Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Ressen

Nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Ressen? Op deze pagina bieden wij de grote webwinkels in goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tenslotte tref je hier uitgebreide info over de verschillende soorten autobanden en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Ressen inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al voor €44,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid adviseert de ANWB om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van bekende merken als Firestone kosten gemiddeld zo’n €300. B-merken als Briway kosten gemiddeld zo’n €195 voor een complete set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Ressen

Banden wisselen in Ressen

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Ressen is essentieel. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert rijden we op de winterband en rond maart / april kiezen we weer voor de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een heel precies klusje. Daarbij vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in Ressen is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Soms is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Ressen.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf controleert ook of het profiel nog op orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 37.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit verbetert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een wagen regel je al vanaf €75,00.

Autobanden balanceren
Last van een trillend stuur? De oplossing is dan vaak dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Dit voorkomt een instabiele wegligging, rijd je een stuk efficiënter en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Ressen

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Ressen? In de onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Gelderland). Deze lokale garages verlenen diensten zoals repareren, sipen, (de)monteren, wisselen, uitlijnen, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op dit portaal vind je ook montagepunten in Bemmel, Oosterhout, Slijk-Ewijk, Homoet en Valburg.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ressen

Goedkope autobanden Ressen

Je bent op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je merkt al snel je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen rijstijl, de afstanden die je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Tip: de bandenmerken uit Europa zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

KlasseAutoKM (jaarlijks)RijstijlKostprijs
1. KwaliteitGrote motorVanaf 50.000Agressief195
2. PopulairGemiddelde autoVanaf 25.000Normaal€107
3. VoordeelKleine autootjesBeperkt gebruikLog€63

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna doorzoek je de beste webshops die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Ressen hebben. Op deze website zoek je ook aanvullende info over: Draagvermogen en Snelheidsindex

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. Gewoonlijk worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Ressen monteren geeft meer grip op het wegdek, zorgt dat je sneller accelereert en remt, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Voordelig winterbanden wisselen Ressen

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, beter contact met het asfalt en dus minder kans ongelukken in het geval van natte en koude periodes. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Italië, Frankrijk) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Aanbevolen bij vorst of sneeuw.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Aandachtspunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Met name geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Ressen kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de verwachte prijzen van diverse types en merken. Prijzen zijn exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook aanvullende info over: Winterbanden.

MerkSerieAfmetingKenmerkPrijs
Michelinlatitude alpin la2255/55 R20110V€256
Continentalcontisportcontact 5225/35 R1887W€145
Vredesteinwintrac pro255/40 R1899Y€138
Bridgestonepotenza265/40 R18101Y€170
Goodyearefficientgrip205/50 R1789W€133
Dunlopwinter sport 5215/55 R1697H€115
Pirelliw240 sottozero 2285/35 R20104V€186
Hankookwinter icept rs w442195/60 R1486T€64
Kumhokh17 solus215/45 R1787H€214
Uniroyalall season expert 2 xl185/60 R1588T€65
Nexenwinguard sport235/50 R18101V€105
Firestonewinterhawk 3175/70 R1382T€65
Superiaecoblue 4s205/60 R1696V€48
Savatrenta 2195/75 R16107S€83
Maxxismavs01275/35 R20Y102€129
Toyopx t1 sp.suv xl255/60 R18112H€129
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Lingewaard).

Zoek jouw geschikte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar 40%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Zodra je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een aantal onderdelen die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op het rubber van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers vertelt je welke maat je nodig hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 115 / 85 R18 – 96M.

 • 115 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 85 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 85%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 18 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 18 inch).
 • 96 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval is dat een max. belasting van 710kg.
 • De afsluitende letter (M) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 130 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de beste optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een geschikt type. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Ressen.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Onkosten
Autobanden verdelen we onder in meerdere prijsgroepen: Budget, standaard en de hoogste klasse. Welk type jij moet kiezen is met name afhankelijk van het gewicht van de auto, de manier waarop je rijdt en de afstanden die je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Dunlop of Superia als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Renault Twingo) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Leao en Tracmax.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Continental of Superia zijn de duurste op de markt. De slimme consument koopt uitsluitend aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je heel goedkope autobanden in Ressen bestellen, en krijg je zomaar 25% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Ressen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Ressen: tweedehands met lichte gebruikerssporen die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Totaalpakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €162,50 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je normaal rijdt kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Controleer regelmatig of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een goede band-balans en je auto te laten uitlijnen. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Ressen.

Wat kost autobanden wisselen in Ressen?
Op korte termijn banden vervangen in Ressen wordt al gedaan voor €52,50 bij 4 banden (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit heet een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit circa €92,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €55,00 per half jaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Dankzij de extra sterke stukken in de wang kan je nog 80 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. Op die manier vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). Ze onderscheiden zich door het verbeterde draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Opgelet: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning van de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Garagehouders adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Ressen.

Plaats een reactie