Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Barendrecht

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Barendrecht? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met populaire webshops in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tevens bieden wij meer info over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Barendrecht inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €44,50.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de beste veiligheid adviseert de ANWB om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Degelijke banden van A-merken als Superia kosten ongeveer €340. B-merken als Cheng Shin kan je al krijgen vanaf €190 per vier.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Barendrecht

Banden wisselen in Barendrecht

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Barendrecht is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en vanaf het voorjaar laten we de zomerband monteren. Dit zelf doen is een tijdrovende klus. Daarnaast vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Barendrecht scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Barendrecht.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of het profiel nog op orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook zodra de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn dien je nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van de rijstijl en type wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te vergroten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kost je ongeveer €84,99.

Informatie over autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Het kan maar zo zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Aan de hand van een wielanalyse worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind banden garages in Barendrecht

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Barendrecht? In de tabel in het volgende blok verzamelen wij de gegevens van verschillende bandenwinkels in de buurt (provincie Zuid-Holland). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij (de)monteren, sipen, uitlijnen, wisselen, balanceren, trimmen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website ontdek je nabijgelegen montagebedrijven in Ridderkerk, Alblasserdam, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel en Krimpenerwaard.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-barendrecht

Goedkope autobanden Barendrecht

Zoek jij ook extra banden voor de winter/zomer? Je merkt al snel het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Let op: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge eisen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 niveau’s:

CategorieType autoKm p/jaarRij-kenmerkTarief
1. A-merkGrote motor50.000+ Agressief195
2. GoedGemiddelde autoCirca 25.000Herkenbaar€106
3. BasisStadsautootjeBeperkt gebruikSimpel €62

Bandenleveranciers vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de volgende tabel bieden we je erkende online leveranciers die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Barendrecht hebben. Op dit portaal zoek je ook uitgebreide info over: Cijfers en letters op autobanden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Gewoonlijk worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Barendrecht monteren bevordert de grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder geluidsproductie en een goede waterafvoer met behulp van de brede sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Barendrecht

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, bevordert de grip en een ideale rijervaring bij gladheid of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg) zijn winterbanden verplicht.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties tijdens de wintermaanden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door plezier van hebt. Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Barendrecht kopen? In de tabel in het volgende blok vergelijk je de gemiddelde prijzen van verscheidene merken en soorten. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal lees je ook uitgebreide info over: Autobanden verwisselen .

MerkSerieFormaatPrestatiePrijs
Michelinprimacy 3215/50 R1791H€160
Continentalpremiumcontact 6235/40 R1895Y€124
Vredesteinwintrac xtreme s215/70 R16100H€91
Bridgestonedriveguard185/60 R1588V€73
Goodyearefficientgrip cargo215/60 R17109T€139
Dunlopsp winter sport 3d215/55 R1693H€69
Pirellip-zero (pz4)245/35 R2095Y€163
Hankookkinergy eco 2 k435205/60 R1591H€69
Kumhowp51175/70 R1382T€49
Uniroyalrainexpert 3155/70 R1375T€43
Nexenwt1205/65 R16107T€84
Firestonewinterhawk 3 xl225/50 R1798H€117
Superiabluewin195/45 R1684H€43
Savaeskimo s3+155/65 R1373Q€49
Maxxiswp05205/45 R1788V€91
Toyocelsius235/55 R17103V€104
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Barendrecht).

Zoek jouw bandenmaat

Check acties en aanbiedingen en bespaar 35%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Op het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er diverse factoren die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Neem je nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 145 / 80 R12 – 74T.

 • 145 betekent de breedte van de band in mm.
 • 80 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (hierbij dus 80%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 12 biedt inzicht in de velgmaat (in dit voorbeeld 12 inch).
 • 74 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 375kg.
 • De laatste waarde (T) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot190 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band het overwegen waard. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom jij graag in de wintersportgebieden? Een winterband rijden is dan tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Barendrecht.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Kosten
Autobanden zijn er in allerlei prijsgroepen: Budget, standaard en de hoogste klasse. Welke klasse aan te raden is voor jou heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, rijstijl en het aantal afgelegde kilometers. Ga voor A-merken als Michelin of Pirelli als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Nissan Pixo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Insa Turbo of Prestivo.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Dunlop of Toyo zijn niet perse voordelig. De slimme automobilist checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je hele goedkope autobanden in Barendrecht bestellen, en krijg je zomaar 30% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Barendrecht: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Barendrecht: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €145,00 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij normaal gebruik gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste moet je erop letten dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Barendrecht.

Wat kost autobanden wisselen in Barendrecht?
Bij een garage banden vervangen in Barendrecht laat je al uitvoeren voor €37,50 bij 4 banden (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt hanteren ze tarieven van plus minus €87,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €65,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werken runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Op basis van de Runflat eigenschap kan je nog 80 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Op die manier vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het belang van caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning op de banden en en de diepte van het profiel. Garagehouders adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Barendrecht.

Plaats een reactie