Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Homoet

Direct nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Homoet? Op Autobandenspot.nl vind je populaire online verkooppunten van voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Verder vind je hier meer info over de verschillende type banden die er zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Homoet inclusief montage, balanceren en ventiel kan al voor €37,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt het aanbevolen om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van populaire merken zoals Toyo koop je al vanaf €345. Budgetmerken als Imperial Fs All zijn er al vanaf €215 per vier.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Homoet

Banden wisselen in Homoet

De bandenwissel bij een autobedrijf in Homoet is belangrijk voor de optimale grip. De meeste mensen wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) rijden we verder op de zomerband. Zelf banden verwisselen is een heel precies klusje. Ook vraagt het de nodige ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Homoet heeft verschillende voordelen:

 • Er is geen twijfel over dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Optioneel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Homoet.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of het profiel nog op orde is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt raar. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit geeft een veilige wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een auto kost om en nabij de €70,00.

Waarom autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je banden gaan langer mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zullen zit dit standaard doen.

Banden garages in Homoet

In no-time en goedkoop banden vervangen in Homoet? In de onderstaande tabel bieden wij specialisten en bandenwinkels in de buurt (provincie Gelderland). Deze bandenservices zijn gespecialiseerd in (de)monteren, trimmen, wisselen, sipen, repareren, uitlijnen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op dit portaal ontdek je plaatselijke montageservices in Valburg, Herveld, Andelst, Hemmen en Zetten.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-homoet

Goedkope autobanden Homoet

Ben je aan het zoeken naar nieuwe banden voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit heeft te maken met de rijstijlen, het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Hoe dan ook: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 categorieën:

KlasseSoort autoKm p/jaarRijstijlTarief
1. A-segmentGrote motorGrootverbruikerDruk193
2. GoedNormale autoRond 30.000Normaal€106
3. VoordeelKleine auto’sMinder dan 15.000Simpel €63

Bandenshops vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de tabel hieronder doorzoek je erkende webwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Homoet hebben. Middels onze vergelijker lees je ook extra informatie over: Autobanden controleren voor vakantie

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is ideaal als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaal gesproken is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Homoet monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een langere levensduur van de band en een effectieve waterafvoer door de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Winterbanden wisselen Homoet

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, meer controle over je auto en geeft een veiliger gevoel in de auto bij winterse omstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties in de winterse periodes.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een vaak genoemd nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Perfect als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Homoet kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de geschatte prijzen van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Via deze website check je ook handige informatie over: Goedkoopste autobanden.

MerkSoortAfmetingenVermogenTarief
Michelinprimacy 3215/55 R1693Y€191
Continentalcontivancontact 100195/70 R15104R€83
Vredesteinsportrac 5195/60 R1689H€115
Bridgestonepotenza255/45 R18103Y€150
Goodyearultragrip 8 performance205/45 R1788V€143
Dunlopsportclassic195/45 R1375V€202
Pirelliw210 sottozero 2235/50 R19103H€189
Hankookventus prime2 k115205/50 R1793W€102
Kumhocrugen prem kl33235/65 R17104H€109
Uniroyalrainsport 3 ssr xl225/40 R1892W€99
Nexenwinguard sport xl235/55 R19105V€122
Firestonewinterhawk 3 xl215/55 R1697H€79
Superiaecoblue va195/75 R16107R€72
Savatrenta 2205/70 R15106S€98
Maxxishp5215/55 R17W98€82
Toyoproxes cf 2 suv225/65 R17102H€93
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Overbetuwe).

Welke bandenmaat zoek je?

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 40%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er verschillende factoren waar je over na moet denken. Denk aan de bandenmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat deze investering mag kosten.

De bandenmaat
De maat wordt geperst op op de band. Deze cijfer-letter combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 215 / 60 R17 – 96V.

 • 215 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 60%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 17 beschrijft de velgmaat (in dit geval 17 inch).
 • 96 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 710kg.
 • De laatste letter (V) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. correspondeert met een max. snelheid van 240 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een efficiënte manier van rijden. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Rij je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is de winterband van november tot april aan te raden. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Homoet.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijzen
Autobanden zijn er in allerlei prijscategorieën: Budget, goed en de a-merken. Welke soort je moet kiezen heeft te maken met de inhoud van je auto, jouw rijgedrag en de afstanden die je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Toyo als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Suzuki Celerio) en een rustige rijstijl? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Ep Tyre & Viatti.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Kumho Tyres of Pirelli zijn in de basis best duur. De slimme consument bestelt scherpe aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je extra goedkope autobanden in Homoet bestellen, en regel je snel 35% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Homoet: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Homoet: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor slechts €140,00 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Wanneer je normaal rijdt moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Check elke maand even of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Als laatste moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Homoet.

Wat kost autobanden wisselen in Homoet?
Professioneel banden vervangen in Homoet laat je al uitvoeren voor €35,00 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, dit heet een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €89,95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €65,00 per seizoen.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door middel van de stuggere wang van de runflats kan je nog een stuk blijven rijden als de lucht uit je band is. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor bestelbussen). Je kunt rekenen op een zeer hoog draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Tip: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en en natuurlijk het profiel. Het algemene advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Homoet.

Plaats een reactie