redelijke rijstijl gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Schiphol.

Wat kost autobanden wisselen in Schiphol?
Vakkundig banden vervangen in Schiphol kost je zo’n €37,50 per set van 4 (mits de band al op de velg zit, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €65,00 per 12 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door gebruik te maken van de Runflat eigenschap kan je nog 80 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Een thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en in de basis sterker uitgevoerd. Opgelet: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de bandenspanning en de profieldikte. Wij raden aan om deze elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Schiphol.

Plaats een reactie