Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Benneveld

Online autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Benneveld? Op dit portaal ontdek je betrouwbare shops gespecialiseerd in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Verder bieden wij nuttige informatie over uitlijnen, balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Benneveld inclusief montage, balanceren en ventiel is er al vanaf €45,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van bekende merken als Sava kosten gemiddeld zo’n €320. Budgetmerken als Keter bestel je al vanaf €205 voor een hele set.

Voordelig banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Benneveld

Banden wisselen in Benneveld

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Benneveld is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste consumenten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november zetten we de winterband eronder en als het weer wat warmer wordt (maart/april) rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is een vak apart. Ook vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Benneveld maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De banden worden tevens gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij steeds meer services bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Benneveld.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf analyseert ook of het profiel op de autoband nog volstaat. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt raar. Doorgaans zien we dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit verbetert de wegligging, een laag brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een personenauto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €82,50.

Informatie over autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De oplossing is dan vaak dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceerapparaat plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt het rijgenot flink toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zit dit bij de prijs in.

Banden garages in Benneveld

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Benneveld? In de tabel hieronder tref je autogarages en bandenwinkels uit de regio (provincie Drenthe). Deze montagebedrijven ondersteunen je bij wisselen, repareren, sipen, balanceren, (de)monteren, trimmen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je nabijgelegen montage-garages in Meppen, Aalden, Wezuperbrug, Wezup en Zweeloo.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-benneveld

Goedkope autobanden Benneveld

Ben je aan het zoeken naar extra banden voor de winter/zomer? Het is je misschien al opgevallen dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en kenmerken van de auto zelf. Hoe dan ook: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken zijn te verdelen in 3 categorieën:

KlasseAutoKm p/jaarRij-kenmerkKostprijs
1. KwaliteitGrote motorGrootverbruikerPittig183
2. PopulairNormale autoRond 30.000Herkenbaar€110
3. BasisStadsautootjeMinder dan 15.000Statisch€67

De beste aanbieders vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de tabel hieronder bekijk en vergelijk je professionele webshops die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Benneveld hebben. Via deze website ontdek je ook uitgebreide info over: Autobanden controleren voor vakantie

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Standaard laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Benneveld monteren zorgt voor meer grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minder slijtage en een goede waterafvoer vanwege de brede sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste keuze van april t/m september.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Benneveld

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit geeft een kortere remweg, directer contact met de weg en dus minder kans ongelukken tijdens de wintermaanden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Luxemburg, Zweden, Frankrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • In hun element bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door mee kunt rijden. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een belangrijk nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de onkosten van nieuwe autobanden in Benneveld kopen? In het onderstaande schema beiden wij de prijsindicaties van de meest verkochte merken. Dit is exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Via deze website check je ook uitgebreide info over: Goedkoopste autobanden.

MerkSerieAfmetingenKenmerkTarief
Michelinlatitude cross265/65 R17112H€176
Continentalcontipremiumcontact 2205/55 R1791V€109
Vredesteinquatrac 5185/60 R1482T€56
Bridgestonedriveguard195/55 R1691H€104
Goodyearug performance gen-1195/55 R1585H€130
Dunlopsportmax roadsmart iii160/70 R1773W€198
Pirelliscorpion trail90/90 R2154S€82
Hankookventus s1 evo3 k127285/40 R19107Y€169
Kumhokh27175/70 R1484T€59
Uniroyalrainsport 3 xl235/55 R17103Y€110
Nexenroadhtxrh5255/70 R18113T€108
Firestonemultihawk165/60 R1475T€58
Superiaecoblue 4s225/50 R1798W€54
Savaeskimo hp 2 xl225/50 R1798V€92
Maxxistrasporto leggero225/70 R15112S€95
Toyoproxes cf2 xl195/65 R1595H€52
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Coevorden).

Zoek jouw geschikte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 30%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er veel specificaties waar je rekening mee moet houden. Je moet dan denken aan de velgmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt geperst op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Krijg jij nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 245 / 45 R17 – 99W.

 • 245 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 45 slaat op de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 45%.
 • De R houdt in: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 17 staat voor de velgmaat (hierbij dus 17 inch).
 • 99 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 775 kilogram.
 • De laatste letter (W) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 270 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band het overwegen waard. Maak je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een extra winterband tijdens de koude maanden zeer aantrekkelijk. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Benneveld.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat wil ik betalen
Autobanden kan je kopen in 3 prijsklassen: Instap, uitstekend en A-segment. Welk type voor jou ideaal is hangt met name af van het gewicht van de auto, jouw rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Neem een A-merk zoals Vredestein of Toyo in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (neem een Opel Karl) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Cooper & Unigrip.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Kumho Tyres of Nexen zijn de duurste op de markt. De slimme automobilist zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Benneveld bestellen, en regel je snel 30% korting.

 • Check de autobanden outlet in Benneveld: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Benneveld: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Totaalpakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €155,00 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij een redelijke rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de juiste band-balans en je auto te laten uitlijnen. Tevens moet je erop letten dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Benneveld.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Benneveld?
Bij een garage banden vervangen in Benneveld kan al vanaf €52,50 voor een totale set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit is een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden betaal je al snel €92,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €60,00 per seizoen.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Geholpen door de unieke samenstelling kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. Op die manier kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn een zeer hoog draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en en natuurlijk het profiel. Het algemene advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Benneveld.

Plaats een reactie