Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Noordeloos

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Noordeloos? Op deze website vind je onder andere de grote webshops in winter- zomer- en all season banden en lokale autogarages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Tevens kan je aan de slag met belangrijke info over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Noordeloos inclusief uitlijnen en balanceren heb je al vanaf €37,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor optimale veiligheid is het aan te raden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Superia zijn al te koop vanaf €350. Budgetmerken als Avon kan je al krijgen vanaf €180 per set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Maak afspraak bij banden montage in Noordeloos

Banden wisselen in Noordeloos

De bandenwissel bij een autobedrijf in Noordeloos is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) zetten we de winterband eronder en ronde maand maart nemen we weer de zomerband. Thuis de banden wisselen is een precies werkje. Verder eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Noordeloos heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij steeds meer services bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Noordeloos.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenservice kan je ook vertellen of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. In de regel is dit na 32.500 kilometer. De levensduur van de banden wordt bepaald door rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check elke maand je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt niet zo eenvoudig. Doorgaans zien we dan ook een verhoogd brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen betekent dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een laag brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een wagen uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €89,99.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Last van een trillend stuur? In dat geval kan het zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Hierbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, het rijdt zuiniger en gaan de banden extra lang mee. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Noordeloos

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Noordeloos? In het onderstaande schema bekijk je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de buurt (provincie Zuid-Holland). Deze garages verlenen diensten zoals (de)monteren, sipen, trimmen, uitlijnen, wisselen, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op Autobandenspot.nl check je eveneens montage-experts in Hoornaar, Vuren, Dalem, Spijk en Schelluinen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-noordeloos

Goedkope autobanden Noordeloos

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel merken dat er een ontzettend grote keuze is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Wat is nu voor mij het beste product? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Let op: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, ook de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 categorieën:

CategorieType autoKM (jaarlijks)RijstijlKostprijs
1. Hoogste klasseGrote motorVanaf 50.000Dynamisch195
2. StandaardGemiddelde autoDagelijks gebruikGemiddeld€104
3. GoedkoopsteKleine stadsautoWeinig kilometersEenvoudig€76

Online banden webwinkels vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het overzicht hieronder vergelijk je eenvoudig betrouwbare online garages die ook leveren en een voordelige bandenservice in Noordeloos hebben. Op deze website ontdek je ook extra informatie over: Veilig autorijden

Informatie over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Standaard laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Noordeloos monteren zorgt voor meer grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de doorlopende sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Minder geluidsproductie.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Noordeloos

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit bevordert de remweg, directer contact met de weg en dus minder kans ongelukken bij vorst of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Italië, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Aanbevolen bij winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat ze relatief snel slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Noordeloos kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de geschatte prijzen van enkele populaire modellen en types. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook uitgebreide info over: Banden kiezen.

MerkSoortGroottePrestatieTarief
Michelincrossclimate suv235/60 R18103V€155
Continentalsportcontact 6265/30 R1993Y€203
Vredesteinsprint classic215/60 R1594W€146
Bridgestonepotenza245/35 R1993Y€181
Goodyeargt3185/65 R1588T€61
Dunlopamerican elite bw front140/75 R1767V€215
Pirellidiablo rosso 2200/50 R1775W€136
Hankookwinter icept evo2 w320215/45 R1893V€151
Kumhoku31 xl225/35 R2090Y€166
Uniroyalms-plus 77175/65 R1584T€54
Nexenroadian htx rh5225/70 R15100S€69
Firestonemseason195/60 R1588H€71
Superiaecoblue va215/60 R17109T€62
Savaeskimo hp 2195/55 R1687H€77
Maxxisue168175/80 R1397N€70
Toyonano energy 3 xl195/65 R1595T€50
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Molenlanden).

Zoek jouw bandenmaat

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 30%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Vanaf het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er een aantal details die relevant zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor rijstijl je hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op op de band. De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een van de bandenmaat codes is: 215 / 40 R17 – 87Y.

 • 215 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 40 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 40%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 17 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 87 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 545 kilogram.
 • De laatste waarde (Y) geeft de maximumsnelheid van de band weer. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 300 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak de juiste keuze. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is een vier-seizoenenband een betere mogelijkheid. Maak je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Kiezen voor winterbanden is dan in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Noordeloos.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat wil ik betalen
Autobanden zijn beschikbaar in allerlei prijssegmenten: Budget, gemiddeld en premium. Welke soort voor jou ideaal is is met name afhankelijk van de inhoud van je auto, rijstijl en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Dunlop of Sava op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijder bent en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (denk aan een Renault Twingo) en rijd je niet al te hard? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Fulda of Tracmax.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Dunlop of Toyo zijn niet goedkoop. Wie slim is zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te kijken kan je dikwijls goedkope autobanden in Noordeloos bestellen, en profiteer je snel van 35% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Noordeloos: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Noordeloos: tweedehands die amper gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al vanaf €140,00 per jaar.

Veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij een redelijke rijstijl moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom vreemde slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ten derde moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Noordeloos.

Wat kost autobanden wisselen in Noordeloos?
Op locatie banden vervangen in Noordeloos kost je zo’n €50,00 voor de complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost het je al gauw €89,95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €50,00 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door de speciale constructie kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Zodoende rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door een hoger draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de bandenspanning en de status van het profiel. Garagehouders adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Noordeloos.

Plaats een reactie