Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Stuifzand

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Stuifzand? Op deze website tref je betrouwbare webwinkels in voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Verder tref je hier nuttige informatie over de verschillende type banden die er zijn en vertelt onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is cruciaal dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Stuifzand inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €45,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid is het verstandig om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Banden van de betere merken als Hankook bestel je al vanaf €340. Budgetmerken als Aptany zijn er al vanaf €220 per set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Stuifzand

Banden wisselen in Stuifzand

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Stuifzand is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. In het najaar nemen we de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) zetten we de zomerband er weer onder. Thuis de banden wisselen is een precies werkje. Verder vraagt het behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Stuifzand scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Jouw autobanden worden direct gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Stuifzand.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autobedrijf kan je ook vertellen of het profiel nog goed genoeg is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook als de garage ziet dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te vergroten.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt minder gemakkelijk. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit geeft een veilige wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een wagen kost je ongeveer €74,99.

Balanceren van de banden
Hoor of voel je getril in de auto? De oplossing is dan vaak dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Dit voorkomt een instabiele wegligging, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Stuifzand

Rap en voordelig banden vervangen in Stuifzand? In de tabel hieronder vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Drenthe). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals wisselen, (de)monteren, balanceren, uitlijnen, repareren, sipen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je eveneens montageservices in Pesse, Fluitenberg, Nieuwlande, Hollandscheveld en Kerkenveld.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-stuifzand

Goedkope autobanden Stuifzand

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel zien dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Opmerking: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, dus zeker ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 niveau’s:

ClassificatieAutoKilometersWegliggingPrijzen
1. KwaliteitVeel vermogenMeer dan 45.000Pittig198
2. PopulairGemiddelde autoCirca 25.000Gemiddeld€106
3. GoedkoopsteKleine stadsautoBeperkt gebruikLog€72

Vergelijk online bandenshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hierna vergelijken wij betrouwbare online aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Stuifzand hebben. Op Autobandenspot.nl zoek je ook uitgebreide info over: Lekke band

Wanneer zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Stuifzand monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de brede sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Direct winterbanden wisselen Stuifzand

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben een dieper profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit geeft een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en geeft een veiliger gevoel in de auto bij sneeuw of ijzel. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Presteren het best bij gladheid of vorst.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Minpunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de investering in nieuwe autobanden in Stuifzand kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de actuele prijzen van verschillende merken en modellen. Dit is exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website check je ook uitgebreide info over: Autobanden voor op reis.

MerkSerieAfmetingPrestatiePrijs
Michelinen saver +165/70 R1481T€65
Continentalcontipremiumcontact 2195/55 R1585H€107
Vredesteinultrac satin205/50 R1687W€146
Bridgestonea41r130/80 R1765H€118
Goodyearefficientgrip performance205/55 R16WW€91
Dunlopwinter sport 5 suv235/65 R17108V€213
Pirelliscorpion verde255/55 R18109Y€117
Hankookdh35225/75 R17129M€190
Kumhokh27205/60 R1692H€66
Uniroyalall season expert 2175/65 R1584T€61
Nexenn fera su4 xl225/45 R1794W€63
Firestonevanhawk2205/70 R15106R€123
Superiabluewin hp175/70 R1488T€38
Savaadapto hp195/60 R1588H€64
Maxxisap2 all season215/45 R1690V€99
Toyosnowprox s 943185/60 R1686H€66
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Hoogeveen).

Zoek jouw geschikte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 35%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Als je wilt overstappen op andere banden zijn er meerdere onderwerpen die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op de zijkant van je huidige autobanden. Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 225 / 55 R19 – 99W.

 • 225 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 55 is de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in dit voorbeeld 55%.
 • De R houdt in: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 19 staat voor de velgmaat (in ons voorbeeld 19 inch).
 • 99 duidt het maximale draagvermogen aan. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 775 kilogram.
 • De laatste waarde (W) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). staat in ons geval voor een max. snelheid van 270 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar veruit de beste keuze. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is een een all-season band een zuinigere optie. Maak je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Stuifzand.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je vinden in velerlei prijsklassen: Voordeel, medium en de a-merken. Welke groep jij moet kiezen is met name afhankelijk van de inhoud van de motor, je manier van rijden en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Schaf een A-merk aan zoals Kumho Tyres of Pirelli als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Citroën C1) en doe je het rustig aan? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Cachland & T-Tyre.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Vredestein of Hankook zijn niet perse heel goedkoop. De slimme consument zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Hierdoor kan je heel goedkope autobanden in Stuifzand bestellen, en ontvang je tot 30% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Stuifzand: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Het alternatief is gebruikte banden Stuifzand: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €167,50 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder is het belangrijk dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Stuifzand.

Wat kost autobanden wisselen in Stuifzand?
Op korte termijn banden vervangen in Stuifzand laat je al uitvoeren voor €35,00 voor een totale set (het complete wiel wordt dan gewisseld, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost het je al gauw €94,95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €50,00 per 12 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Dankzij de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zo rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een hoger draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de bandenspanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Stuifzand.

Plaats een reactie