Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Drogeham

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Drogeham? Op deze pagina vind je populaire webwinkels in voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. In aanvulling daarop raadpleeg je hier meer informatie over de verschillende soorten autobanden en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Let er op dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Drogeham inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €42,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor optimale veiligheid is het aan te raden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Goodyear kosten gemiddeld zo’n €315. B-merken als Cheng Shin bestel je al vanaf €230 per vier.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Drogeham

Banden wisselen in Drogeham

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Drogeham is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en vanaf het voorjaar kiezen we weer voor de zomerband. Zelf wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Drogeham maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Drogeham.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook zodra de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond dien je nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 50.000 kilometer. De slijtage van de banden wordt bepaald door type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en stuurt minder gemakkelijk. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit bevordert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een auto regel je al vanaf €77,50.

Balanceren van de banden
Trillend stuur of dashboard? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijdt je een stuk rustiger, je bespaart op de brandstofkosten en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit eigenlijk altijd inclusief.

Overzicht met banden garages in Drogeham

Direct en goedkoop banden vervangen in Drogeham? In de tabel hieronder vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Friesland). Deze bandenservices verlenen diensten zoals wisselen, uitlijnen, sipen, trimmen, repareren, (de)monteren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op deze website ontdek je eveneens montage-garages in Kootstertille, Twijzelerheide, Twijzel, Buitenpost en Augustinusga.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-drogeham

Goedkope autobanden Drogeham

Je bent op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel zien dat er een ontzettend grote keuze is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit heeft te maken met de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Belangrijk: banden van Europese makelaardij voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten zijn te verdelen in 3 groepen:

KlasseType autoKM (op jaarbasis)RijgedragPrijs
1. A-merkVeel vermogen50.000+ Agressief181
2. Prijs-kwaliteitNormale autoGemiddeldNormaal€106
3. InstapKleine autootjesWeinig kilometersSimpel €66

De beste aanbieders vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het onderstaande schema bieden we je erkende aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Drogeham hebben. Op deze website check je ook uitgebreide info over: Bandenindex

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Meestal is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Drogeham monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Drogeham

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit geeft een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en dus minder kans ongelukken in het geval van natte en koude periodes. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Luxemburg) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties tijdens de wintermaanden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Meer controle over je auto.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Drogeham kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je de prijsindicaties van diverse types en merken. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook aanvullende info over: Banden balanceren en uitlijnen.

MerkSoortAfmetingenPrestatieTarief
Michelinpilot sport 4205/40 R1886Y€154
Continentalpremiumcontact 6255/35 R1894Y€147
Vredesteinultrac satin225/55 R1999W€113
Bridgestoneblizzak205/55 R1691H€97
Goodyeareagle f1 asymmetric 5 uhp245/40 R1791Y€139
Dunlopsp sport 01 a275/40 R19101Y€217
Pirelliscorpion winter275/55 R19111H€227
Hankookwinter icept evo2 w320255/45 R18103V€138
Kumhowp51165/70 R1481T€51
Uniroyalrainexpert 3 xl205/60 R1696H€81
Nexenn blue hd185/65 R1588T€53
Firestonevanhawk-win195/70 R15104R€76
Superiaecoblue hp165/65 R1479T€36
Savaeskimo s3+165/65 R1479T€58
Maxxisma-sw victrasnow225/75 R16104H€93
Toyoproxes cf2 suv xl225/65 R17106V€99
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Achtkarspelen).

Autobanden zoeken en vinden

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar maar liefst 30%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er verschillende aspecten die belangrijk zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je budget is.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de zijkant van je huidige autobanden. Deze unieke combi van letters en cijfers vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 275 / 40 R19 – 105Y.

 • 275 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 40%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 19 beschrijft de velgmaat (in ons voorbeeld 19 inch).
 • 105 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 925 kilogram.
 • De afsluitende letter (Y) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. betekent snelheden tot 300 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een effectieve optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band aan te raden. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de winterband in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Drogeham.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je elke winter veel gaat rijden en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je bestellen in diverse prijsklassen: Economy, goed en de hoogste klasse. Welke klasse voor jou geschikt is heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal kilometers. Koop een A-merk als o.a. Continental of Superia als je veel kilometers maakt, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Opel Karl) en een rustige rijstijl? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Cachland en Unigrip.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Superia hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme rijder bestelt scherpe aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je verrassend goedkope autobanden in Drogeham bestellen, soms met wel 25% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Drogeham: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Gebruikte banden Drogeham: tweedehands die amper gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €135,00 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal gebruik zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Verder is het belangrijk dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Drogeham.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Drogeham?
Professioneel banden vervangen in Drogeham is al mogelijk vanaf €55,00 bij 4 banden (voor een combinatie van velg + band, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit ongeveer €82,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €60,00 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Op basis van de versterkte wang (zijkant) kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een reservewiel of thuiskomertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelauto). De pluspunten hiervan zijn een hoger draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Goed om te weten: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning van de banden en de status van het profiel. Vakgarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Drogeham.

Plaats een reactie