Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Noordlaren

Nieuwe autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Noordlaren? Op deze pagina vind je erkende leveranciers van voordelige autobanden van alle merken en lokale garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tevens verstrekken wij meer info over uitlijnen, balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product aansluit bij jouw auto.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Let er op dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Noordlaren inclusief montage, balanceren en testen laat je al doen vanaf €35,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid is het aan te raden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Dunlop koop je al vanaf €300. budgetmerken als Barkley zijn er al vanaf €225 per set van 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Noordlaren

Banden wisselen in Noordlaren

De bandenwissel bij een autobedrijf in Noordlaren is cruciaal. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. In het najaar gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) rijden we verder op de zomerband. Dit zelf doen is een precies werkje. Daarnaast vraagt dit om de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Noordlaren is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Noordlaren.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenspecialist controleert ook of het profiel op de banden nog volstaat. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na circa 30.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt scheef en stuurt niet zo eenvoudig. Ook geeft het een verhoogd brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit verbetert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van een personenauto regel je al vanaf €70,00.

Waarom banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Dit voorkomt een instabiele wegligging, je rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Banden garages in Noordlaren

Rap en voordelig banden vervangen in Noordlaren? In de tabel hieronder vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in de buurt (provincie Groningen). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in repareren, (de)monteren, trimmen, wisselen, sipen, uitlijnen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je evenzeer montage-experts in Midlaren, Zuidlaarderveen, De Groeve, Zuidlaren en Schipborg.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-noordlaren

Goedkope autobanden Noordlaren

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel merken dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, de gebruiksintensiteit, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en kenmerken van de auto zelf. Hoe dan ook: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

CategorieType autoKm p/jaarWegcontactKostprijs
1. Hoogste klasseVeel vermogen50.000+ Energiek185
2. UitstekendNormale autoGemiddeldNormaal€103
3. VoordeelKleine autootjes< 15.000Eenvoudig€77

Vergelijk banden webshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het schema hierna bekijk en vergelijk je goede online winkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Noordlaren hebben. Op Autobandenspot.nl check je ook extra informatie over: Banden kiezen

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaliter rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Noordlaren monteren zorgt voor meer grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een langere levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Voordelig winterbanden wisselen Noordlaren

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en het rubber is een stuk zachter. Dit bevordert de remweg, verhoogt het gripniveau en een ideale rijervaring bij vorst of sneeuwval. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Italië, Luxemburg, Zweden, Frankrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Presteren het best bij vorst of sneeuw.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: banden wisselen is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Minpunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de investering in nieuwe autobanden in Noordlaren kopen? In de volgende tabel vind je de doorsnee prijzen van de meest verkochte merken. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, balanceren en monteren. Op Autobandenspot.nl vind je ook meer informatie over: Doorrijden met een lekke band.

MerkTypeAfmetingenKenmerkPrijs
Michelinpilot alpin 5 suv275/50 R20113V€308
Continentalcontipremiumcontact205/55 R1691V€91
Vredesteingreentrax250/50 R1097A€158
Bridgestonea40170/60 R1772V€86
Goodyearefficientgrip performance225/55 R17101W€111
Dunlopsp winter sport 3d235/65 R17104H€155
Pirellip-zero (pz4)265/45 R21108Y€249
Hankookventus prime3 k125195/55 R1585V€72
Kumhowp51 xl165/60 R1479T€51
Uniroyalms plus 77 xl225/55 R1699V€129
Nexenro-ct8205/70 R15106T€74
Firestoneroadhawk185/65 R1588H€59
Superiasa37195/45 R1578V€38
Savaeskimo hp 2 xl225/50 R1798V€92
Maxxismecotra me3185/60 R1482H€58
Toyocelsius225/60 R1799V€102
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Groningen).

Zoek jouw bandenmaat

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar wel 50%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt zijn er belangrijke onderdelen waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en wat deze investering mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de flank van de band. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 275 / 40 R20 – 106 Y.

 • 275 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 40%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 20 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 20 inch).
 • 106 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 950kg.
 • De laatste waarde (Y) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 300 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je veel of juist weinig rijdt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band aan te raden. Maak je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de speciale winterband tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Noordlaren.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Prijzen
Autobanden verdelen we onder in meerdere prijssegmenten: Koopjes, prijs-kwaliteit en het topsegment. Welke categorie jij moet kiezen hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, jouw rijgedrag en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Vredestein of Sava in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel buiten de stad rijdt en een zware/krachtige auto hebt. Rij je weinig en rijd je vooral kleine afstanden? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Nissan Pixo) en heb je een rustig rijgedrag? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Federal & Three-A.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Kumho Tyres of Superia zijn in de basis best duur. De slimme automobilist profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op deze manier kan je extra goedkope autobanden in Noordlaren bestellen, soms met wel 20% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Noordlaren: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Probeer gebruikte banden Noordlaren: tweedehands met lichte gebruikerssporen die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Combideal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €162,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden een stuk langer.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Kijk elk kwartaal even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte is het voor de levensduur essentieel dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Noordlaren.

Hoe duur is autobanden wisselen in Noordlaren?
Op locatie banden vervangen in Noordlaren kan al vanaf €35,00 voor de complete set (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €94,95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €60,00 per 12 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door middel van de Runflat eigenschap kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar een vakgarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door dat ze meer kilo’s kunnen dragen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de profieldikte. Vakgarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Noordlaren.

Plaats een reactie