Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Achtkarspelen

Nieuwe autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Achtkarspelen? Op dit portaal tref je landelijke webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tevens vind je hier aanvullende info over montage, uitlijnen en balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is essentieel dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Achtkarspelen incl. balanceren en uitlijnen heb je al vanaf €41,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt vaak aangeraden om je banden te vervangen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Banden van toonaangevende merken als Firestone zijn al te koop vanaf €335. Budgetmerken als Goform kosten ongeveer €230 per vier.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Achtkarspelen

Banden wisselen in Achtkarspelen

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Achtkarspelen is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) rijden we verder op de zomerband. De banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Ook eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Achtkarspelen is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Achtkarspelen.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist controleert ook of de profieldiepte nog voldoende is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook op het moment dat de band beschadigd of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 37.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet zo eenvoudig. Vaak heeft de auto dan ook een onzuinig brandstofverbruik en abnormale slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een lager brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een personenauto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €85,00.

Wanneer autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? In dat geval kan het zijn dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit meestal inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Achtkarspelen

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Achtkarspelen? In het overzicht hierna vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze bandenspecialisten zijn gespecialiseerd in repareren, trimmen, wisselen, balanceren, (de)monteren, uitlijnen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website check je evenzeer montagepunten in Westerkwartier, Groningen, Westerwolde, Oldambt en Pekela.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-achtkarspelen

Goedkope autobanden Achtkarspelen

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel merken dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft andere eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt af van jouw rijgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Hoe dan ook: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we grofweg indelen in 3 klassen:

KlasseAutoKM (op jaarbasis)RijgedragKostprijs
1. KwaliteitGrote motorVanaf 40.000Agressief184
2. GoedGemiddelde autoVanaf 25.000Modaal€119
3. EconomyKleine autootjesWeinig gebruikZwaar€69

Bandenshops vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het onderstaande schema bekijk en vergelijk je landelijke online aanbieders die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Achtkarspelen hebben. Op dit portaal ontdek je ook meer informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden

Informatie over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaliter is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Achtkarspelen monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en een effectieve waterafvoer door de lange sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Lager geluidsniveau.

Winterbanden laten wisselen Achtkarspelen

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden gebruikt tot maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit bevordert de remweg, meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of sneeuwval. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Zweden, Zwitserland) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • In hun element in het najaar en in de winter.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Met name geschikt als je niet zoveel kilometer rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de onkosten van nieuwe autobanden in Achtkarspelen kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de verwachte prijzen van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, balanceren en monteren. Op dit portaal check je ook meer informatie over: Banden voor de motor.

MerkSoortAfmetingKenmerkTarief
Michelinpilot super sport245/40 R2099Y€237
Continentalcontisportcontact 5p305/30 R19102Y€251
Vredesteinultrac vorti r245/35 R20245/35Z20(Y€182
Bridgestonedriveguard185/60 R1588H€115
Goodyearefficientgrip compact175/65 R1486T€63
Dunlopwinter sport 5225/50 R1794H€170
Pirellip-zero (pz4)305/35 R19102Y€234
Hankookventus prime2 k115245/45 R1896W€153
Kumhokl21265/60 R1811H€126
Uniroyalallseasonmax225/65 R16112R€119
Nexennfera ru1275/55 R17109V€95
Firestoneroadhawk215/55 R1794W€96
Superiaecoblue hp205/55 R1691V€44
Savaeskimo hp 2195/55 R1585H€70
Maxxisap2 all season175/55 R1577T€64
Toyos954s xl235/50 R18101V€108
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Achtkarspelen).

Welke bandenmaat zoek je?

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 30%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt zijn er verschillende specificaties waar je rekening mee moet houden. De maat van jouw huidige velgen, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op de wang van de je band. Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 195 / 55 R16 – 84V.

 • 195 betekent de breedte van de band in mm.
 • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (in ons voorbeeld 55%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 16 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 16 inch).
 • 84 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 500kg.
 • De laatste waarde (V) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bedenk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band een geschikt type. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je graag op wintersport? In dat geval is de winterband tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Achtkarspelen.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Tarieven
Autobanden kan je vinden in diverse prijscategorieën: Voordeel, middenklassen en topklasse. Welk artikel voor jou geschikt is hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Maxxis in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Rij je weinig en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Seat Mii) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Cachland en T-Tyre.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Pirelli zijn best kostbaar. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je hele goedkope autobanden in Achtkarspelen bestellen, en ontvang je tot 45% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Achtkarspelen: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Achtkarspelen: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Totaalpakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €130,00 per jaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je normaal rijdt zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een balanceer afspraak te maken en je auto te laten uitlijnen. Ook is het belangrijk dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Achtkarspelen.

Wat kost autobanden wisselen in Achtkarspelen?
Bij een garage banden vervangen in Achtkarspelen wordt al gedaan voor €37,50 voor een totale set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen moet je rekenen op zo’n €92,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €62,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door gebruik te maken van de speciale constructie kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een autogarage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door het verbeterde draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Goed om te weten: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning op de banden en de profielkwaliteit. Vakgarages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Achtkarspelen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie