Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Assen

Nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Assen? Op onze autobandenvergelijker ontdek je populaire leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tenslotte kan je aan de slag met belangrijke info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is belangrijk dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Assen inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €44,99.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de beste veiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Firestone scoor je al vanaf €330. budgetmerken als Lanvigator bestel je al vanaf €205 voor een complete set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Assen

Banden wisselen in Assen

De bandenwissel bij een autobedrijf in Assen is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) rijden we verder op de zomerband. De banden verwisselen is best een complexe klus. Daarbij vraagt het flink wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Assen heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw banden worden ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Soms kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Assen.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenspecialist checkt ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band beschadigd of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 45.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan is met name afhankelijk van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt zwaar. Tevens zie je daarbij een verhoogd brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een wagen kost je ongeveer €75,00.

Wanneer autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Mogelijk is het zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceermachine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo rijdt je een stuk rustiger, je rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit meestal inbegrepen.

Lokale banden garages in Assen

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Assen? In de volgende tabel bekijk je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de buurt (provincie Drenthe). Deze autogarages kunnen je helpen bij (de)monteren, wisselen, uitlijnen, repareren, balanceren, sipen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je nabijgelegen montage-specialisten in Noordenveld, Dantumadiel, Opsterland, Smallingerland en Schiermonnikoog.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-assen

Goedkope autobanden Assen

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt af van de rijstijlen, de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Opmerking: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

ClassificatieType autoKilometrageRijstijlKosten
1. Hoogste klasseSportwagenGrootverbruikerDriftig194
2. GoedNormale autoRond de 25.000Gewoon€101
3. BudgetKleine autootjes< 15.000Eenvoudig€60

Online banden webwinkels vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de onderstaande tabel doorzoek je landelijke aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Assen hebben. Op dit portaal lees je ook aanvullende info over: Run-on-flat banden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Gewoonlijk worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Assen monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een langere levensduur van de band en een effectieve waterafvoer vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Veel kortere remweg.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Voordelig winterbanden wisselen Assen

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Het gevolg is een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een optimale wegligging bij vorst of sneeuwval. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Frankrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • In hun element in het najaar en in de winter.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Minpunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de prijzen van nieuwe autobanden in Assen kopen? In de tabel in het volgende blok tref je de gemiddelde tarieven van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, monteren en balanceren. Op dit portaal ontdek je ook aanvullende info over: Banden in de winter.

MerkSoortGrootteKenmerkTarief
Michelincity grip100/90 R1457P€64
Continentalcontisportcontact 5p255/35 R1996YY€162
Vredesteinultrac vorti255/35 R1894Y€113
Bridgestonesc80/90 R1440P€66
Goodyearug performance suv gen-1235/60 R18107H€135
Dunlopsp sport 01235/50 R18101Y€154
Pirellisport demon150/80 R1671V€125
Hankookwinter icept evo2 w320215/60 R1699H€84
Kumhoecsta hs51205/50 R1687V€122
Uniroyalaaexpert2215/55 R1798W€123
Nexenn fera su1 xl215/50 R1795V€73
Firestoneroadhawk185/55 R1582H€80
Superiaecoblue hp185/70 R1488T€39
Savaeskimo hp 2205/60 R1692H€77
Maxxiswp-05 arctictrekke195/55 R1687H€77
Toyocelsius xl225/55 R1699V€89
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Assen).

Zoek jouw geschikte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot wel 35%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Vanaf het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er meerdere aspecten die van belang zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op het rubber van de band. Deze getallen en letters combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Neem je nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 185 / 60 R15 – 84H.

 • 185 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 is een indicatie voor de bandhoogte, berekend als percentage van bandbreedte (in dit voorbeeld 60%.
 • R duidt aan: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 15 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 15 inch).
 • 84 staat voor het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 500kg.
 • De laatste letter (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een efficiënte manier van rijden. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de winterband tijdens de koude maanden het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Assen.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook in de winter veel op de weg zit en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijzen
Autobanden kunnen we onderverdelen in verschillende prijscategorieën: Budget, uitstekend en het topsegment. Welke categorie voor jou ideaal is hangt af van hoeveel power je auto heeft, rijstijl en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Neem een A-merk zoals Continental of Sava als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (neem een Skoda Citigo) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Grenlander & Sunitrac.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Pirelli zijn niet goedkoop. Wie wat verder kijkt checkt regelmatig aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Assen bestellen, en ontvang je tot 30% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Assen: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Assen: tweedehands producten van goede kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €137,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom overmatige slijtage door ze te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het voor de levensduur essentieel dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Assen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Assen?
Banden vervangen in Assen wordt al gedaan voor €37,50 bij 4 banden (waarbij de velgen ook worden verwisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost het je al gauw €95 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €65,00 per seizoen.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Dankzij de speciale constructie kan je nog circa 80 kilometer afleggen wanneer jij een lekke band constateert. Zodoende rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een specialist. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door een optimaal draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Opgelet: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). Garagehouders adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Assen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie