Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hoornaar

Nieuwe autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Hoornaar? Op deze pagina kan je aan de slag met betrouwbare webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale autogarages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Verder raadpleeg je hier uitgebreide informatie over de verschillende type banden die er zijn en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is essentieel dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Hoornaar incl. balanceren en uitlijnen heb je al vanaf €44,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de beste veiligheid adviseert de ANWB om je banden te vervangen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Autobanden van A-merken als Superia zijn er al vanaf €345. B-merken als Best zijn al te koop vanaf €200 per set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Hoornaar

Banden wisselen in Hoornaar

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Hoornaar is erg belangrijk. De meeste autorijders wisselen twee keer per jaar. Rond oktober / november gaat de winterband erop en ronde maand maart nemen we weer de zomerband. Dit zelf verwisselen is niet eenvoudig. Daarnaast eist dit behoorlijk wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hoornaar scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw banden worden ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij steeds meer services kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hoornaar.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf controleert ook of het profiel nog in orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook wanneer we zien dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 32.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een onjuist uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet zo eenvoudig. Doorgaans zien we dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen betekent dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een wagen kan al vanaf €84,99.

Wanneer autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Wellicht is het dan zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijdt je een stuk rustiger, je rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij een wissel zit dit bij de prijs in.

Vind lokale banden garages in Hoornaar

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Hoornaar? In de tabel hieronder bekijk je specialisten en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Zuid-Holland). Deze lokale garages hebben ervaring met wisselen, repareren, trimmen, balanceren, sipen, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website zoek je eveneens montageservices in Vuren, Dalem, Spijk, Schelluinen en Buurmalsen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hoornaar

Goedkope autobanden Hoornaar

Je bent op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit is met name afhankelijk van rijstijl (rustig of dynamisch), de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het vermogen van de auto. Goed om te weten: producten van EU-merken zijn in de basis gewoon goed, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen verdelen we onder in 3 classificaties:

ClassificatieType autoKilometersRijgedragTarief
1. Hoogste klasseSportautoVanaf 40.000Dynamisch185
2. UitstekendNormale autoVanaf 25.000Normaal€105
3. VoordeelBoodschappenautoWeinig gebruikSimpel €77

Bandenshops vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het volgende schema doorzoek je toonaangevende webwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Hoornaar hebben. Middels onze vergelijker zoek je ook extra informatie over: Banden voor de motor

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is geschikt bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Over het algemeen rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Hoornaar monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, het maximaliseert de levensduur van de band en voert het water uitstekend af door de brede lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Veel kortere remweg.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Voordelig winterbanden wisselen Hoornaar

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben een dieper profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, geeft meer grip en dus minder kans ongelukken bij gladheid of vorst. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • De beste keuze bij sneeuw of ijzel.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden worden steeds populairder: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een vaak genoemd nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Hoornaar kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je de doorsnee tarieven van verschillende merken en modellen. Deze prijzen zijn excl. monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website check je ook extra informatie over: Bandenindex.

MerkSerieGrootteVermogenTarief
Michelinpilot sport 4315/35 R20110Y€323
Continentalicecontact 2225/55 R17101T€244
Vredesteinwintrac pro215/50 R1795V€105
Bridgestonexl235/45 R1898W€130
Goodyearefficientgrip performance225/45 R1791W€99
Dunlopamerican elite www140/90 R1677H€196
Pirelliangel gt (a) front120/70 R1758(W)€105
Hankookwinter icept evo2 w320215/40 R1787V€120
Kumhoku39 xl205/45 R1687Y€121
Uniroyalms-plus 77 xl215/60 R1699H€87
Nexenroadian htx rh5 xl225/75 R16108S€95
Firestonedestination215/65 R1698V€99
Superiaecoblue 4s225/60 R1799V€58
Savaeskimo hp 2215/65 R1698H€84
Maxxismu0826/1100 R1268N€159
Toyonanoenergy 3185/65 R1588T€58
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Molenlanden).

Zoek jouw geschikte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 35%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Vanaf het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er verschillende onderdelen waar je over na moet denken. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de zijkant van je huidige autobanden. Deze speciale code helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een bandenmaat kan zijn 215 / 40 R17 – 87 W.

 • 215 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 40 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (in ons voorbeeld 40%.
 • De R betekent Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 biedt inzicht in de velgmaat (hierbij dus 17 inch).
 • 87 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 545kg.
 • De afsluitende waarde (W) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. is een snelheidsindicator van maximaal 270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een effectieve optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (+/- 15.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een winterband tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Hoornaar.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en is prima te rijden in zomer en winter.

Tarieven
Autobanden kunnen we onderverdelen in drie prijsklassen: Koopjes, uitstekend en het topsegment. Welke groep past bij jou heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Schaf een A-merk aan zoals Kumho Tyres of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Citroën C1) en heb je een rustig rijgedrag? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Delinte of Saetta.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Pirelli hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je extra goedkope autobanden in Hoornaar bestellen, en regel je snel 20% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Hoornaar: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Hoornaar: tweedehands onderdelen met garantie en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €150,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Onder normale omstandigheden zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Achterhaal een paar keer per jaar hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Hoornaar.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Hoornaar?
Op korte termijn banden vervangen in Hoornaar regel je al voor €47,50 voor de complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost het je al gauw €85 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €57,50 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Op basis van de versterkte zijkant kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een zeer hoog draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn extra sterk gebouwd. Tip: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. De ANWB adviseert om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Hoornaar.

Plaats een reactie