Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lewedorp

Nieuwe autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Lewedorp? Op dit portaal communiceren wij landelijke webshops in winter- zomer- en all season banden en lokale servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tevens vind je hier nuttige info over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product matcht met jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Zorg ervoor dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Lewedorp inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €44,50.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor de verkeersveiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Gewoon goede banden van toonaangevende merken als Pirelli koop je al vanaf €330. Budgetmerken als Gtradial kan je al krijgen vanaf €195 per set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Lewedorp

Banden wisselen in Lewedorp

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Lewedorp is belangrijk. De meeste auto-eigenaren doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar nemen we de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaat de zomerband erop. Zelf banden verwisselen is een heel precies klusje. Verder vraagt het wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Lewedorp scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • De autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lewedorp.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice controleert ook of het profiel op de autoband nog op orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook zodra de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond dien je nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 32.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet erg licht. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen houdt in dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto regel je al vanaf €80,00.

Banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijdt je een stuk rustiger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Lewedorp

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Lewedorp? In de volgende tabel bieden wij contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Zeeland). Deze montagebedrijven ondersteunen je bij repareren, balanceren, trimmen, uitlijnen, wisselen, sipen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker check je tevens montage-specialisten in Nieuwdorp, Borssele, s-Heerenhoek, Heinkenszand en s-Heer Abtskerke.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lewedorp

Goedkope autobanden Lewedorp

Ben je aan het zoeken naar extra banden voor de winter/zomer? Het is geen geheim dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, de gebruiksintensiteit, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Noemenswaardig: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De banden worden vaak onderverdeeld in 3 segmenten:

KlasseSoort autoKilometrageRijgedragKostprijs
1. Hoogste klasseVeel powerMeer dan 45.000Dynamisch181
2. UitstekendDoorsnee autoCirca 25.000Doorsnee€119
3. VoordeelStadsautootjeWeinig kilometersKalm€67

Vergelijk online bandenshops
Via internet je aankopen doen? In het schema hierna bekijk en vergelijk je toonaangevende webwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Lewedorp hebben. Op Autobandenspot.nl tref je ook aanvullende info over: Cijfers en letters op autobanden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is ideaal in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). In de regel laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Lewedorp monteren geeft optimale grip, betere acceleratie, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een effectieve waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Lewedorp

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit leidt tot een kortere remweg, beter contact met het asfalt en een veilige rijervaring bij gladheid of sneeuw. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste keuze in de winterse periodes.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Lewedorp kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de huidige tarieven van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website lees je ook nuttige informatie over: Banden in de zomer.

MerkSoortGrootteVermogenKosten
Michelinpilot road 4 trail170/60 R1772V€145
Continentalwintercontact ts 850p215/50 R1892V€164
Vredesteinwintrac pro215/45 R1791V€115
Bridgestoner187 set8/0 R15135J€273
Goodyearefficientgrip245/45 R1799Y€132
Dunlopk555 f110/90 R1861S€126
Pirellip zero * rft actie205/50 R1789V€128
Hankookwinter icept evo2 suv w320a275/45 R20110W€167
Kumhokc15 xl235/50 R18101V€184
Uniroyalms plus 66 xlfr245/40 R1897V€147
Nexenn-blue eco185/55 R1480H€46
Firestonedestination225/70 R16103H€143
Superiaecoblue215/50 R1795W€49
Savatrenta ms195/65 R16104R€93
Maxxiswp-05 arctictrekk175/70 R1488T€51
Toyoopen c. w/t275/55 R17109H€173
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Borsele).

Zoek jouw bandenmaat

Check acties en aanbiedingen en bespaar maar liefst 35%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Wanneer je nieuwe banden gaat kopen zijn er belangrijke details waar je over na moet denken. De maat van jouw huidige velgen, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers laat zien welke maat je hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Dan verandert de maat vaak. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 165 / 70 R14 – 89R.

 • 165 staat voor de breedte in millimeters.
 • 70 is de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 70%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 14 biedt inzicht in de velgmaat (in dit geval 14 inch).
 • 89 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 580kg.
 • De afsluitende waarde (R) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot170 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bedenk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een effectieve optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band aan te raden. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de winterse periodes het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Lewedorp.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Prijs
Autobanden kun je onderbrengen in drie prijsklassen: Budget, gemiddeld en het topsegment. Welke categorie aan te raden is voor jou hangt met name af van de inhoud van de motor, rijstijl (dynamisch of rustig) en hoeveel je rijdt. Neem een A-merk zoals Dunlop of Sava als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Opel Karl) en rijd je rustig? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Kormoran en Matador.


Dagdeals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Hankook zijn best kostbaar. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Hierdoor kan je heel goedkope autobanden in Lewedorp bestellen, en profiteer je snel van 35% korting.

 • Check de autobanden outlet in Lewedorp: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Lewedorp: tweedehands die amper gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €157,50 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je normaal rijdt moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Zoek maandelijks uit of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en je auto te laten uitlijnen. Ten derde is het belangrijk dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Lewedorp.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Lewedorp?
Professioneel banden vervangen in Lewedorp kost je zo’n €42,50 bij 4 banden (indien je band en velg in 1x laat wisselen, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €80. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €52,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Op basis van de versterkte wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Een reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Ze onderscheiden zich door de aantrekkelijk draagcapaciteit, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn een stuk sterker. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Lewedorp.

Plaats een reactie