Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Huissen

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Huissen? Op Autobandenspot.nl bieden wij de meest populaire webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en contactgegevens voor een snelle bandenwissel. Als laatste raadpleeg je hier uitgebreide informatie over bandenmaten en populaire merken en leert onze keuzehulp welk product rijmt met jouw wensen.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Huissen inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Maar voor de algehele is het verstandig om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van bekende merken als Firestone scoor je al vanaf €340. B-merken als Gtradial kosten ongeveer €200 per set van 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Huissen

Banden wisselen in Huissen

De bandenwissel bij een autobedrijf in Huissen is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders doen dit twee keer per jaar. In het najaar nemen we de winterband en omstreeks maart of april gaat de zomerband erop. Dit zelf doen is een behoorlijke operatie. Bovendien vergt het de nodige ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Huissen heeft verschillende voordelen:

 • Je bent er zeker van dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je geen tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Jouw banden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Huissen.

Wat is de levensduur van banden?
Een banden montagebedrijf weet ook of het profiel nog goed genoeg is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 45.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt naar één kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een laag brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de wagen kost je ongeveer €79,99.

Wat is banden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? De oplossing is dan vaak dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceermachine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, rijd je een stuk efficiënter en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Banden garages in Huissen

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Huissen? In de tabel hieronder verzamelen wij specialisten en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Gelderland). Deze bandenservices kunnen je helpen bij repareren, balanceren, trimmen, sipen, (de)monteren, wisselen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker zoek je evenzeer montage-specialisten in De Klomp, Ederveen, Lunteren, Wekerom en Harskamp.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-huissen

Goedkope autobanden Huissen

Je bent op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl (rustig of dynamisch), de afstanden die je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Opmerking: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 groepen:

SegmentType autoKM (op jaarbasis)WegliggingKosten
1. A-merkVeel power50.000+ Energiek192
2. UitstekendDoorsnee autoRond de 25.000Gemiddeld€111
3. GoedkoopsteKleine autootjesBeperkt gebruikSimpel €62

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In de onderstaande tabel bieden we je erkende online winkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Huissen hebben. Op dit portaal check je ook handige informatie over: Banden in de winter

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Over het algemeen gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Huissen monteren geeft optimale grip, verhoogt het rijcomfort, het maximaliseert de levensduur van de band en een effectieve waterafvoer vanwege de brede sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Winterbanden wisselen Huissen

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een kortere remweg, bevordert de grip en dus minder kans ongelukken bij vorst of sneeuwval. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Luxemburg, Zweden, Italië, Noorwegen, Frankrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Aanbevolen bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je circa 10.000 km/jaar rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de investering in nieuwe autobanden in Huissen kopen? In de volgende tabel tref je de verwachte tarieven van de meest verkochte merken. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Via deze website check je ook uitgebreide info over: Autobanden schoonmaken.

MerkSerieGroottePrestatiePrijs
Michelinpilot road 2190/50 R1773W€129
Continentalcontiwintercontact ts 830p225/55 R1695H€122
Vredesteinwintrac pro225/40 R1892W€103
Bridgestonepotenza225/50 R1794W€117
Goodyearefficientgrip performance205/55 R1691W€85
Dunlopsportsmart tt140/70 R1766H€137
Pirellidiablo rosso 2 k120/70 R1758W€107
Hankookkinergy eco k425195/60 R1588H€60
Kumhokl71225/75 R16115Q€141
Uniroyalall season expert 2 xl fr225/65 R17106V€116
Nexenwinguard snow g wh2 xl225/50 R1798V€86
Firestonedestination235/65 R17108V€114
Superiabluewin hp215/65 R1698H€51
Savatrenta 2205/75 R16110R€110
Maxxismt764 rwl245/75 R16120N€140
Toyoproxes cf2 suv225/65 R18103H€101
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Lingewaard).

Zoek de autoband die bij jou past

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar maar liefst 40%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er verschillende onderdelen die belangrijk zijn. Denk aan de bandenmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt altijd gedrukt op de zijkant van je huidige autobanden. Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 225 / 45 R19 – 96Y.

 • 225 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 45 is een indicatie voor de bandhoogte, als percentage van de breedte (in dit geval 45%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 19 staat voor de velgmaat (hierbij dus 19 inch).
 • 96 geeft de maximale draagkracht weer. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 710kg.
 • De laatste letter (Y) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. staat in ons geval voor een max. snelheid van 300 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de juiste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? In dat geval is de winterband van oktober/november tot maart/april het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Huissen.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je elke winter veel gaat rijden en bij gladheid en vorst.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Prijzen
Autobanden kan je kopen in meerdere prijssegmenten: Voordeel, gemiddeld en premium. Welke klasse je moet kiezen hangt af van de inhoud van je auto, rijgedrag en het aantal kilometers. Bestel een A-merk als bijv. Kumho Tyres of Firestone als je meer dan 30.000 km maakt, een pittige rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijv. een Chevrolet Spark) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Delinte en Nankang.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Kumho Tyres of Hankook zijn niet perse voordelig. De slimme rijder houdt acties en aanbiedingen in de gaten van grote online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je hele goedkope autobanden in Huissen bestellen, en krijg je zomaar 30% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Huissen: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Huissen: tweedehands die amper gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Totaalpakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €162,50 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Het advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij standaard merken moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Kijk elk kwartaal even of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Verder is het belangrijk dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Huissen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Huissen?
Op locatie banden vervangen in Huissen is al mogelijk vanaf €42,50 bij 4 banden (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €89,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €60,00 per 12 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Op basis van de versterkte wang (zijkant) kan je nog 80 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Een reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Controleer voor vakantie de spanning en en de diepte van het profiel. Het advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Huissen.

Plaats een reactie