Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kerkenveld

Direct nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Kerkenveld? Op onze autobandenvergelijker ontdek je populaire webwinkels in nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Tenslotte bekijk je hier belangrijke info over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Let er op dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Kerkenveld incl. balanceren en uitlijnen heb je al vanaf €39,95.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen adviseren wij om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Autobanden van de beste merken zoals Bridgestone zijn al te koop vanaf €325. Budgetmerken als Double Coin kan je al krijgen vanaf €195 per vier.

Banden kopen en laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Kerkenveld

Banden wisselen in Kerkenveld

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Kerkenveld is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. Rond oktober / november zetten we de winterband eronder en ronde maand maart zetten we de zomerband er weer onder. Zelf wisselen is best een complexe klus. Verder vraagt het de nodige ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Kerkenveld is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kerkenveld.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf controleert ook of de profieldiepte nog toereikend is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook op het moment dat het rubber versleten of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 32.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt scheef en stuurt niet zo eenvoudig. Doorgaans zien we dan ook een verhoogd brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit bevordert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een wagen uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €72,50.

Wat is banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijdt je een stuk rustiger, je rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Kerkenveld

Snel en goedkoop banden vervangen in Kerkenveld? In de tabel hieronder bieden wij de gegevens van verschillende bandenwinkels uit jouw regio (provincie Drenthe). Deze montagebedrijven ondersteunen je bij (de)monteren, repareren, wisselen, sipen, balanceren, uitlijnen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op deze website tref je nabijgelegen montage-specialisten in Linde, Nieuwlande, Geesbrug, Elim en Alteveer.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kerkenveld

Goedkope autobanden Kerkenveld

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een set andere banden voor je wagen? Je ontdekt al snel dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit is met name afhankelijk van rijstijl, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Noemenswaardig: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden worden vaak onderverdeeld in 3 categorieën:

ClassificatieAutoKM (op jaarbasis)WegliggingKostprijs
1. A-segmentKrachtige autoVanaf 50.000Driftig187
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoGemiddeldModaal€102
3. EconomyBoodschappenauto< 15.000Rustig€70

Bandenleveranciers vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het schema hierna bieden we je landelijke online aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Kerkenveld hebben. Middels onze vergelijker check je ook uitgebreide info over: Gehomologeerde banden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Standaard laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Kerkenveld monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een langere levensduur van de band en een effectieve waterafvoer met behulp van de diepe sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Winterbanden wisselen Kerkenveld

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit bevordert de remweg, meer controle over je auto en een optimale wegligging bij vorst of ijzel. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg, Zweden, Italië, Zwitserland) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren vanaf eind oktober tot begin april.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben belangrijke voordelen: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Aandachtspunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de investering in nieuwe autobanden in Kerkenveld kopen? In het onderstaande schema tref je de gemiddelde tarieven van diverse types en merken. Dit is exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op dit portaal ontdek je ook uitgebreide info over: All season banden.

MerkSoortAfmetingenKenmerkTarief
Michelinagilis camping225/70 R15112Q€142
Continentalcontipremiumcontact 5195/55 R1687H€91
Vredesteinultrac satin205/60 R1696W€94
Bridgestonea41f120/70 R1960V€109
Goodyearnct5* rof fp255/50 R21106W€560
Dunlopelite 3 f120/70 R2162V€172
Pirelliwinter 240 sottozero serie 2245/35 R2095V€459
Hankookvantra st as2 ra30195/70 R15104R€70
Kumhokl21215/60 R1796H€80
Uniroyalall season expert 2195/60 R1588H€68
Nexenn fera su4 xl205/40 R1784W€62
Firestonevanhawk 2195/75 R16107R€79
Superiaecoblue 4s205/65 R1594V€47
Savaadapto hp185/65 R1486H€70
Maxxispremitra hp5225/40 R1892W€109
Toyoproxes cf2175/60 R1581V€54
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente De Wolden).

Welke bandenmaat zoek je?

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar maar liefst 50%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er meerdere specificaties die relevant zijn. Denk aan de bandenmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je budget is.

De bandenmaat
De maat lees je af op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Neem je nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 275 / 40 R18 – 99Y.

 • 275 staat voor de breedte in millimeters.
 • 40 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 40%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 18 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 18 inch).
 • 99 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 775 kilogram.
 • De afsluitende waarde (Y) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 300 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Een winterband rijden is dan tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Kerkenveld.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Kosten
Autobanden zijn beschikbaar in allerlei prijsklassen: Voordelig, prijs-kwaliteit en topklasse. Welk model voor jou geschikt is is met name afhankelijk van het vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstanden die je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Bridgestone of Superia als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met veel PK’s hebt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Hyundai i10) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Keter & Torque.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Pirelli hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie slim is koopt uitsluitend aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je extra goedkope autobanden in Kerkenveld bestellen, en ontvang je tot 50% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Kerkenveld: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Kies voor gebruikte banden Kerkenveld: tweedehands artikelen van prima kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €147,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Wanneer je normaal rijdt kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Controleer regelmatig of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tenslotte is het van groot belang dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Kerkenveld.

Wat kost autobanden wisselen in Kerkenveld?
Vakkundig banden vervangen in Kerkenveld laat je al uitvoeren voor €47,50 voor de complete set (bij band reeds op de velg, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost het je al gauw €95,99. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €62,50 per kalenderjaar.

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door middel van de versterkte wang (zijkant) kan je nog een stuk blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. HIerdoor kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door het verbeterde draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Aandachtspunt: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de bandenspanning en de profieldiepte. Wij raden aan om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Kerkenveld.

Plaats een reactie