Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lingewaard

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Lingewaard? Op Autobandenspot.nl kan je aan de slag met de grote leveranciers van goedkope autobanden en adresgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Ook bekijk je hier belangrijke informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Het is belangrijk dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Lingewaard inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €43,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor optimale veiligheid bevelen wij aan om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Sava kosten gemiddeld zo’n €345. B-merken als Fribo kosten gemiddeld zo’n €205 per vier.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Lingewaard

Banden wisselen in Lingewaard

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Lingewaard is belangrijk voor de optimale grip. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en rond maart / april laten we de zomerband monteren. Op eigen houtje wisselen is een precies werkje. Daarbij vergt het behoorlijk wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Lingewaard scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je bent er zeker van dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De banden worden direct gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij steeds meer services bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lingewaard.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenservice analyseert ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en abnormale slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een auto kost om en nabij de €72,50.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Trillen er delen in de auto? De oplossing is dan vaak dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Daarbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijd je een stuk veiliger, verbruik je minder benzine en gaan de banden extra lang mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Zoek banden garages in Lingewaard

Vlug en goedkoop banden vervangen in Lingewaard? In de tabel hieronder tref je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit de regio (provincie Gelderland). Deze bandenservices kunnen je helpen bij (de)monteren, trimmen, balanceren, sipen, repareren, wisselen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website ontdek je eveneens montage-experts in Overbetuwe, West Maas en Waal, Druten, Beuningen en Wijchen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lingewaard

Goedkope autobanden Lingewaard

Wil jij overgaan tot de aanschaf van extra banden voor de winter/zomer? Het is geen geheim dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Dit heeft te maken met jouw rijgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Goed om te weten: de banden van bijna alle Europese merken zijn van uitstekende kwaliteit, dus ook de goedkoopste banden. De merken en modellen worden vaak onderverdeeld in 3 classificaties:

ClassificatieAutoKM (jaarlijks)RijstijlKostprijs
1. TopklasseSportautoMeer dan 45.000Driftig€189
2. StandaardDoorsnee autoRond 30.000Doorsnee€100
3. InstapKleine stadsautoKleingebruikerKalm€67

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de volgende tabel doorzoek je de beste aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Lingewaard hebben. Op deze website vind je ook nuttige informatie over: Autobanden verwisselen

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Doorgaans is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Lingewaard monteren geeft meer grip op het wegdek, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minimale slijtage en een effectieve waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Lager geluidsniveau.

Winterbanden wisselen Lingewaard

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit verbetert de remweg, beter contact met het asfalt en een stabiele wegligging bij gladheid of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Italië, Zweden, Frankrijk, Zwitserland) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Biedt de beste performance bij nat en koud weer.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Waar je wel op moet letten is dat deze wel sneller slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Geschikt als je niet heel veel rijdt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden maart 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Lingewaard kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de geschatte prijzen van enkele populaire modellen en types. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook uitgebreide info over: Verzekering voor de auto.

MerkSoortAfmetingenVermogenTarief
Michelincity grip140/70 R1665P€108
Continentalcontisportcontact 5215/40 R1889W€142
Vredesteinquatrac 5225/70 R16103H€101
Bridgestonesnowtrac 5205/60 R1591H€90
Goodyearwrangler hp all weather235/60 R18103V€132
Dunlopgeomax mx71a120/80 R1963M€101
Pirelliscorpion winter255/55 R18105V€222
Hankookkinergy 4s h740235/65 R17108V€167
Kumhowi.craft wp71xl205/55 R1795V€90
Uniroyalrainmax205/65 R1599T€90
Nexenn blue premium185/60 R1584T€59
Firestonemseason 2 xl215/55 R1899V€118
Superiaecoblue 4s165/60 R1479H€50
Savatrenta 2235/65 R16115S€136
Maxxisme3185/60 R1686V€112
Toyosnowprox s953215/50 R1892V€110
Figuur met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Lingewaard).

Vind jouw perfecte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar wel 40%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Wanneer je wilt overstappen op andere banden zijn er belangrijke specificaties die belangrijk zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op op de band. Deze speciale code helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 195 / 45 R17 – 81W.

 • 195 staat voor de breedte in millimeters.
 • 45 staat voor de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 45%.
 • De R houdt in: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 geeft een indicatie van de velgmaat (hierbij dus 17 inch).
 • 81 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In dit geval een max. belasting van 462 kilogram.
 • De afsluitende waarde (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. correspondeert met een max. snelheid van 270 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ben jij iemand die veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de beste optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je graag op wintersport? In dat geval is de winterband van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Lingewaard.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Budget bepalen
Autobanden zijn beschikbaar in 3 prijsklassen: Economy, gemiddeld en de a-merken. Welk product voor jou ideaal is hangt met name af van de inhoud van je auto, rijstijl en het aantal afgelegde kilometers. Koop een A-merk als o.a. Goodyear of Hankook als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (denk aan een Seat Mii) en rijd je niet al te hard? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Austone of Tecnica.


Uitverkoop en aanbiedingen maart 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Vredestein of Firestone zijn best kostbaar. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Lingewaard bestellen, en regel je snel 35% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Lingewaard: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Lingewaard: tweedehands producten van goede kwaliteit met minimale slijtage.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €135,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Check elke maand even of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige slijtage door ze te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Lingewaard.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Lingewaard?
Professioneel banden vervangen in Lingewaard wordt al gedaan voor €40,00 bij 4 banden (voor een combinatie van velg + band, dit heet een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €87,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €52,50 per 12 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met gebruikmaking van de speciale constructie kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een vakgarage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vervorming. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het algemene advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Lingewaard.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie