Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Westerkwartier

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Westerkwartier? Op dit portaal bieden wij toonaangevende shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en lokale servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Verder bieden wij uitgebreide info over de banden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Zorg ervoor dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Westerkwartier inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €41,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseren wij om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Banden van A-merken als Bridgestone bestel je al vanaf €345. Budgetmerken als Event kosten ongeveer €185 voor een complete set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Maak afspraak bij banden montage in Westerkwartier

Banden wisselen in Westerkwartier

De bandenwissel bij een autobedrijf in Westerkwartier is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste automobilisten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) nemen we weer de zomerband. Zelf banden verwisselen is een tijdrovende klus. Ook vergt het flink wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Westerkwartier maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt er van uitgaan dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De autobanden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Westerkwartier.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een garage controleert ook of het profiel op de autoband nog goed genoeg is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band beschadigd of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een langere levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar één kant en stuurt niet zo eenvoudig. Ook geeft het onnodig brandstofverbruik en te snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit geeft een veilige wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een wagen is al uit te voeren vanaf €70,00.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Hoor of voel je getril in de auto? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijd je een stuk veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en vergroot dit het rijplezier. Bij een wissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Westerkwartier

Rap en goedkoop banden vervangen in Westerkwartier? In het overzicht hierna tref je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Groningen). Deze bandenspecialisten kunnen je helpen bij repareren, wisselen, uitlijnen, balanceren, sipen, trimmen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal zoek je daarnaast ook montagebedrijven in Groningen, Westerwolde, Oldambt, Pekela en Veendam.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-westerkwartier

Goedkope autobanden Westerkwartier

Je bent op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Je merkt al snel je kunt kiezen uit talloze producten. Elke merk heeft andere eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt af van rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en de eigenschappen van de auto. Tip: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, ook de goedkoopste banden. De banden verdelen we onder in 3 niveau’s:

ClassificatieType autoKilometrageWegcontactKostprijs
1. A-segmentKrachtige autoMeer dan 45.000Pittig188
2. PopulairNormale autoGemiddeldHerkenbaar€112
3. VoordeelLichte auto’sMinder dan 15.000Simpel €63

De beste aanbieders vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het schema hierna doorzoek je goede webwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Westerkwartier hebben. Op dit portaal tref je ook aanvullende info over: Veilig autorijden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Doorgaans worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Westerkwartier monteren zorgt voor meer grip, een kortere remweg, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een effectieve waterafvoer door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Winterbanden laten wisselen Westerkwartier

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden gebruikt tot maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit verbetert de remweg, meer grip tijdens het rijden en een veilige rijervaring bij vorst of sneeuw. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Frankrijk, Italië, Oostenrijk) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties tijdens de wintermaanden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Waar je wel op moet letten is dat deze wel sneller slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers rijdt en niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Westerkwartier kopen? In het onderstaande schema verstrekken wij de doorsnee tarieven van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal lees je ook aanvullende info over: Autobanden reinigen.

MerkSoortAfmetingenVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4255/35 R1894Y€166
Continentalcontisportcontact 5p235/35 R1991Y€198
Vredesteinultrac vorti265/30 R2094Y€187
Bridgestonedm v2 mfs m+s225/60 R1799S€153
Goodyearefficientgrip compact145/70 R1371T€60
Dunlopwinter sport 5205/55 R1691H€82
Pirellipzero265/35 R2099Y€249
Hankookwinter icept rs2 w452185/60 R1482T€59
Kumhohp91225/55 R1898V€94
Uniroyalas expert 2 xl235/45 R1799V€105
Nexenn fera su1 xl225/55 R1699W€83
Firestonevanhawk 2205/75 R16110R€96
Superiaecoblue hp215/65 R1596H€48
Savaeskimo hp 2 xl225/40 R1892V€94
Maxxisap2xl205/60 R1696V€78
Toyoprox.r 888-rxl225/45 R1794W€136
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Westerkwartier).

Vind jouw perfecte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een paar onderdelen die van belang zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op de flank van de band. De reeks aan cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Let er dan op dat de maat dan verandert. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 195 / 50 R16 – 84 W.

 • 195 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 50 is de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in dit geval 50%.
 • De R staat voor Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 16 staat voor de velgmaat (in dit voorbeeld 16 inch).
 • 84 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 500kg.
 • De afsluitende waarde (W) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 270 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een geschikt type. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Westerkwartier.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat wil ik betalen
Autobanden kan je vinden in diverse prijscategorieën: Voordeel, standaard en A-segment. Welke soort voor jou geschikt is is met name afhankelijk van de inhoud van je auto, de manier waarop je rijdt het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Kies voor een A-merk als Bridgestone of Nexen als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Citroën C1) en rijd je rustig? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Duraturn & Master-Steel.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Vredestein of Toyo zijn best kostbaar. De slimme rijder doorzoekt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zo kan je hele goedkope autobanden in Westerkwartier bestellen, soms met wel 45% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Westerkwartier: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Kies voor gebruikte banden Westerkwartier: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €135,00 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Zoek maandelijks uit of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom vreemde slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Westerkwartier.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Westerkwartier?
Vakkundig banden vervangen in Westerkwartier kost je zo’n €50,00 per set van 4 (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit ongeveer €87,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €65,00 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door gebruik te maken van de bijzondere eigenschappen kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zodoende rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). De voordelen zijn het verbeterde draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Tip: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning op de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). In de praktijk wordt geadviseerd om deze iedere zes jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Westerkwartier.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie