Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zeegse

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Zeegse? Op dit portaal kan je aan de slag met gerenommeerde webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en gegevens van garages voor een snelle bandenwissel. Tevens bieden wij praktische info over de verschillende soorten autobanden en ontdek je in de keuzehulp welk product strookt met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is belangrijk dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Zeegse inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €35,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de beste veiligheid adviseren wij om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Banden van de betere merken als Goodyear kan je al krijgen vanaf €315. Budgetmerken als General Tire bestel je al vanaf €225 per 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Zeegse

Banden wisselen in Zeegse

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Zeegse is essentieel. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) rijden we op de winterband en vanaf het voorjaar rijden we verder op de zomerband. Thuis de banden wisselen is een vak apart. Tevens eist dit wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Zeegse scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Er is geen twijfel over dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt veel stress.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Jouw banden worden tevens gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zeegse.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenspecialist weet ook of het profiel op de banden nog goed genoeg is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 32.500 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. De definitie van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit geeft een veilige wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een wagen is al uit te voeren vanaf €80,00.

Balanceren van de banden
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Het kan maar zo zijn dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceerapparaat worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijdt je een stuk rustiger, je rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Zeegse

Rap en goedkoop banden vervangen in Zeegse? In het overzicht hierna vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit de buurt (provincie Drenthe). Deze bandenservices ondersteunen je bij (de)monteren, balanceren, uitlijnen, wisselen, repareren, trimmen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op deze website check je nabijgelegen montagepunten in Vries, Noordlaren, Midlaren, Zuidlaarderveen en De Groeve.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zeegse

Goedkope autobanden Zeegse

Ben je aan het zoeken naar extra banden voor de winter/zomer? Je merkt al snel er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met rijstijl (rustig of dynamisch), de afstanden die je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en de eigenschappen van de auto. Belangrijk: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge eisen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 classificaties:

ClassificatieSoort autoKilometersRijstijlPrijzen
1. PremiumSnel en/of zwaarVanaf 50.000Driftig185
2. StandaardDoorsnee autoVanaf 25.000Normaal€113
3. VoordeligKleine stadsautoKleingebruikerKalm€76

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de tabel hierna vergelijken wij betrouwbare internetwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Zeegse hebben. Via deze website lees je ook nuttige informatie over: Autobanden voor op reis

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de regel rijdt je van maart tot oktober met deze band. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Zeegse monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de brede lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Winterbanden wisselen Zeegse

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben diepe gleuven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een korte remweg, geeft meer grip en een veilige rijervaring bij nat en koud weer. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Italië, Luxemburg, Zwitserland, Frankrijk, Noorwegen) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • De beste prestatie bij natte en winterse omstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: banden wisselen is niet nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Met name geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Zeegse kopen? In het overzicht hierna bekijk je de prijsindicaties van verscheidene merken en soorten. Prijzen zijn exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal zoek je ook handige informatie over: Voordeligste autobanden.

MerkSerieFormaatPrestatieTarief
Michelinpilot sport 4245/40 R1897Y€141
Continentalpremiumcontact 6255/55 R19111H€155
Vredesteinquatrac 5185/70 R1386T€75
Bridgestonebattlax t30 r evo gt170/60 R1772W€134
Goodyearefficientgrip suv255/70 R18113H€138
Dunlopsp sport maxx235/55 R19101V€131
Pirellicinturato p7245/45 R18100Y€188
Hankookventus prime3 k125195/65 R1591H€55
Kumhoha31195/60 R1689H€90
Uniroyalrainsport 3 xl295/35 R21107Y€199
Nexenroadian htx rh5245/75 R16111S€142
Firestoneroadhawk185/60 R1584H€72
Superiasa37245/40 R1998Y€60
Savaeskimo hp 2215/55 R1693H€89
Maxxisvictra sport 5 vs5 xl225/45 R1794Y€76
Toyoproxes sport xl265/30 R2094Y€153
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Tynaarlo).

Autobanden zoeken en vinden

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Zodra je wilt overstappen op andere banden zijn er veel aspecten waar je rekening mee moet houden. Denk aan de bandenmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je budget is.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de zijkant van je huidige autobanden. Deze speciale code biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je op een andere velg rijden? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 295 / 40 R20 – 106V.

 • 295 staat voor de breedte in millimeters.
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (in ons voorbeeld 40%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 20 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 20 inch).
 • 106 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval een max. belasting van 950kg.
 • De afsluitende letter (V) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een efficiënte manier van rijden. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een geschikt type. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom jij graag in de wintersportgebieden? In dat geval is de winterband tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Zeegse.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je kopen in 3 prijsgroepen: Economy, standaard en A-segment. Welk type je moet kiezen is met name afhankelijk van de inhoud van je auto, de manier waarop je rijdt en de jaarlijkse kilometrage. Bestel een A-merk als bijv. Kumho Tyres of Maxxis als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Citroën C1) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Bf Goodrich en Zeetex.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Superia zijn niet goedkoop. De slimme rijder bestelt scherpe aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je hele goedkope autobanden in Zeegse bestellen, en profiteer je snel van 25% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Zeegse: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Probeer gebruikte banden Zeegse: tweedehands met lichte gebruikerssporen met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €130,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij standaard merken zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Zeegse.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Zeegse?
Door een vakman banden vervangen in Zeegse regel je al voor €40,00 bij 4 banden (waarbij de velgen ook worden verwisseld, bekend als wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd betaal je al snel €92,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €65,00 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met behulp van de versterkte wang (zijkant) kan je nog een stuk blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door het verbeterde draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Aandachtspunt: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning op de banden en de profieldiepte. Wij raden aan om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Zeegse.

Plaats een reactie