Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Eede

Online autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Eede? Op www.autobandenspot.nl vind je erkende aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages voor een snelle bandenwissel. Ook verstrekken wij praktische info over uitlijnen, balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Het is belangrijk dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Eede incl. balanceren en uitlijnen is er al vanaf €41,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor de verkeersveiligheid is het aan te raden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Autobanden van de betere merken als Maxxis kosten gemiddeld zo’n €335. B-merken als Formula bestel je al vanaf €220 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Eede

Banden wisselen in Eede

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Eede is erg belangrijk. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert zetten we de winterband eronder en als de zomer nadert nemen we weer de zomerband. Thuis de banden wisselen is een tijdrovende klus. Verder vraagt het de nodige ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Eede ontneemt veel stress:

 • Je bent er zeker van dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij steeds meer services bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Eede.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenspecialist analyseert ook of het profiel op de autoband nog volstaat. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de band beschadigd of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 45.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Ook geeft het een onnatuurlijk brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €80,00.

Informatie over banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Het kan maar zo zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt het rijgenot flink toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Eede

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Eede? In het onderstaande schema vind je autogarages en bandenwinkels uit de regio (provincie Zeeland). Deze bedrijven zijn opgeleid voor (de)monteren, uitlijnen, trimmen, wisselen, balanceren, sipen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op deze website ontdek je ook montage-garages in Sint Kruis, Waterlandkerkje, Aardenburg, Retranchement en Cadzand.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-eede

Goedkope autobanden Eede

Je bent op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Het is geen geheim dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Opmerking: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken worden vaak onderverdeeld in 3 classificaties:

CategorieAutoKM (jaarlijks)RijstijlPrijs
1. TopklasseGroot vermogenMeer dan 45.000Driftig197
2. Prijs-kwaliteitNormale autoGemiddeldGemiddeld€102
3. InstapKleine auto’sWeinig gebruikKalm€69

Vergelijk banden webshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende overzicht vergelijken wij erkende internetwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Eede hebben. Middels onze vergelijker ontdek je ook uitgebreide info over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is ideaal wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Standaard worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Eede monteren geeft jou extra grip, een kortere remweg, geeft minder geluidsproductie en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer door de doorlopende sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Goedkoop winterbanden wisselen Eede

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit geeft een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en een betere wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Italië, Zweden, Luxemburg) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Presteren het best bij winterse omstandigheden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: banden wisselen is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Minpunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Eede kopen? In de onderstaande tabel verstrekken wij de standaard tarieven van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook uitgebreide info over: Kies de juiste banden voor uw auto.

MerkTypeAfmetingenVermogenKosten
Michelinenergy saver +195/60 R1588V€88
Continentalcontiwintercontact ts 830p295/40 R19108V€104
Vredesteinquatrac pro235/55 R1799V€121
Bridgestonebattlax sc r110/80 R1453P€55
Goodyearug-8 performance215/55 R1798V€144
Dunlopqualifier 2190/50 R1773W€129
Pirelliwinter sottozero 3245/45 R19102V€210
Hankookventus s1 evo suv k117a235/60 R18103W€132
Kumhoha31185/65 R1486T€47
Uniroyalrain max rf195/70 R1597T€66
Nexenn8000245/45 R1799W€79
Firestoneroadhawk235/60 R17106V€92
Superiaecoblue hp205/60 R1591V€44
Savaeskimo hp 2215/55 R1693H€89
Maxxisap2 all season195/60 R1689H€73
Toyosnowprox s 943215/65 R1698H€92
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Sluis).

Zoek de autoband die bij jou past

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Op het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er meerdere specificaties die relevant zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je budget is.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op de flank van de band. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Koop je ook nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Een voorbeeld van een bandenmaat is 205 / 50 R17 – 89V.

 • 205 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 50 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 50%.
 • De R houdt in: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 17 staat voor de velgmaat (in dit voorbeeld 17 inch).
 • 89 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 580 kilogram.
 • De laatste letter (V) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. is een snelheidsindicator van maximaal 240 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de vierseizoenenband een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Een winterband rijden is dan van november tot april het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Eede.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Tarieven
Autobanden kunnen we onderverdelen in meerdere prijsklassen: Instap, middenklassen en topklasse. Welke groep voor jou ideaal is wordt bepaald door de inhoud van de motor, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Neem een A-merk zoals Michelin of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Fiat 500) en rijd je niet al te hard? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Kenda & Unigrip.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Goodyear of Toyo zijn vrij duur. De slimme rijder zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je hele goedkope autobanden in Eede bestellen, en ontvang je tot 30% korting.

 • Check de autobanden outlet in Eede: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Eede: tweedehands die amper gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €137,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom vreemde slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Als laatste is het cruciaal dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Eede.

Wat kost autobanden wisselen in Eede?
Op korte termijn banden vervangen in Eede kan al vanaf €52,50 voor een totale set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt betaal je al snel €89,95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €52,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door gebruik te maken van de versterkte wang kan je nog een stuk blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Zo kan je veilig naar huis of naar een garage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel is niet meer nodig.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). Wat dit type onderscheidt is een optimaal draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn extra sterk gebouwd. Goed om te weten: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en de status van het profiel. De ANWB adviseert om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Eede.

Plaats een reactie