Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Harlingen

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Harlingen? Op deze pagina vind je gerenommeerde aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tenslotte kan je aan de slag met praktische informatie over montage, uitlijnen en balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product aansluit bij jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is belangrijk dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Harlingen incl. balanceren en uitlijnen laat je al doen vanaf €39,99.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Maar voor de algehele wordt vaak aangeraden om je banden te vervangen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Maxxis zijn er al vanaf €330. Budgetmerken als Conti kan je al krijgen vanaf €225 per set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Harlingen

Banden wisselen in Harlingen

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Harlingen is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert kiezen we weer voor de zomerband. Zelf banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens vraagt dit om ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Harlingen scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet zeker dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De banden worden ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij steeds meer services is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Harlingen.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autogarage bekijkt ook of het profiel nog voldoende is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit het geval rond de 37.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat deze minder snel slijten.

Uitlijnen van de auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en te snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een wagen uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €67,50.

Wat is autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Het kan maar zo zijn dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Banden garages in Harlingen

Snel en goedkoop banden vervangen in Harlingen? In de tabel hieronder bekijk je autogarages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze garages verlenen diensten zoals repareren, balanceren, wisselen, uitlijnen, trimmen, sipen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je plaatselijke montagebedrijven in Waadhoeke, Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren, Heerenveen en Westerveld.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-harlingen

Goedkope autobanden Harlingen

Wil je investeren in nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel merken dat het aanbod meer dan divers is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn het remgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Tip: producten van EU-merken voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De autobanden worden vaak onderverdeeld in 3 categorieën:

ClassificatieAutoKM (jaarlijks)WegcontactKosten
1. TopklasseGrote motorVanaf 50.000Driftig188
2. PopulairGemiddelde autoRond de 25.000Modaal€103
3. InstapLichte auto’sWeinig kilometersZwaar€77

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het onderstaande schema doorzoek je toonaangevende online leveranciers die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Harlingen hebben. Middels onze vergelijker tref je ook aanvullende info over: Autobanden schoonmaken

Informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaliter rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Harlingen monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, voorkomt onnodige slijtage en een goede waterafvoer vanwege de doorlopende sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Harlingen

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en het rubber is een stuk zachter. Dit verbetert de remweg, zorgt voor meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij sneeuw of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Italië, Zweden, Noorwegen, Zwitserland) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • In hun element bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden worden steeds populairder: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Aandachtspunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de onkosten van nieuwe autobanden in Harlingen kopen? In het overzicht hierna verstrekken wij de actuele prijzen van diverse types en merken. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal check je ook uitgebreide info over: Draagvermogen en Snelheidsindex.

MerkTypeAfmetingVermogenPrijs
Michelinprimacy3 demo215/55 R1794W€155
Continentalsportcontact 6295/40 R20110Z€222
Vredesteinultrac vorti265/45 R20108Y€151
Bridgestoneturanza215/65 R1698H€86
Goodyeareagle f1 asymmetric suv255/60 R18112W€138
Dunlopd404 ww150/80 R1671H€211
Pirellicarrier195/65 R1595T€100
Hankookw320 xl245/45 R18100V€124
Kumhoecowing es01 kh27175/65 R1486T€45
Uniroyalust 17 ren125/80 R1799M€71
Nexenwi.snow g wh2xl205/65 R1599T€66
Firestoneroadhawk205/60 R1591V€82
Superiabluewin195/55 R1687H€42
Savatrenta 2205/70 R15106S€98
Maxxism6011f120/90 R1865H€88
Toyoproxes sport245/45 R19102Y€128
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Harlingen).

Zoek jouw bandenmaat

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar wel 40%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel aspecten die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en natuurlijk het budget.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de autoband. Deze speciale code helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Neem je nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een van de bandenmaat codes is: 215 / 50 R13 – 84H.

 • 215 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 50 staat voor de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hierbij dus 50%.
 • De R houdt in: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 13 biedt inzicht in de velgmaat (in dit voorbeeld 13 inch).
 • 84 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval een max. belasting van 500 kilogram.
 • De laatste waarde (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak de juiste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is een vier-seizoenenband het overwegen waard. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een winterband tijdens de wintermaanden aan te raden. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Harlingen.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers in de winter maakt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat wil ik betalen
Autobanden kun je onderbrengen in verschillende prijssegmenten: Prima, prijs-kwaliteit en A-segment. Welke categorie jij moet kiezen heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal kilometers. Ga voor A-merken als Bridgestone of Sava op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (neem een Peugeot 108) en doe je het rustig aan? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Cooper en Runderneuert Insaturbo.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Bridgestone of Maxxis zijn vrij duur. Wie wil besparen vergelijkt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Hierdoor kan je verrassend goedkope autobanden in Harlingen bestellen, en ontvang je tot 45% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Harlingen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Harlingen: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al vanaf €150,00 per jaar.

Veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal rijgedrag zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Harlingen.

Hoe duur is autobanden wisselen in Harlingen?
Op korte termijn banden vervangen in Harlingen kan al vanaf €47,50 per set van 4 (waarbij de velgen ook worden verwisseld, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €80. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €55,00 per kalenderjaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Middels de versterkte wang (zijkant) is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op een zeer hoog draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vervorming. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldiepte. Het advies is om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Harlingen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie