Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Bennekom

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Bennekom? Op dit portaal kan je aan de slag met de meest populaire webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en gegevens van garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Verder tref je hier aanvullende info over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Let er op dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Bennekom inclusief uitlijnen en balanceren kan al voor €41,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van toonaangevende merken als Continental zijn al te koop vanaf €325. B-merken als Apollo koop je al vanaf €230 voor een hele set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Bennekom

Banden wisselen in Bennekom

De bandenwissel bij een autobedrijf in Bennekom is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar kiezen we voor de winterband en omstreeks maart of april zetten we de zomerband er weer onder. Zelf wisselen is niet eenvoudig. Ook vraagt dit om flink wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Bennekom is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Bennekom.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenspecialist bekijkt ook of het profiel op de banden nog in orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook op het moment dat het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit het geval rond de 37.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook geeft het onnodig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit bevordert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een auto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €85,00.

Informatie over autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Het kan maar zo zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Daarbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en je banden gaan langer mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind banden garages in Bennekom

In no-time en goedkoop banden vervangen in Bennekom? In de tabel hieronder bekijk je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Gelderland). Deze lokale garages verlenen diensten zoals (de)monteren, wisselen, sipen, balanceren, repareren, uitlijnen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op dit portaal tref je evenzeer montagebedrijven in Gendt, Angeren, Doornenburg, Haalderen en Ressen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-bennekom

Goedkope autobanden Bennekom

Ben je aan het oriënteren naar extra banden voor de winter/zomer? Je ontdekt al snel dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit heeft te maken met het remgedrag, de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Tip: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge eisen, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

SegmentType autoKilometersWegliggingKostprijs
1. Hoogste klasseGrote motorVanaf 50.000Pittig199
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoVanaf 25.000Modaal€115
3. BudgetLichte auto’sWeinig gebruikEenvoudig€75

De beste aanbieders vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het volgende overzicht check en vergelijk je betrouwbare online leveranciers die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Bennekom hebben. Op deze website tref je ook handige informatie over: Banden balanceren en uitlijnen

Wanneer zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Bennekom monteren geeft meer grip op het wegdek, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minimale slijtage en een effectieve waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Bennekom

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, geeft meer grip en een veilige rijervaring bij gladheid of vorst. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen) zijn winterbanden verplicht.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties in het najaar en in de winter.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Aandachtspunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de kosten van nieuwe autobanden in Bennekom kopen? In de onderstaande tabel verstrekken wij de huidige tarieven van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website vind je ook meer informatie over: Autoverzekering.

MerkSerieFormaatKenmerkPrijs
Michelinpilot road 3120/70 R1758W€104
Continentalconticrosscontact winter275/40 R22108V€260
Vredesteinwintrac pro285/40 R21109V€209
Bridgestonepotenza245/45 R1795W€118
Goodyearultragrip performance gen-1265/40 R20104V€190
Dunlopwinter sport 5295/35 R21107V€255
Pirellipzero295/40 R21111Y€215
Hankookoptimo k415225/60 R1799H€107
Kumhoecsta hs 51195/55 R1687W€82
Uniroyalallseasonmax215/65 R16109T€106
Nexenwinguard snow g wh2195/65 R1591H€56
Firestonewinterhawk 3215/65 R1596H€83
Superiaecoblue 4s225/50 R1798W€54
Savatrasporto leggero195/80 R14106P€95
Maxxism917 big horn26/9 R1249n€123
Toyoproxes cf2 suv235/65 R18106H€104
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Ede).

Vind jouw perfecte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar 50%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Als je nieuwe banden nodig hebt zijn er diverse details die van belang zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je budget is.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt geperst op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code laat zien welke maat je hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Wellicht past daar een andere maat bij. Een van de bandenmaat codes is: 245 / 45 R18 – 96W.

 • 245 betekent de breedte van de band in mm.
 • 45 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 45%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 18 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 18 inch).
 • 96 staat voor het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 710 kilogram.
 • De afsluitende waarde (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. betekent snelheden tot 270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband het grootste deel van het jaar een efficiënte manier van rijden. Als je weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band een geschikt type. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband van oktober/november tot maart/april het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Bennekom.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Prijs
Autobanden kun je onderbrengen in meerdere prijssegmenten: Economy, medium en de a-merken. Welke soort aan te raden is voor jou hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Schaf een A-merk aan zoals Continental of Nexen als je veel kilometers maakt, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Rij je weinig en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein autootje (neem een Toyota Aygo) en rijd je niet al te hard? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Kama of Runderneuert Insaturbo.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Continental of Superia zijn best kostbaar. De slimme rijder bestelt scherpe aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Bennekom bestellen, en profiteer je snel van 25% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Bennekom: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Bennekom: tweedehands die amper gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Alles-in-1: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor slechts €157,50 per jaar.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal gebruik hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het enorm aan te raden dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Bennekom.

Wat kost autobanden wisselen in Bennekom?
Op locatie banden vervangen in Bennekom is al mogelijk vanaf €45,00 voor een complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit heet een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd betaal je al snel €97,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €62,50 per half jaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door gebruik te maken van de versterkte wang kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn een zeer hoog draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Controleer voor vakantie de spanning van de banden en en natuurlijk het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Bennekom.

Plaats een reactie