Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Provincie Drenthe

Nieuwe autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Provincie Drenthe? Op dit portaal kan je aan de slag met toonaangevende webwinkels in goedkope autobanden en lokale servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tenslotte bekijk je hier uitgebreide info over de soorten banden die er allemaal zijn en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is essentieel dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Provincie Drenthe inclusief demontage, balanceren en montage kan al voor €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele adviseert de ANWB om je banden te vervangen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Gewoon goede banden van toonaangevende merken als Firestone zijn al te koop vanaf €330. Budgetmerken als Avon kosten ongeveer €210 per set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Provincie Drenthe

Banden wisselen in Provincie Drenthe

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Provincie Drenthe is erg belangrijk. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert rijden we op de winterband en rond maart / april zetten we de zomerband er weer onder. Op eigen houtje wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarnaast vergt het ruimte die niet iedereen heeft en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Provincie Drenthe ontneemt veel stress:

 • Je weet zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw autobanden worden direct gebalanceerd en gecheckt.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Steeds vaker kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Provincie Drenthe.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of de profieldiepte nog voldoende is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook wanneer de band beschadigd of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 40.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een langere levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen betekent dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een lager brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een wagen uitlijnen kan al vanaf €89,99.

Autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Het kan maar zo zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, het rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Bekijk ook de mogelijkheden in Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, De Wolden, Ooststellingwerf, Westerveld, Noordenveld, Assen, Midden-Drenthe, Aa en Hunze, Tynaarlo en Borger-Odoorn.

Goedkope autobanden Provincie Drenthe

Je bent op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel zien dat er een ontzettend grote keuze is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Wat is nu voor mij het beste product? Dat wordt bepaald door rijstijl, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Goed om te weten: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we terugbrengen naar 3 classificaties:

SegmentAutoKM (op jaarbasis)RijgedragPrijzen
1. A-segmentKrachtige autoVeel kilometersDriftig184
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoCirca 25.000Gewoon€119
3. BudgetStadsautootje< 15.000Statisch€66

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Over het algemeen rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Provincie Drenthe monteren geeft meer grip op het wegdek, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek met behulp van de brede groeven en sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Provincie Drenthe

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit leidt tot een kortere remweg, zorgt voor meer grip en een stabiele wegligging bij winterse omstandigheden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Italië, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland) zijn winterbanden verplicht.

 • Aanbevolen in het najaar en in de winter.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door plezier van hebt. Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Aandachtspunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Met name geschikt als je weinig kilometers maakten niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Zoek direct jouw band

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar maar liefst 30%