Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lunteren

Nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Lunteren? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij de meest populaire aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten voor een snelle bandenwissel. Daarnaast tref je hier meer info over bandenmaten en populaire merken en vind je via de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Zorg ervoor dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Lunteren inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €44,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Toyo bestel je al vanaf €345. B-merken als Cst kosten ongeveer €195 voor een complete set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Lunteren

Banden wisselen in Lunteren

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Lunteren is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. Rond oktober / november kiezen we voor de winterband en rond maart / april laten we de zomerband monteren. Zelf wisselen is een vak apart. Bovendien vraagt dit om wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Lunteren is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en gecheckt.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Soms bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lunteren.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of het profiel nog volstaat. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook zodra er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit het geval rond de 37.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt scheef en stuurt zwaar. Je krijgt ook te maken met een onzuinig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een vermindering in het brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een auto kan al vanaf €70,00.

Wanneer autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Lunteren

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Lunteren? In de tabel hieronder verzamelen wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de regio (provincie Gelderland). Deze lokale garages ondersteunen je bij wisselen, uitlijnen, balanceren, repareren, sipen, (de)monteren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl zoek je ook montagepunten in Wekerom, Harskamp, Otterlo, Bennekom en Gendt.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lunteren

Goedkope autobanden Lunteren

Op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je komt er al gauw achter dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit heeft te maken met de rijstijlen, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en wat voor type auto je rijdt. Let op: de banden van bijna alle Europese merken zijn in de basis gewoon goed, zelfs de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 niveau’s:

KlasseSoort autoKm p/jaarWegcontactKostprijs
1. TopsegmentVeel vermogenGrootverbruikerDriftig190
2. GoedDoorsnee autoDagelijks gebruikDoorsnee€101
3. BudgetKleine autootjesWeinig kilometersZwaar€66

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna vergelijken wij landelijke webwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Lunteren hebben. Middels onze vergelijker lees je ook handige informatie over: Best geteste autobanden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). In de regel worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Lunteren monteren geeft optimale grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Lunteren

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en een optimale wegligging bij nat en koud weer. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij gladheid of sneeuw.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Lunteren kopen? In het overzicht hierna bekijk je de standaard tarieven van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, balanceren en monteren. Via deze website zoek je ook aanvullende info over: Autoband aflezen.

MerkTypeGrootteKenmerkPrijs
Michelincommander ii160/70 R1773V€111
Continentalcontiecocontact 5215/65 R1698H€86
Vredesteincomtrac ice225/70 R15112R€127
Bridgestoneblizzak295/35 R20105W€297
Goodyeareagle f1 asymmetric 3285/35 R22106W€208
Dunlopsport maxx rt 2275/40 R18103Y€180
Pirellicinturato p7205/55 R1691W€75
Hankookventus st rh06285/35 R22102W€183
Kumhoecsta ps91245/40 R1998Y€118
Uniroyalall season expert 2225/60 R1799H€128
Nexenwinguard sport xl235/45 R1898V€157
Firestonemultiseason175/70 R1484T€110
Superiabluewin225/65 R16112R€58
Savaintensa uhp 2225/45 R1791Y€92
Maxxisap2 all season205/55 R1795V€98
Toyoproxes cf2 suv235/55 R18100V€103
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Ede).

Zoek jouw nieuwe band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar 40%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Zodra je naar andere banden wilt overstappen zijn er een paar specificaties waar je over na moet denken. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Bandenmaat aflezen
De maat is altijd terug te vinden op het rubber van de band. De reeks aan cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Dan verandert de maat vaak. Een van de bandenmaat codes is: 225 / 45 R19 – 96H.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 45 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 45%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 19 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 19 inch).
 • 96 duidt het maximale draagvermogen aan. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 710 kilogram.
 • De laatste waarde (H) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bedenk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een prima keuze. Als je weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een extra winterband tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Lunteren.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Tarieven
Autobanden kan je kopen in 3 prijsklassen: Instap, prijs-kwaliteit en het topsegment. Welk product voor jou geschikt is hangt met name af van het vermogen van de auto, jouw rijgedrag en hoeveel je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Goodyear of Pirelli in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (bijv. een Nissan Pixo) en heb je een rustig rijgedrag? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Aptany & Zeetex.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Sava zijn vrij duur. Wie slim is checkt regelmatig aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op die manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Lunteren bestellen, en krijg je zomaar 30% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Lunteren: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Lunteren: tweedehands die amper gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Combideal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €160,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden een stuk langer.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Bekijk een keer per maand hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Lunteren.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Lunteren?
Professioneel banden vervangen in Lunteren kan al vanaf €37,50 voor een totale set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €80. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €52,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met gebruikmaking van de bijzondere eigenschappen kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Zo kan je veilig naar huis of naar een garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de bandenspanning en en natuurlijk het profiel. Het algemene advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Lunteren.

Plaats een reactie