Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Alblasserdam

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Alblasserdam? Op Autobandenspot.nl kan je aan de slag met erkende leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens waar je je kunt melden voor een bandenwissel. In aanvulling daarop kan je aan de slag met praktische info over de verschillende type banden die er zijn en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is essentieel dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Alblasserdam inclusief montage, balanceren en testen is al mogelijk vanaf €35,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid bevelen wij aan om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van A-merken als Toyo zijn al te koop vanaf €345. budgetmerken als Achilles bestel je al vanaf €230 voor een complete set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Alblasserdam

Banden wisselen in Alblasserdam

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Alblasserdam is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste consumenten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en rond maart / april nemen we weer de zomerband. Op eigen houtje wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Verder vergt het ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Alblasserdam maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Alblasserdam.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenservice bekijkt ook of het profiel op de autoband nog volstaat. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en stuurt licht of juist zwaar. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en te snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit verbetert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een wagen kost om en nabij de €90,00.

Wat is banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Daarbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijd je een stuk veiliger, verbruik je minder benzine en neemt het rijgenot flink toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zullen zit dit standaard doen.

Lokale banden garages in Alblasserdam

Snel en voordelig banden vervangen in Alblasserdam? In de tabel in het volgende blok verzamelen wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit jouw regio (provincie Zuid-Holland). Deze bedrijven verlenen diensten zoals (de)monteren, uitlijnen, trimmen, repareren, wisselen, balanceren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op dit portaal check je daarnaast ook montagebedrijven in Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard, Gouda en Zuidplas.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-alblasserdam

Goedkope autobanden Alblasserdam

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dat wordt bepaald door jouw rijgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en wat voor type auto je rijdt. Belangrijk: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De merken worden vaak onderverdeeld in 3 classificaties:

ClassificatieSoort autoKm p/jaarRijstijlPrijs
1. PremiumSportautoMeer dan 45.000Energiek196
2. PopulairDoorsnee autoTot 30.000 kmHerkenbaar€104
3. VoordeelKleine auto’sWeinig kilometersZwaar€76

Bandenleveranciers vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het schema hierna bieden we je de beste online winkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Alblasserdam hebben. Via deze website vind je ook aanvullende info over: Autobanden verwisselen

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Gewoonlijk worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Alblasserdam monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een goede waterafvoer vanwege de brede sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Winterbanden wisselen Alblasserdam

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en lamellen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit verbetert de remweg, bevordert de grip en een betere wegligging bij gladheid of vorst. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Frankrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • De beste prestatie bij winterse omstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Meer controle over je auto.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben belangrijke voordelen: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een belangrijk nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Met name geschikt als je weinig kilometers maakten niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Alblasserdam kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de gemiddelde prijzen van diverse types en merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, balanceren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook uitgebreide info over: Verzekering voor de auto.

MerkSerieAfmetingenVermogenPrijs
Michelincrossclimate+235/45 R1797Y€124
Continentalpremiumcontact 6235/50 R18101Y€154
Vredesteinsnowtrac 5185/65 R1588H€65
Bridgestonet001215/60 R1695V€92
Goodyearefficientgrip suv245/65 R17111H€144
Dunlopmoto110/90 R1962M€108
Pirellicinturato p7225/55 R1797Y€117
Hankookkinergy 4s h740215/55 R1798W€110
Kumhops91 xl245/45 R19102Y€121
Uniroyalrainexpert175/65 R1482H€61
Nexenwinguard wt1225/75 R16121R€105
Firestonewinterhawk 3175/70 R1382T€65
Superiabluewin hp185/60 R1588T€39
Savaeskimo s3+185/60 R1482T€59
Maxxisma-p3205/75 R1597S€112
Toyoo.coun.a/t+ xl285/60 R18120T€136
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Alblasserdam).

Zoek jouw geschikte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar 45%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er een paar factoren die invloed hebben op de beste keuze. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat deze investering mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 210 / 40 R18 – 73H.

 • 210 staat voor de breedte in millimeters.
 • 40 slaat op de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 40%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 18 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 18 inch).
 • 73 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval een max. belasting van 365kg.
 • De afsluitende waarde (H) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. betekent snelheden tot 210 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Denk na over de vraag of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band een geschikt type. Maak je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de speciale winterband tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Alblasserdam.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij sneeuw en ijzel.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Kosten
Autobanden kan je vinden in drie prijssegmenten: Voordeel, goed en topkwaliteit. Welke soort je moet kiezen hangt met name af van de trekkracht van de auto, de manier waarop je rijdt en de gebruiksintensiteit. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Dunlop of Nexen als je meer dan 30.000 km maakt, veel buiten de stad rijdt en een high-performance auto rijdt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Renault Twingo) en een rustige rijstijl? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Imperial Fs All en Runderneuert Kingmeiler.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Superia hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Alblasserdam bestellen, en krijg je zomaar 45% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Alblasserdam: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Alblasserdam: tweedehands die amper gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • All-in deal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €140,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Het advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij normaal rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom vreemde slijtage door ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ten derde is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Alblasserdam.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Alblasserdam?
Professioneel banden vervangen in Alblasserdam laat je al uitvoeren voor €42,50 voor de complete set (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit ongeveer €97,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €60,00 per 6 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door de unieke samenstelling is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). De pluspunten hiervan zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Opgelet: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning van de banden en de profieldiepte. De ANWB adviseert om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Alblasserdam.

Plaats een reactie