Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Suwâld

Nieuwe autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Suwâld? Op deze pagina kan je aan de slag met gerenommeerde aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tenslotte verstrekken wij praktische info over montage, uitlijnen en balanceren en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Suwâld inclusief montage, balanceren en testen laat je al doen vanaf €40,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid bevelen wij aan om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Degelijke banden van A-merken als Firestone koop je al vanaf €325. B-merken als Gripmax bestel je al vanaf €195 per set van 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Suwâld

Banden wisselen in Suwâld

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Suwâld is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste mensen wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert zetten we de winterband eronder en omstreeks maart of april gaat de zomerband erop. Zelf wisselen is een tijdrovende klus. Daarnaast eist dit wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Suwâld is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Suwâld.

Wanneer banden vervangen
Een autobedrijf controleert ook of het profiel nog voldoende is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn dien je nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 37.500 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt minder gemakkelijk. Vaak heeft de auto dan ook een onzuinig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een laag brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto regel je al vanaf €82,50.

Informatie over autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? Het kan maar zo zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit meestal inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Suwâld

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Suwâld? In het onderstaande schema bekijk je specialisten en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze garages kunnen je helpen bij (de)monteren, trimmen, sipen, uitlijnen, repareren, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website zoek je eveneens montagebedrijven in Earnewâld, Garyp, Sumar, Eastermar en Jistrum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-suwald

Goedkope autobanden Suwâld

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel merken dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt vooral af van de rijstijlen, de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht van de auto. Opmerking: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden worden vaak onderverdeeld in 3 klassen:

KlasseAutoKm p/jaarRijstijlTarief
1. A-segmentSportwagen50.000+ Driftig190
2. PopulairNormale autoRond 30.000Doorsnee€119
3. BasisKleine autootjesWeinig kilometersLog€61

Bandenleveranciers vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het volgende schema vergelijk je eenvoudig de beste webshops die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Suwâld hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook meer informatie over: Banden balanceren en uitlijnen

Wanneer zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Standaard rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Suwâld monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, een kortere remweg, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer stuurcontrole en precisie.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Goedkoop winterbanden wisselen Suwâld

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit geeft een kortere remweg, geeft meer grip en een optimale wegligging bij vorst of sneeuw. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties vanaf eind oktober tot begin april.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een vaak genoemd nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een prima oplossing als je niet zoveel kilometer rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Suwâld kopen? In de volgende tabel bekijk je de huidige tarieven van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website lees je ook meer informatie over: Autoverzekering.

MerkTypeAfmetingenKenmerkKosten
Michelinpilot sport 4suv285/40 R22110Y€508
Continentalallseasoncontact235/45 R1797Y€160
Vredesteinultrac satin225/45 R1794Y€80
Bridgestonepotenza345/35 R19110Y€210
Goodyeareagle f1 asymmetric 3245/35 R2095Y€185
Dunlopsp winter sport 3d265/40 R20104V€224
Pirellip-zero (pz4)295/25 R2297Y€249
Hankookal10 225 inch315/60 R225154L€441
Kumhohp 91 xl275/45 R19108Y€126
Uniroyalplus77 actie195/65 R1591T€55
Nexenwingua.sport xl245/45 R18100V€104
Firestonevanhawkwin205/75 R16110R€109
Superiaecoblue 4s205/65 R1594V€47
Savaintensa hp205/55 R1691H€63
Maxxiss-pro235/55 R19101V€166
Toyoproxes t1 sport suv235/50 R1897V€151
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Tytsjerksteradiel).

Zoek jouw bandenmaat

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Op het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er diverse details die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een voorbeeld van een bandenmaat is 235 / 55 R19 – 105V.

 • 235 betekent de breedte van de band in mm.
 • 55 slaat op de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in dit geval 55%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 19 geeft de velgmaat weer (in dit geval 19 inch).
 • 105 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval is dat een max. belasting van 925kg.
 • De laatste letter (V) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 240 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot circa 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een interessant alternatief. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rijd je ook in de winter in de bergen? Een winterband rijden is dan van november tot april het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Suwâld.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kun je onderbrengen in allerlei prijscategorieën: Voordelig, uitstekend en de a-merken. Welke groep je moet kiezen is met name afhankelijk van hoeveel power je auto heeft, rijstijl en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Neem een A-merk zoals Michelin of Nexen als je veel op de weg zit, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (neem een Peugeot 108) en doe je het rustig aan? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Bfgoodrich & Rovelo.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Toyo zijn vrij duur. De slimme consument zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zo kan je extra goedkope autobanden in Suwâld bestellen, en profiteer je snel van 25% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Suwâld: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Suwâld: tweedehands met lichte gebruikerssporen die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €132,50 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste moet je erop letten dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Suwâld.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Suwâld?
Bij een garage banden vervangen in Suwâld kost je zo’n €52,50 per bandenset (bij band reeds op de velg, oftewel een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost het je al gauw €95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €54,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. D.m.v. de speciale constructie kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Controleer voor vakantie of de spanning nog op orde is en de status van het profiel. Het advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Suwâld.

Plaats een reactie