Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice De Klomp

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in De Klomp? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij erkende shops gespecialiseerd in voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Verder vind je hier praktische informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product matcht met jouw wensen.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in De Klomp inclusief demonteren, monteren en balanceren is er al vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Bridgestone zijn al te koop vanaf €315. B-merken als Cooper koop je al vanaf €195 voor een complete set.

Banden wisselen in De Klomp

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in De Klomp is cruciaal. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november kiezen we voor de winterband en rond maart / april gaat de zomerband erop. Dit zelf doen is niet eenvoudig. Daarbij vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in De Klomp ontneemt veel stress:

 • Je bent er zeker van dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in De Klomp.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. In de regel is dit na 37.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Je krijgt ook te maken met een onzuinig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de auto laat je al uitvoeren vanaf €74,99.

Wat is banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? De kans bestaat dat je de banden moet laten balanceren. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind banden garages in De Klomp

In no-time en goedkoop banden vervangen in De Klomp? In de volgende tabel verzamelen wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit de regio (provincie Gelderland). Deze garages hebben ervaring met wisselen, repareren, (de)monteren, trimmen, balanceren, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je plaatselijke montagebedrijven in Ederveen, Lunteren, Wekerom, Harskamp en Otterlo.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-de-klomp

Goedkope autobanden De Klomp

Ben je aan het zoeken naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel zien dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt vooral af van rijstijl (rustig of dynamisch), het dagelijkse gebruik, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Advies: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken verdelen we onder in 3 classificaties:

ClassificatieSoort autoKM (op jaarbasis)RijgedragPrijs
1. TopsegmentGrote motorGrootverbruikerPittig187
2. GoedGemiddelde autoRond de 25.000Gemiddeld€115
3. InstapBoodschappenautoWeinig gebruikKalm€79

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het overzicht hieronder doorzoek je toonaangevende online winkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in De Klomp hebben. Via deze website lees je ook handige informatie over: Banden in de zomer

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Standaard laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in De Klomp monteren geeft jou extra grip, betere acceleratie, zorgt voor minder slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Winterbanden wisselen De Klomp

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden gebruikt tot maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, meer controle over je auto en een stabiele wegligging in het geval van natte en koude periodes. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Zweden, Noorwegen) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Presteren het best bij gladheid of sneeuw.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

All season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Waar je wel op moet letten is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een prima oplossing als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de prijzen van nieuwe autobanden in De Klomp kopen? In het onderstaande schema vind je de doorsnee prijzen van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook handige informatie over: Homologatie.

MerkSerieAfmetingPrestatiePrijs
Michelinpilot power 2ct190/55 R1775W€124
Continentalvancowinter 2225/75 R16116R€165
Vredesteinwintrac pro235/35 R1991Y€169
Bridgestoneturanza205/60 R1696W€102
Goodyearexcellence245/40 R2099Y€260
Dunloptrailsmart max120/70 R1960W€144
Pirellicity demon120/90 R1663S€85
Hankookventus s1 evo2 k117235/40 R1895Y€162
Kumhops91 supercarxl265/35 R2099Y€150
Uniroyalall season expert 2 xl fr215/55 R1899V€140
Nexenwinguard wt1235/65 R16121R€105
Firestonemultiseas225/55 R1699V€113
Superiabluewin hp205/65 R1594H€45
Savaeskimo suv 2225/65 R17106H€117
Maxxisme3175/55 R1577T€94
Toyoproxes cf2 suv215/60 R1695H€87
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Ede).

Welke bandenmaat zoek je?

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot 35%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op de wang van de autoband. Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 225 / 45 R19 – 96W.

 • 225 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 45 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 45%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 19 geeft de velgmaat weer (hier dus 19 inch).
 • 96 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval is dat een max. belasting van 710kg.
 • De afsluitende letter (W) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bedenk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band aan te raden. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de wintermaanden echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden De Klomp.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Onkosten
Autobanden kun je onderbrengen in allerlei prijsklassen: Budget, gemiddeld en premium. Welk segment voor jou geschikt is heeft te maken met de trekkracht van de auto, jouw rijgedrag en de gebruiksintensiteit. Ga voor A-merken als Kumho Tyres of Superia als je veel op de weg zit, een dynamische rijder bent en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein autootje (bijv. een Renault Twingo) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Austone of Tristar.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Vredestein of Firestone zijn vrij duur. De slimme consument profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je regelmatig heel goedkope autobanden in De Klomp bestellen, en ontvang je tot 30% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in De Klomp: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden De Klomp: tweedehands met lichte gebruikerssporen met minimale slijtage.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €130,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Als laatste is het enorm aan te raden dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag De Klomp.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in De Klomp?
Op locatie banden vervangen in De Klomp kost je zo’n €40,00 bij 4 banden (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit is een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €94,95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €60,00 per kalenderjaar.

Wat zijn runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Dankzij de Runflat eigenschap kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het belang van caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De pluspunten hiervan zijn een optimaal draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn een stuk sterker. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de bandenspanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). Autogarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in De Klomp.

Plaats een reactie