Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zaamslag

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Zaamslag? Op dit portaal vind je de meest populaire shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en servicepunten waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Daarnaast raadpleeg je hier uitgebreide info over de verschillende type banden die er zijn en vertelt onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Let er op dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Zaamslag inclusief montage, balanceren en testen kan al worden uitgevoerd vanaf €43,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen wordt door de ANWB geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Autobanden van A-merken als Michelin kosten gemiddeld zo’n €350. B-merken als B.F. Goodrich zijn er al vanaf €225 per set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Zaamslag

Banden wisselen in Zaamslag

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Zaamslag is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. In het najaar zetten we de winterband eronder en omstreeks maart of april gaan we over op zomerbanden. Thuis de banden wisselen is een tijdrovende klus. Daarbij vraagt het behoorlijk wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Zaamslag ontneemt veel stress:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zaamslag.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenspecialist weet ook of de profieldiepte nog volstaat. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook als de band beschadigd of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Uitlijnen van de auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt niet prettig, trekt scheef en stuurt opvallend licht of zwaar. Doorgaans zien we dan ook onnodig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een laag brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de auto kan je bij een garage laten doen vanaf €67,50.

Waarom autobanden balanceren
Last van een trillend stuur? Grote kans dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, het rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind lokale banden garages in Zaamslag

In no-time en goedkoop banden vervangen in Zaamslag? In de onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Zeeland). Deze bandenspecialisten hebben ervaring met (de)monteren, repareren, wisselen, uitlijnen, trimmen, sipen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vergelijk je tevens montagebedrijven in Hoek, Sluiskil, Spui, Eede en Sint Kruis.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zaamslag

Goedkope autobanden Zaamslag

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel merken dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt vooral af van jouw rijgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Noemenswaardig: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

ClassificatieType autoKilometrageRijgedragKostprijs
1. A-segmentKrachtige autoVanaf 50.000Pittig195
2. PopulairNormale autoVanaf 25.000Gemiddeld€100
3. EconomyBoodschappenautoBeperkt gebruikSimpel €61

Vergelijk banden webshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het schema hierna vergelijken wij goede online leveranciers die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Zaamslag hebben. Op dit portaal zoek je ook uitgebreide info over: Voordeligste autobanden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is ideaal bij temperaturen vanaf 7 graden. Meestal is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Zaamslag monteren bevordert de grip, geeft een betere wegligging, geeft minder geluidsproductie en voert het water uitstekend af vanwege de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Zaamslag

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, beter contact met het asfalt en een betere wegligging bij vorst of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Italië) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • De beste prestatie bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een uitstekende keuze als je circa 10.000 km/jaar rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Zaamslag kopen? In het onderstaande schema tref je de prijsindicaties van verschillende merken en modellen. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal vind je ook extra informatie over: Bandenspanning.

MerkTypeAfmetingenPrestatiePrijs
Michelinenergy saver +205/60 R1591H€97
Continentalwintercontact ts 830p245/40 R1897V€183
Vredesteinquatrac pro225/50 R1798Y€122
Bridgestonedriveguard215/55 R1697W€89
Goodyeareagle nct 5 asymmetric225/40 R1888W€108
Dunlopsp sport 01245/35 R1993Y€212
Pirellicinturato p7205/65 R1695V€103
Hankookvantra lt ra18225/75 R16121R€97
Kumhokh27185/55 R1480H€62
Uniroyal4×4 street195/80 R1596H€201
Nexenn blue hd plus195/65 R1591V€75
Firestoneroadhawk225/55 R1999V€136
Superiabluewin hp185/65 R1592T€41
Savaintensa hp185/55 R1480H€70
Maxxisue-168n trucmaxx195/80 R15106R€95
Toyoprox.sport suv235/55 R18100V€104
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Terneuzen).

Vind jouw perfecte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar 25%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Als je naar andere banden wilt overstappen zijn er veel dingen die invloed hebben op de beste keuze. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code vertelt je welke maat je nodig hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 215 / 40 R18 – 89W.

 • 215 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 40%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 18 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 18 inch).
 • 89 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 580kg.
 • De afsluitende letter (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 270 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Denk na over de vraag of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een efficiënte manier van rijden. Wanneer je een incidentele autorijder bent (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de speciale winterband van oktober/november tot maart/april echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Zaamslag.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat wil ik betalen
Autobanden kan je vinden in velerlei prijsgroepen: Instap, gemiddeld en topkwaliteit. Welk type aan te raden is voor jou wordt bepaald door het gewicht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Kies voor een A-merk als Michelin of Maxxis als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Hyundai i10) en rijd je rustig? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Bf Goodrich en Powertrac.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Continental of Superia zijn vrij duur. De slimme consument koopt uitsluitend aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op deze manier kan je verrassend goedkope autobanden in Zaamslag bestellen, en regel je snel 45% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Zaamslag: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Zaamslag: tweedehands met lichte gebruikerssporen en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • All-in deal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €145,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Het advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een redelijke rijstijl moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Controleer regelmatig of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ook is het belangrijk dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Zaamslag.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Zaamslag?
Bij een garage banden vervangen in Zaamslag regel je al voor €32,50 voor de complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, we noemen dit een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden betaal je al snel €95,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €55,00 per seizoen.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Met gebruikmaking van de extra sterke stukken in de wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De voordelen zijn een optimaal draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en en natuurlijk het profiel. Het algemene advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Zaamslag.

Plaats een reactie