Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Provincie Friesland

Nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Provincie Friesland? Op Autobandenspot.nl bieden wij gerenommeerde online verkooppunten van winter- zomer- en all season banden en adresgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Daarnaast lees je hier nuttige info over bandenmaten en populaire merken en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Provincie Friesland inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is er al vanaf €44,99.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de beste veiligheid adviseert de ANWB om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Nieuwe banden van populaire merken zoals Pirelli kosten gemiddeld zo’n €320. B-merken als Giti kosten ongeveer €215 per set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Provincie Friesland

Banden wisselen in Provincie Friesland

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Provincie Friesland is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen doen dit twee keer per jaar. In het najaar kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert gaan we over op zomerbanden. Dit zelf doen is een tijdrovende klus. Bovendien vergt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Provincie Friesland heeft verschillende voordelen:

 • Je bent er zeker van dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Steeds vaker kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Provincie Friesland.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenspecialist weet ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 32.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een langere levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit verbetert de wegligging, een laag brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de wagen is al uit te voeren vanaf €87,50.

Wat is autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? De kans bestaat dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Hierbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, verbruik je minder benzine en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit eigenlijk altijd inclusief.

Bekijk ook de mogelijkheden in Weststellingwerf, Heerenveen, De Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Waadhoeke, Harlingen, Terschelling, Vlieland, Leeuwarden, Tytsjerksteradiel, Noardeast-Fryslân, Ameland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Opsterland, Dantumadiel, Achtkarspelen.

Goedkope autobanden Provincie Friesland

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Het is geen geheim dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt af van jouw rijgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en wat voor type auto je rijdt. Tip: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, dus ook de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 classificaties:

ClassificatieSoort autoAantal kilometersWegliggingKostprijs
1. Hoogste klasseKrachtige autoGrootverbruikerEnergiek192
2. Prijs-kwaliteitNormale autoTot 30.000 kmDoorsnee€103
3. BasisKleine stadsautoWeinig gebruikBeheerst€70

Zomerbanden

De zomerband is geschikt bij temperaturen vanaf 7 graden. Gewoonlijk laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Provincie Friesland monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, zorgt voor minder slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de brede sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Provincie Friesland

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit verbetert de remweg, meer grip en een veilige rijervaring tijdens de wintermaanden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Zwitserland, Frankrijk, Zweden, Italië) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • In hun element bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Geschikt als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Welke bandenmaat zoek je?

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%