Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Provincie Zuid-Holland

Online autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Provincie Zuid-Holland? Op onze autobandenvergelijker ontdek je gerenommeerde leveranciers van goedkope autobanden en lokale autogarages gespecialiseerd in bandenwissel. Als laatste tref je hier handige informatie over bandenmaten en populaire merken en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Let er op dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Provincie Zuid-Holland inclusief montage, balanceren en ventiel is er al vanaf €42,50.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt vaak aangeraden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Sava koop je al vanaf €310. Budgetmerken als Fortuna Fs kan je al krijgen vanaf €225 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Provincie Zuid-Holland

Banden wisselen in Provincie Zuid-Holland

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Provincie Zuid-Holland is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaat de zomerband erop. De banden verwisselen is een precies werkje. Ook vergt het ruimte die niet iedereen heeft en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Provincie Zuid-Holland is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De banden worden ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Provincie Zuid-Holland.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage controleert ook of het profiel op de banden nog volstaat. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Uitlijnen van de auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit verbetert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een auto uitlijnen kost je ongeveer €84,99.

Banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? In dat geval kan het zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, rijd je een stuk efficiënter en vergroot dit het rijplezier. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zullen zit dit standaard doen.

Bekijk de mogelijkheden in o.a. Lisse, Hillegom, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Westland, Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Teylingen, Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop, Kaag en Braassem, Den Haag, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Zoetermeer, Waddinxveen, Gouda, Krimpenerwaard, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Alblasserdam, Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Albrandswaard, Nissewaard, Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Molenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Giessenlanden en Gorinchem.

Goedkope autobanden Provincie Zuid-Holland

Ben je aan het oriënteren naar een tweede set banden voor je auto? Het is geen geheim dat het (online) aanbod gigantisch is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt vooral af van de rijstijlen, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Hoe dan ook: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 classificaties:

CategorieType autoKilometrageRijstijlPrijzen
1. KwaliteitGroot vermogenVeel kilometersDynamisch194
2. GoedNormale autoGemiddeldDoorsnee€118
3. InstapLichte auto’sBeperkt gebruikBeheerst€64

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is ideaal wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Gewoonlijk worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Provincie Zuid-Holland monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een langere levensduur van de band en een goede waterafvoer dankzij de brede sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Provincie Zuid-Holland

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben diepe gleuven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit leidt tot een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en een veilige rijervaring bij vorst of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Luxemburg) zijn winterbanden verplicht.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij sneeuw of ijzel.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Meer controle over je auto.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Perfect als je niet al te veel kilometers rijdt en niet aan wintersport doet.

Welke bandenmaat zoek je?

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 40%