Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zeijerveen

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of moet je jouw banden laten wisselen in Zeijerveen? Op onze autobandenvergelijker vind je de beste aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten voor een snelle bandenwissel. Tenslotte kan je aan de slag met meer informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en leert onze keuzehulp welk product rijmt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Zeijerveen inclusief uitlijnen en balanceren kan al voor €40,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Autobanden van toonaangevende merken als Toyo kosten ongeveer €305. Budgetmerken als Z-Tyre zijn er al vanaf €190 per vier.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Zeijerveen

Banden wisselen in Zeijerveen

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Zeijerveen is erg belangrijk. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en rond maart / april kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf verwisselen is best een complexe klus. Tevens eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Zeijerveen is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw autobanden worden direct gebalanceerd en nagekeken.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zeijerveen.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autogarage analyseert ook of het profiel nog volstaat. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band beschadigd of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 50.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat je er langer plezier van hebt.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een onjuist uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt naar één kant en stuurt licht of juist zwaar. Tevens zie je daarbij een verhoogd brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit leidt tot een optimale wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen kost je ongeveer €87,50.

Balanceren van de banden
Heb je last van een trillende auto? De oplossing is dan vaak dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, verbruik je minder benzine en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Zeijerveen

Rap en voordelig banden vervangen in Zeijerveen? In de volgende tabel bieden wij autogarages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Drenthe). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in wisselen, sipen, balanceren, trimmen, repareren, uitlijnen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker tref je plaatselijke montage-experts in Ter Aard, Rhee, Taarlo, Zeegse en Vries.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zeijerveen

Goedkope autobanden Zeijerveen

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een set andere banden voor je wagen? Je komt er al gauw achter dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, de gebruiksintensiteit, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en kenmerken van de auto zelf. Hoe dan ook: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 segmenten:

KlasseAutoKM (jaarlijks)Rij-kenmerkPrijs
1. KwaliteitKrachtige autoMeer dan 45.000Driftig191
2. StandaardNormale autoRond de 25.000Modaal€114
3. VoordeelBoodschappenautoBeperkt gebruikSimpel €65

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het volgende schema check en vergelijk je populaire online leveranciers die ook leveren en een voordelige bandenservice in Zeijerveen hebben. Via deze website vind je ook uitgebreide info over: Maximale snelheid en draagcapaciteit

Wanneer zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Doorgaans worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Zeijerveen monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, een kortere remweg, geeft minder geluidsproductie en een goede waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Zeijerveen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit geeft een kortere remweg, beter contact met het asfalt en geeft een veiliger gevoel in de auto tijdens de wintermaanden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Zwitserland, Noorwegen, Italië, Frankrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • De beste keuze in het najaar en in de winter.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een vaak genoemd nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Ideaal als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Zeijerveen kopen? In het onderstaande schema vind je de doorsnee tarieven van verschillende merken en modellen. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op Autobandenspot.nl tref je ook extra informatie over: Banden in de winter.

MerkTypeGroottePrestatiePrijs
Michelinx-ice xi3215/55 R1899H€201
Continentalpremiumcontact 6235/45 R1999V€200
Vredesteinultrac satin235/40 R1895Y€127
Bridgestonebattlax bt45 r4/0 R1864H€125
Goodyearvector 4seasons gen-2185/60 R1584T€76
Dunlopsp winter sport 3d215/55 R1798H€142
Pirelliscorpion verde all season225/55 R1898V€125
Hankookventus prime2 k115215/55 R1794W€97
Kumhops31 xl215/45 R1791W€80
Uniroyalms-plus 77185/60 R1584T€57
Nexenwinguard sport actie225/50 R1798V€82
Firestoneroadhawk195/50 R1688V€86
Superiastar cross215/60 R1796H€53
Savaintensa hp185/55 R1480H€70
Maxxisvansmart snow wl2195/60 R1699T€81
Toyocelsius195/60 R1689H€74
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Assen).

Autobanden zoeken en vinden

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar tot 35%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Op het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er een paar aspecten waar je over na moet denken. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op op de band. Deze speciale code helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Koop je ook nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 315 / 35 R20 – 106W.

 • 315 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 35 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 35%.
 • De R staat voor Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 20 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 20 inch).
 • 106 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval een max. belasting van 950kg.
 • De afsluitende letter (W) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. betekent snelheden tot 270 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een efficiënte manier van rijden. Als je de auto niet zoveel gebruikt (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband van november tot april echt essentieel. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Zeijerveen.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijsgroepen: Budget, uitstekend en topkwaliteit. Welk artikel aan te raden is voor jou wordt bepaald door gewicht/vermogen van de auto, rijstijl en de gebruiksintensiteit. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Goodyear of Toyo in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een auto met veel PK’s hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Nissan Pixo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Ep en Nankang.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Vredestein of Firestone zijn best kostbaar. De slimme rijder koopt uitsluitend aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je dikwijls goedkope autobanden in Zeijerveen bestellen, en regel je snel 25% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Zeijerveen: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Zeijerveen: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €135,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tevens is het voor de levensduur essentieel dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Zeijerveen.

Wat kost autobanden wisselen in Zeijerveen?
Bij een garage banden vervangen in Zeijerveen kost je zo’n €55,00 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €99,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €55,00 per half jaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Middels de versterkte zijkant kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier kan je veilig naar huis of naar een specialist. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en sterker ontwikkeld. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Controleer voor vakantie of de spanning nog op orde is en en natuurlijk het profiel. Autogarages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Zeijerveen.

Plaats een reactie